Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Takže, pokud pohodlně sedíte, můžeme začít. Takto nás do příběhu vtáhne Liam Neeson, který v životopisném filmu Kinsey ztvárnil profesora Alfreda Kinseyho. Ten se v první polovině 20. století proslavil otevřenou studií lidského chování při té nejoblíbenější činnosti a lidské sexuality vůbec. Kinsey za svůj život vydal několik uznávaných publikací , které mezi tehdejší veřejností způsobily poprask svojí otevřeností a jednoduše tím, že všechno kolem sexu bylo v oné době velké tabu.

Kinsey: Jaká je Vaše nejoblíbenější poloha při milování ?
Dívka kolem dvaceti let: Ono jich je více?

Režisérem a scenáristou filmu je Bill Condon, známý díky filmu Bohové A Monstra (Condon za něj dostal Oscara v kategorii nejlepší adaptovaný scénář). Je také autorem scénáře k muzikálu Chicago. Kinsey si vás získá skvělým suchým humorem, neopakovatelným hereckým výkonem Liama Neesona, sugestivní hudbou a... Let´s talk about sex. Film už stačil získat po světě desítky ocenění a nominací na Globy, Bafta, Oscary, Golden Satelite Awards, Los Angeles Film Critics Association atd. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (233)

POMO 

všechny recenze uživatele

Na napísanie a nakrútenie mimoriadne obtiažna látka, ale Bill Condon obstál excelentne. Kinsey je múdry, voľmomyšlienkársky film s desiatkou menších i väčších hereckých hviezd, ktoré si ho vychutnávajú a je im cťou sa na ňom podieľať. Čo je jedna z najhodnotnejších vecí, aké môže divákovi poskytnúť súčasný – viac menej mainstreamový – film. Liam Neeson ako Kinsey je dokonalý, skôr racionálny než emocionálny, trochu podivínsky, ale sympatický. K tomu si pripočítajme majstrovské režijné balancovanie medzi humorom a vážnejšími momentami, úplnu absenciu sentimentu (hoci oscarové ambície boli určite nemalé) a máme tu menšie fajnšmekerské potešenie. Condona radím do skupiny európskych megatalentov ako Marc Forster, Michel Gondry alebo Tom Tykwer. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Každý problém má své řešení. A je jedno, jestli jsou to problémy lidí nebo žlabatek..... . Životopisný film - (nemám rád životopisy) dotýkající se oblasti, která není zrovna veřejná. Sexuální chování a jeho zákonitosti již nejsou takovým tabu jako kdysi, přesto málokdo považuje SVŮJ sexuální život za věc tak veřejnou jako Dr. Kinsey. Nic zvlášť šokujícího, jen výzkum a pár životních příběhů. Není to nuda, jen je to moc ,,na jedno brdo". A to zastávám názor, že sexu není nikdy dost. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Kinseyho studie provedená ve formě dotazníkového šetření v tehdy puritánské (tehdy !?) Americe znamenala informační revoluci, včetně razantní změny představ o sexuálním životě průměrných Američanů. Film velice poutavě přibližuje snahu, trpělivost a nejspíš i posedlost člověka bojujícího proti všeobecnému tmářství... Souhlasím s Anglie, tenhle film by bylo zapotřebí dostat do osnov středních škol!!! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sice to viditelně není tak dokonalé jako předešlý Condonův film Bohové a monstra, ale je to velice zajímavý portrét vědce, který ve své době zašel tak daleko, že některé jeho činy šokují ještě dnes. Skoro mě překvapuje, že se v zemi, kde se téměř všichni tváří, že by bylo lepší, kdyby se o sexu vědělo tak málo jako před těmi padesáti lety, vůbec našlo studio ochotné natočit o Kinseym film. Ten vyloženě zdobí famózní herecké výkony Laury Linney a Liama Neesona. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Evropanství má mnoho silných, ale také řadu napadnutelných a slabých bodů. Důvěrné pohlavno patří mezi ně. Letos je to šedesát let od publikace Kinseyho zprávy. Nebyl sám, kdo toto tabu pomáhal bourat. Film, aniž by sklouzával do lascívnosti, v úrovni, která je v každém ohledu nad průměrem životopisného filmu, v zásadě přesně a výstižně přibližuje tento průlomový krok v jeho celostnosti: přednostech, ale i spíše v náznaku zachycených slabinách. Opakovaně musím ocenit umění maskérů filmu: oba protagonisté až neuvěřitelně mládli a stárli; bylo to naprosto věrohodné. I mne zaujala závěrečná sekvojová scéna; působila na mne přirozeně, vůbec ne "happyendově". Film určitě silný a znovuzhlédnutí hodný. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Svlékací scéna Petera Sarsgaarda nebyla ve scénáři. (Kulmon)
  • Film Kinsey bol prvým, ktorému japonské úrady odobrili zobrazenie genitálií na plátne. Dovtedy bola japonská cenzúra voči podobným scénam striktne proti. (unclejack)
  • Jen 37-denní natáčení pokrylo 15 let Kinseyho výzkumu, během kterého vyzpovídal více než 18 000 lidí z celé Severní Ameriky. (imro)

Související novinky

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama