Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Na všetkých možných filmových stránkach na ktoré som sa pozeral, bol tento film označovaný ako horor. S tým ja nemôžem súhlasiť. Jasné, určite sa tu nájdu nejaké momenty, ktoré by sme mohli nazvať hororom, ale preboha, divák musí stráviť celú polovicu filmu aby sa tam niečo začalo diať. A aj to sa tam v podstate neudialo nič. 80% celého filmu tvoria len konverzácie a budovanie vzťahu medzi hlavnými protagonistami, medzi tým sa raz za čas niekde obzrú s tým, že počujú divné zvuky, vidia nejakých kňazov a to je asi všetko. Sú tu aj menšie zvraty, ktoré však pôsobia trápne a človek si nad nimi len mávne rukou a samotné vyvrcholenie je fakt blbé. Pozitíva tu samozrejme sú: kombinácia farieb, kamery a strihu, otrepaný, ale taktiež (a to najmä) dĺžka filmu. Byť to dlhšie o 10 minút, vypol by som to alebo zaspal nudou. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Co pohřbívá především je velmi dlouhá předehra, kde se nic neděje, dialogy jsou nudné a atmosféra je ta tam. Ani při objevování "duchů" se nic nezlepší. Ze všeho čiší amatérismus a místo toho, aby se člověk bál, tak se nudí a to je špatně. Nejdříve by se měl udělat pořádný scénář, nedělat nic ve spěchu a až poté točit film, i když ani to není v mnohých případech záruka kvality. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

.. spíš Závan neschopnosti a zoufalství!! Mrazivá atmosféra se chce dostat pod kůži, ale z té půl druhé hodiny se jí to podaří opravdu jen na pár minutek. Ve finále takový nevzrušivý hněv duší, který si pomáhá studenými filtry a škodí napětím, které prostě nefunguje. Herci rozhodně nejsou špatní (Emily Blunt je sexy i zabalená v roláku na prostoru dva krát dva metry), ale v téhle podprůměrné duchařině je to asi jedno, kdo sedí za volantem/před kamerou!! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro jednou zase musím nesouhlasit. Wind Chill možná neoplývá nadprůměrným scénářem, ale je po čertech atmosferický. Především první polovina je lahůdková a krásně drží diváka v nejistotě. Škoda, že v momentech, kdy začne tlačit explicitně na pilu, je nejslabší. Těch ale naštěstí zas až tolik není, ona už ta zasněžená krajina má sama co do sebe a když se zrovna nedělá bububu, tak je vlastně dost povedený survival thriller. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějaké příšerné béčko, ale byl jsem příjemně překvapen jak atmosférou, tak i sympatickými výkony obou hlavních představitelů. Je sice pravda, že by si to zasloužilo trošičku upravit formu, protože občas to působilo poněkud zmateně, ale i tak to patí na hororové scéně k tomu lepšímu průměru. 65% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Slova na zrcadle na záchodech na benzinové pumpě, kde dívka uvízla, se během chvíle různě mění. (..Lucas..)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)

Reklama

Reklama