Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Politika je hračka v rukou mocných, ale co když se taková hračka dostane do rukou obyčejného dítěte? Tím děckem má být Dave, čiliže Kevin Kline a náhoda tak chtěla, aby se z úředníčka stal prezident Spojených států (přirozeně na oko). Dosti k ději. Ivan Reitman umí točit komedie, takové kde není přespříliš trapného humoru. No a právě Dave je příkladem toho, jak lze bez bláznovinek, konfetek, frkaček a balónků odělat hodně slušnou oslavu. Dialogy o tom co je správné, co by mělo být samozřejmostí, ale místo toho je to jen utopie sou lecky až kýčovité, lecky přeemocionalizované, ovšem co se povedlo tvůrcům tohodle filmu, to stojí za příklad. Neuvádějí jen prázdná slova, ale ukazují jak na to. Člověk jenž používá při myšlení i srdce a není jen loutka v rukou vyšší moci může dokázat velké věci. Zkrátka nenuceně vtipná zábava, skvěle zahraná (teda Frank Langella cupitající skrz bílý dům alias chatrč, to jest slušnej pohled), dobře hudbou doplněná. Na pět hvězdiček to není, na to má děj malý spád a delší nezáživné sekvence, ovšem čtyři zcela po právu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy ještě Ivan Reitman platil za režisérskou jedničku v komediálním žánru, natočil tuto příjemnou a překvapivě civilní komedii o dvojníkovi amerického prezidenta, který se snaží zachránit vše co pravý prezident zkazil včetně zpackaného manželství. Nijak zvlášť vtipné ale určitě zábavné a Kevin Kline byl málokdy lepší. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie! Taková ta klasická Amerika! Trochu smích, trochu doják, trochu nervy! Supr obsazení. Dřív jsem o existenci dvojníků Daveů neměl potuchy, teď v poslední době jsem to viděl namátkově v bedně snad třikrát. Jo, pokaždý se mi to zdá lepší a lepší! Možná životní role Kevina. Chválím určitě i Vinga Rhamese. 70% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč mi to tak sedlo. K naivní představě že stačí aby to politik "myslel dobře" a všechno začne fungovat chovám silnou skepsi, a při pohledu na Sigourney Weaver se mě rozhodně nezmocňují romantické myšlenky. Jenže Kevin Kline jako prezident je prostě třída a Ivan Reitman zná míru, takže výsledkem je výborná hřejivá komedie v níž funguje pracovní i milostná zápletka. Tohle je přesně ten typ filmu k němuž se dá po letech vracet, a nikdy nezklame. Nejlepší snímek dua Schwarzenegger - Reitman. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Máte už dvojníka, který mne zastoupí.…. Taková romantická pohádka, jak obyčejný chlapík s dobrým srdcem ke štěstí přišel. Některé situace jsou absurdní, některé vtipné, někdy se zase hraje na city. Prostě pohádka, ve které se mluví slušně. Role K.Klina má dvě polohy, kdy ta bláznivá a dovádivá má jasně navrch před tou vážnou. Po letech však konstatuji, že se to okouká…. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)

Reklama

Reklama