foto

Jared Padalecki

  • nar. 19.7.1982 (36 let)
    San Antonio, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jared Tristan Padalecki se narodil 19. července 1982. Vyrůstal v San Antonio ve státě Texas společně se svým starším bratrem Jeffem a mladší sestrou Megan. Už od 12ti let bral herecké hodiny a ty se mu vyplatily. V roce 1999 vyhrál soutěž televizní stanice FOX „Claim to Fame“ a objevil se na předávání Teen Choice Awards.

Poté co v roce 2000 dokončil střední školu, přestěhoval se do Los Angeles, kde se chtěl proslavit. Vzápětí dostal roli Deana v seriálu „Gilmorova Děvčata“ (2000). Tím se mu splnil jeho sen, stát se slavným. Tato role ho natolik zviditelnila, že nabídky se jenom hrnuly. Zahrál si v rodinném filmu „Já a táta“ (2001) a o rok později se objevil v televizním filmu „Prsten věčného světla“ (2002), kde hrál společně s Mischou Barton, budoucí hvězdou seriálu "O.C.". V roce 2004 dostal roli v dramatu „Let Fénixe“, kde si zahrál po boku Dennise Quaida a Giovanniho Ribisiho. Ještě v témže roce se objevil ve filmu se sestrami Olsenovými „Jeden den v New Yorku“.

Rok 2005 lze považovat za zlom v jeho kariéře. Dostává roli v hororu „Dům voskových figurín“. Zahrál si zde se svým kamarádem Chadem Michaelem Murrayem, se kterým se znal už z natáčení „Gilmorek“. Na začátku roku 2005 se také začíná rozjíždět projekt nového seriálu "Supernatural" a jeho tvůrci mají za úkol najít herce pro jednu z hlavních rolí. Vybírají si právě Jareda a tak se rozjíždí natáčení seriálu, který u nás dostal název „Lovci duchů“. Jared tady hraje jednoho ze 2 bratrů, kteří se díky tomu, že jejich otec zmizel, znova vydávají na cestu hledání a ničení zlých sil.

Ve volném čase rád chodí ven se svými psy, rád čte a rád jí.

Pavla "widla" Vidličková

Herecká filmografie

Filmy

2009 Pátek třináctého
2008 Vánoční chaloupka
2007 Noc v domě hrůzy
2005 Cry Wolf
Dům voskových figurín
2004 Jeden den v New Yorku
Let Fénixe
2003 Dvanáct do tuctu
Young MacGyver (TV film)
2002 Prsten věčného světla (TV film)
2001 Close to Home (TV film)
2000 Silent Witness (TV film)
1999 Já a táta

TV seriály

2019 Lovci duchů (TV seriál)
Epizoda 20 (S14E20)
Epizoda 19 (S14E19)
Epizoda 18 (S14E18)
další epizody (11)
2018 Lovci duchů (TV seriál)
The Spear (S14E09)
Byzantium (S14E08)
Unhuman Nature (S14E07)
další epizody (23)
2017 Lovci duchů (TV seriál)
The Bad Place (S13E09)
The Scorpion and the Frog (S13E08)
War of the Worlds (S13E07)
další epizody (24)
2016 Gilmore Girls: A Year in the Life (TV seriál)
Fall (E04)
Kings of Con (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
LOTUS (S12E08)
Rock Never Dies (S12E07)
Celebrating the Life of Asa Fox (S12E06)
další epizody (22)
2015 Lovci duchů (TV seriál)
O Brother, Where Art Thou? (S11E09)
Just My Imagination (S11E08)
Plush (S11E07)
další epizody (23)
2014 Lovci duchů (TV seriál)
The Things We Left Behind (S10E09)
Hibbing 911 (S10E08)
Girls, Girls, Girls (S10E07)
další epizody (23)
2013 Lovci duchů (TV seriál)
Holy Terror (S09E09)
Rock and a Hard Place (S09E08)
Bad Boys (S09E07)
další epizody (23)
2012 Lovci duchů (TV seriál)
Citizen Fang (S08E09)
Hunteri Heroici (S08E08)
A Little Slice of Kevin (S08E07)
další epizody (22)
2011 Lovci duchů (TV seriál)
Death's Door (S07E10)
How to Win Friends and Influence Monsters (S07E09)
Season Seven, Time for a Wedding! (S07E08)
další epizody (21)
2010 Lovci duchů (TV seriál)
Appointment in Samarra (S06E11)
Caged Heat (S06E10)
Clap Your Hands If You Believe (S06E09)
další epizody (23)
2009 Lovci duchů (TV seriál)
Abandon All Hope (S05E10)
The Real Ghostbusters (S05E09)
Changing Channels (S05E08)
další epizody (22)
2008 Lovci duchů (TV seriál)
Heaven and Hell (S04E10)
I Know What You Did Last Summer (S04E09)
Wishful Thinking (S04E08)
další epizody (18)
2007 Room 401 (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
A Very Supernatural Christmas (S03E08)
Fresh Blood (S03E07)
Red Sky at Morning (S03E06)
další epizody (21)
2006 Lovci duchů (TV seriál)
Croatoan (S02E09)
Crossroad Blues (S02E08)
The Usual Suspects (S02E07)
další epizody (21)
2005 Lovci duchů (TV seriál)
Asylum (S01E10)
Home (S01E09)
Bugs (S01E08)
další epizody (10)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Dědictví po starém Twickhamovi (S05E18)
2004 Gilmorova děvčata (TV seriál)
A je po večírku (S05E08)
Skok do neznáma (S05E07)
Drž se svého instinktu (S05E06)
další epizody (14)
2003 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Kuřecí, nebo hovězí? (S04E04)
To jsou nitky, Pinnocchio (S03E22)
Rozluč se, Gracie (S03E20)
další epizody (11)
2002 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Díkůvzdání (S03E09)
A hra začíná (S03E08)
Taneční maraton (S03E07)
další epizody (15)
2001 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Slavnostní večeře (S02E10)
Mladíček na útěku (S02E09)
Náš hotel (S02E08)
další epizody (14)
Pohotovost (TV seriál)
Stav mysli (S07E10)
2000 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Odpuštění (S01E10)
Roryin ples (S01E09)
Láska, válka a sníh (S01E08)
další epizody (7)

Dokumentární

2004 I Love the '90s (TV seriál)

TV pořady

2013 39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2007 The Teen Choice Awards 2007 (TV pořad)
2006 Teen Choice Awards 2006, The (TV pořad)
2004 Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
2003 Teen Choice Awards 2003, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace