Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (102)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobrá slovenská gangsterka ohlížející se na divoké devadesátky, kde mnohdy nebylo úplně jasné kdo je zloduch a kdo policajt. Žádná velká akce tu sice není, ale tvůrci to dohání atmosférou a (ne)sympatickým obsazení. Dokonce i ten Rytmus sem seděl jak bača do salaše. Jediné co Válce policajtů lehce sráží body je olbřímí délka. Ne snad že bych se u nějakých pasáží nudil, ale přeci jen je tu docela vidět že to původně bylo koncipováno (alespoň to předpokládám) jako televizní minisérie a film se z toho stal až potom...70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Česko má Soukupa a Slováci Biermanna!! Už Sviňa byla povedená gangsterka a Válka policajtů jak by smet. Připomíná to silně gangsterky evropského střihu, především ty Francouzské, takže za mne velká spokojenost. Nevadila mi ani delší stopáž 150 minut, protože nenudil jsem se ani sekundu. Má to věrné dobové zasazení 90.let, korupci na všech stranách, výborného Rytmuse jako šéfa mafiánů, který mohl mít klidně více prostoru, protože mu to velmi sedlo. Je to drsné, atmosférické, chlapské, autentické a dojde i na nějaké nečekané zvraty.  Přesně jak mám rád. Škoda tak neuzavřeného konce, asi se počítá se sequelem a klidně bych si druhý nášup dal. Za mě jeden z nejlepších slovenských filmů. Tohle bratia možem ! :) 80% ()

Reklama

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se spolu nepříjemně tlučou dva rozdílné koncepty: 1) Realistické syrové policejní drama podle skutečnosti a 2) Vysoce stylizovaná atmosférická podívaná ve stylu "Leona" nebo "Collateralu". Například hlavní dva hrdinové jsou většinou 1), zatímco akční scény, šílené scenáristické zvraty a Rytmus jsou 2). Při takové extrémní délce se to dá těžko vydržet, což je škoda, protože v tomto filmu je mnoho dobrého. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Čakal som blbosť ale pomerne dosť dobré prekvapenie. Na slovenské pomery dlhý a zrejme aj najdlhši film. Po presvedčení isť do kina sa mi vôbec nechcelo. Nakoniec spokojnosť oplatilo sa. Hlavná dvojica postáv policajtov super. Rytmaus nevyužitá postavá ale dal sa. Pesničky od imt. Smile top. Viete ako zistiť že ide o slovenský film, nadávky a pitie alkoholu vo veľkom. A celé to je viac situované na ten východ, preto asi bavilo. Aj keď záver moc nedotiahli. Vidno že ide režisér po úspechu a zrejme sa dočkáme v budúcnsti pokračovania. Btw, už teraz som pripraný na druhú dunu, snáď bude kratšia. 4* ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec po jednom dni od promítačky tohodle filmku trochu poupravim koment i hodnocení. Nakonec s odstupem to vlastně tak špatný není. Herci v rolích policajtů jsou vybráni dobře. Oba celkem sympaťáci. Druhá strana taky dobře, protože snad kromě Štáfka jsou to ksichty k pohledání. Jen mě není jasný proč válka policajtů, když to do války má hodně daleko. Ale jinak slušný, a hodně blízký realitě. Bohužial. 55%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Speciální požadavky měl z herců Juraj Loj (Moly), a to na catering v důsledku intolerancí. (Cinemart)
  • Výbuch auta a jeho následné vznícení se natočilo hned napoprvé, ale předcházely tomu dvě zkoušky. Příprava a zkoušky náročného obrazu trvaly 3 hodiny. (Cinemart)
  • Natáčení akčních scén se zúčastnilo 8 kaskadérů. Průměrně byli na place přibližně 3 kaskadéři. (Cinemart)

Reklama

Reklama