Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 1
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 1

Recenze (550)

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Skvělá herecká dvojice, doplněná dalšími výbornými herci jako například Misha Collins a podobně. Zápletky jsou zajímavé, jejich řešení je často opravdu vtipné (zvláště díky sarkasmu pana Jensena Acklese v roli Deana) a výběr songů pro jednotlivé díly je také dle mého gusta. V mých očích tento seriál nemá slabinu. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

"Víš začíná mi docházet, proč rodiče dětem lžou. Chceš aby věřily, že ta nejhorší věc, co na ně čeká jsou kola a práskací žvejka. Chráníš je před tím opravdovým zlem. Chceš aby šli spát s pocitem bezpečí. A jestli to znamená lhát jim, tak budiž. Čím víc o tom přemýšlím, tím vic si přeju, aby táta lhal nám." Supernatural. Seriál, který jsem svéhočasu uctíval kudy sem chodil. Do páté série se jedná o výborný hororový drama nářez, který byl relativně originální, vtipný, zábavný a charismatický. O vtip s charismatem se starala ústřední dvojice bratrů Winchesterových, kdy člověk nevěděl, jestli fandí víc Deanovi nebo Samovi. Během pěti sérií se v seriálu objevily, jak ty nejklišoidnější zápletky, a známé bestie, až po místní pověsti a legendy z různých částí světa, které člověka držely v šachu a čekal, jak který díl skončí. Samotná hlavní linka bratrů Winchesterových dosahovala apokalyptických rozměrů, mezi nebem a peklem, které vrcholily Kladivem Bohů v páté sérii a vygradovaly samotným závěrem páté série, který bych milerád považoval a sám za sebe ho tak mám ukotvený, jako velké finále celého příběhu. Dojemné, velkolepé a zároveň komorní, chlapácké zakončení. Dál už se jen recyklovalo a byť se našlo pár zajímavých nápadů a postav (Crowley), tak už se jednalo jen o stínovou hru, za geniálními pěti řadami winchesterovic ságy, kterou jsem po deváté sérii neměl chuť jakkoliv dohrát. Prvních pět sérií jsou skvělým a relativně zakončeným příběhem. "Carry on my wayward son, there´ll be piece when you are done. Lay your weary head to reast. Don´t you cry no more.." 1.série - 80%, 2.série - 88%, 3.série - 98%, 4.série - 90%, 5.série - 100%, 6.série - 70%, 7.série - 74%, 8.série - 86%, 9. série - 82% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Herecky,scénáristicky a námětově naprosto nářezové.Málo seriálů dokáže opravdu děsit a občas u Lovců ani nedýchám,překvapuje mě kinový look a spousta známých herců.Zatím sem na konci třetí série a od hororu to jede k apokalypse,což je další téma který miluju,závěr seriálu těžko odhadnout.Opět preferuju český dabing. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Carry on my wayward son...There'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest. Don't you cry no more..." Dva bratři se vydávají na lov. Jejich otec se ztratil a jediné na koho se můžou spolehnout je ten druhý. Sam (Jared Padalecki) a Dean (Jensen Ackles) jsou naprosto odlišné charaktery. Proto se stále špičkují a neustále doplňují. Supernatural mě chytl hned od prvního dílu a okamžitě se stal jedním z mých oblíbených. Přezdívka "moderní" Akta-X bych řekl, že je na místě. Seriály jsou velmi podobné. Taky zde najdete duchy, vlkodlaky, upíry, démony a další různé potvory. Soundtrack je parádní a vizuál je na dobré úrovni. Postupem času je seriál čím dál krvavější a nebojí se neodvracet kameru tak často. Každé série je naprosto odlišná od těch předchozích. Zatímco v první hledají bratři svého tátu, ve třetí se snaží zachránit Deana před peklem, v páté sérii se zase řeší Apokalypsa. Pouto, které mají dva bráchové je opravdu něco vyjímečného. Je docela poznat, že i v reálu jsou Jared a Jensen skutečnými přáteli a při natáčení seriálu se pořádně vyblbli. Za zmínku určitě stojí, že některé epizody jsou více než komické a nesmát se u nich nelze. Např. Když najdou kočičí pacičku, která nosí štěstí. Ovšem jakmile jí Sam ztratí, je to (srandy) smůly kopec. Nebo Dean chytne duchařskou nemoc a má panický strach. Dále určitě vzpomínám, jak Dean prohraje své roky života v pokeru a pak v 80ti letech má problém vyjít schody. Mohl bych tak pokračovat ještě dlouho. Supernatural ještě neskončil a i Osmá série má jistě co říct. Ovšem závěr páté série je něco mimořádného. Celý díl bych s klidným svědomím bral jako závěr celého seriálu. Díl Swan Song je od začátku do konce opravdu uměleckým kouskem na poli seriálu. Dojemný, srdcervoucí závěr. Někdy na to ani slova nestačí. Prozatím 10 sérií, desítky dílů, dva bratři a kupa písniček do auta. Nezapomenutelný seriál s vynikajícími herci. (100 %) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Eric Kripke | Hudba: Jay Gruska, Christopher Lennertz | Produkcia: Eric Kripke, McG, David Nutter, Rober Singer, Kim Manners, Sera Gamble | Distribúcia: The WB, The CW | Štúdio: Kripke Enterprises, Warner Bros. Television, Wonderland Sound and Vision || Aj keď Supernatural svojim dejom možno neohúri, svojou atmosférou trošičku určite podmaní. Mysteriózne a hororové prvky fungujú na jedničku, i vďaka skvelému soundtracku. Triky sú na seriál viac než obstojné, takže ja si hovorím: Prečo nie? ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • Ve 14. epizodě 5. série "Krvavý Valentýn" je řád andělů cherubínů popsán jako nejnižší andělský řád, jehož schopnosti nejsou určeny k boji, ale k ovládání emocí a donucení lidí, aby se do sebe zamilovali, podobně jako Amor. Cherubíni jsou ale podle některých středověkých textů 2. nejvyšší andělský řád, hned po serafínech. (GreatestFan)
  • V seriálu je ze všech andělů nejmocnější Michael, který je zároveň nejstarší, přičemž druhý nejstarší je Lucifer (Mark Pellegrino). Podle Bible je však nejstarší i nejmocnější Lucifer a Michael ho o apokalypse porazí pouze s Boží pomocí. To je v rozporu s příběhem Supernatural, kde je Michael sám vládce nebe, protože Bůh nebe opustil a věří, že když Lucifera sám zabije, tak se vrátí. (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama