Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

majklfly 

všechny recenze uživatele

postavá napsaná akorát pro Eddieho. Bláznivý herec,roztomilá zvířátka spousta jednoduchého humoru. Rodinná komedie, jak ušitá. Po tom, co mě malá Anička zatahala za rukách a se slzami v očích se zeptala "Myslíš, že opravdu existuje Dr. Dolittle?" jsem pochopil myšlenku filmu. A to, že si já podoíral víčka sirkama šlo maximálně bokem... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ten, kto pozná filmy E. Murphyho, tak vie, že čo má očakávať. Z toho nie je výnimkou ani „Dr. Dolittle“. Rola doktora, ktorý rozumie tomu, čo „hovoria“ zvieratá, pasuje na E. Murphy a on k tomu pridá ten potrebný plus, čo ten charakter potrebuje. Scény sa nesnažia byť až príliš vtipné, dialógy (zvieratá a doktor) viac-menej fungujú. Pravdepodobne najkompaktnejšie dielo z väčšieho počtu pokračovaní tohto príbehu. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Už samotný nápad je bláznivý, aj keď chápem, že v 90.tych rokoch sa takéto nápady akceptovali. Dokonca si spomínam, že sme si tento film neraz požičali na VHS a spoločne sledovali. Teraz ma to ale neberie. Triky tu sú dobré, hudba snáď žiadna. Dieťa by snáď aj uverilo, že tie zvieratá naozaj hovoria. Ale inak ... Murphyho typický "humor" a samozrejme typicky americký koniec. Čo k tomu viac dodať. Asi by som to v tejto dobre neodporučil ani milovníkom rodinných filmov. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu jsem vyrůstal , možná to byl i jeden z filmů který jsem viděl mezi prvními . A i po těch letech se mi tenhle doktor líbí . Nemá možná v sobě nic unikátního , ale přece jsou tam zvířátka a ty my přece máme všichni rádi navíc umí být pěkně vtipná . ( 10.2.14/MAC/5hvězdičku přidávám z nostalgie ) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Richard Gibbs: 1. That's Why I Lie - Ray J [4:51] ,2. Let's Ride - Montell Jordan/Shaunta [4:53] ,3. Are You That Somebody? - Aaliyah [4:27] ,4. Same Ol' G - Ginuwine [4:21] ,5. Lady Marmalade - All Saints [4:03] ,6. Da Funk - Timbaland [4:29] ,7. Do Little Things - Changing Faces/Ivan Matias [5:09] ,8. Your Dress - Playa [3:59] ,9. Woof Woof - 69 Boyz [4:11] ,10. Rock Steady - Dawn Robinson [3:05] ,11. In Your World - Twista/The Speed Knot Mobsters [4:50] ,12. Lovin' You So - Jody Watley [3:35] ,13. Dance - Robin S./Mary Mary [3:38] ,14. Push 'Em Up - Eddie Kane/DeVille/DJ Toomp [3:46] ,15. Ain't Nothin' But A Party - Sugarhill Gang [3:57], ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Severoamerické tržby byly 144,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 294,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama