Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (130)

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se spolu nepříjemně tlučou dva rozdílné koncepty: 1) Realistické syrové policejní drama podle skutečnosti a 2) Vysoce stylizovaná atmosférická podívaná ve stylu "Leona" nebo "Collateralu". Například hlavní dva hrdinové jsou většinou 1), zatímco akční scény, šílené scenáristické zvraty a Rytmus jsou 2). Při takové extrémní délce se to dá těžko vydržet, což je škoda, protože v tomto filmu je mnoho dobrého. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Divné scenáristické rozhodnutia, kedy hodinu sledujeme zaujímavý príbeh, aby sa v polovici všetko zlomilo a videli sme až do konca tisíckrát videnú cestu za pomstou. Pričom oná vražda má veľmi slabú motiváciu. Finále bohužiaľ absentuje úplne. Napriek tomu je príbeh najsilnejšia zložka filmu. Biermann režíruje dve bitky tak, že mojim študentom na strednej umeleckej škole by sme dali najlepšie trojku. No a vizuál je veľmi nevýrazný, skutočne neviem, o čo tou šedosťou (doslovne aj obrazne) Biermannovi a Štrbovi išlo. Našťastie to ale nie je nuda a herci sú fajn. Cool to ale stále nie je, aj keď sa o to všetci extrémnym spôsobom snažia. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je tam ten gangster z Tater, co žere chleby s řízkem od svý ženy a nechává mizet lidi jak David Copperfield. Ten by si zasloužil vlastní TV minisérii. Rytmus v pohodě, trošku karikatura, ale papula mu furt jede v tom jeho bengoro štýle, což do těch devadesátek tak nějak sedí. No a pak ta Žaneta od výčepu, co nenalejvá na sekeru... to je ženská, panečku! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Alexander Bárta jako mírně prohnilý policajt z devadesátkových Košic, líbilo se mi, že si to nehraje na dokument, na pravdu, na něco na zamyšlenou, ale přímočarou žánrovku, která i při délce 151minut odsýpala parádně. Fajn obsazení, muzika, akce. Můj celoživotní zážitek, protože jsem byl sám v kině. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Alexander Bárta, jako Miki, je tahounem během celého filmu. Archetyp věčně ožralého ale férového policajta, který nejde na ruku SK mafii. Chlapské rozhovory, uvěřitelná akce, prolezlost úplatky, umolousané devadesátky, pěkná hudba a krásná Anežka Petrová. Příjemné překvapení ze Slovenska v rámci gangsterských filmů. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení akčních scén se zúčastnilo 8 kaskadérů. Průměrně byli na place přibližně 3 kaskadéři. (Cinemart)
  • Děj filmu se odehrává někdy v 90. letech, čemuž mají odpovídat rekvizity, včetně automobilů. V jedné ze scén se však objevuje Mercedes-Benz třídy G v generaci, v níž se vyráběl od roku 2018. (FIAT 500)

Reklama

Reklama