Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mazec!Viděl sem hodně černejch komedií, ale nikdy ne tak moc černou.Simon Pegg a David Schwimmer rozjíždějí sérii absurdních, brutálních ale hlavně vtipných události které mě teda vyrazili dech.Škoda, že film trvá jen hoďku a čtvrt, režisér si mohl víc pohrát s některejma scénama, dalo se tam přidat pár scének navíc které by ještě filmu přidali na absurditě a pořadně černym humoru, ale kdo ví, třeba by se mě to pak už tak nelíbilo.V každym případě fandim tomuhle typu filmů, černohumorné, brutální, extrémně vtipné a neuvěřitelně nedoceňené! 100% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Proklatě černá a proklatě povedená komedie. Když se v jednom filmu sejdou David Schwimmer a Simon Pegg a do party jim navrch přibyde talentovaná Alice Eve je na dobrý film zaděláno. Tihle tři zosnují zdánlivě dokonalý a naprosto neprůstřelný plán jak zdánlivě lehce přijít k tučné sumičce peněz tím, že budou vydírat jednoho perverzního faráře, ale znáte to. Když se něco má podělat, tak se to prostě podělá, ale rozhodně se tím nepodělal tento film. Právě naopak. Zmíněné trio sympatických "looserů" minutu po minutě, poté co jeden z nich omylem zabije na faře údajného faráře v sebeobraně, zabředává do stále větších potíží, protože mrtvý farář není tím kým se zdá být a jeho mrtvola už bublá v septiku, někde nablízku řádí masový vrah dívek, do toho na scénu vypluje elitní agent s vizáží Qasimoda, objeví se obávaná vdova co ráda vraždí a hlavně ve hře jsou 2 miliony dolarů po kterých se nikdo nebude shánět. A každý by si je rád ulil pro sebe. Vypadá to sice zamotaně (a taky to zamotané je), ale režisér Jean-Baptiste Andrea, který je i současně spoluautorem scénáře, si vede natolik zkušeně v rozmotávání jednotlivých nitek, že prostě film dokonale baví směsící krve, brilantních hlášek, a nápady sype jako z rukávu aniž by nějak výrazně polevoval v tempu a napětí nebo postupné gradaci příběhu, který rozhodně není z rodu těch předvídatelných. Navíc tvůrci zvysoka kašlou na postavy a tak je jim jedno kdo ve filmu zhebne.Tahle černá komedie má zkrátka vše co má správná černá komedie mít. 90% ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film, co jsem v poslední době viděl. Původně jsem měl trochu pochybnosti, co to bude, ale film mě přikoval k obrazovce hned na začátku, kdy jeden z hlavních hrdinů nastoupí na místo telefonního operátora v nějakym obrovskym call centru. Já něco podobnýho totiž taky pár tejdnů dělal a zobrazení toho, jak takový hovory s otravnejma zákazníkama probíhaj, je naprosto trefný. A to, co se odehrává potom, to je úplnej masakr. Tenhle film je plnej toho nejčernějšího a občas dost brutálního humoru. I taková sekera zaseknutá v hlavě tady působí legračně. Prostě film přesně podle mýho gusta - jasnejch 5 hvězdiček. Jak se jmenuete? - Steven... Eeeh... Steven Hawking. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad, že i smíšením komedie a thrilleru může vzniknout skvělý a zábavný film. Tvůrci do toho šli vyloženě po hlavě a nechali všechny postavy plavat v takových sra*kách( myšleno i doslovně), že se z toho nakonec dalo vyždímat možná i více, ale i tak je toho víc než dost. No jen považte, celkem jednoduchý plán na oloupení nadrženého reverenda se nádherně zvrtne, onen kněz se ukáže být protagátorem toho nejtvrdšího porna, jeho manželka je vraždící psychopat a její tajný milenec jakbysmet. To máme rázem zaděláno na pořádně ztřeštěný a vražedný příběh. A taky že ano. Big Nothing se sice nikdy neprokope do té první ligy, jeho příběh je možná až moc přeplácaný, chvílemi dost křečovitý a v konečném součtu nepřináší ani nic moc nového, ale pořád se jedná o královsky vtipný, přiměřeně morbidní a krásně plynulý snímek s výborným hereckým obsazením. Kdybych chtěl hledat chyby, určitě bych spoustu našel, ale to si tahle komedie prostě nezaslouží.. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná černohumorová ulítlá a místy až parodická komedie, jejíž příběh se graduje ad absurdum a od nevinné původní zápletky se děj rozjede do nečekaných končin. Postavy jsou herecky známé tváře a charakterově slušně napsané, společně s příběhem se rozmotávají i jejich tajemná minulost a identita a hned několikrát jsem se fakt od srdce smál. Potěšující jednohubka, ve které je humoru i mrtvol víc, než by divák na začátku očekával. Pegg a Schwimmer prostě umí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • V USA byl snímek distribuován rovnou na DVD. (Othello)
  • Scéna s lentilkami je přímým odkazem na film Matrix (1999), kde Morfeus (Laurence Fishburne) nabízí Neovi (Keanu Reeves) také modrou a červenou pilulku, jakožto dvě možné varianty dalšího vývoje situace. (GordonCZ)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 2006 na filmovém festivalu v Cardiffu. (ČSFD)

Reklama

Reklama