Reklama

Reklama

Rovnice smrti

  • Velká Británie W Delta Z (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený policista Eddie Argo (S.Skarsgard) během své kariéry toho zažil hodně, tentokrát se však dostal na stopu vraha opravdu výjimečného. Nestačí mu totiž člověka vykuchat, podřezat nebo udusit. Tenhle magor si se svou obětí rád pohraje. Jeho hra má jednoduchá pravidla. Zabij osobu, kterou miluješ, nebo budeš umírat v bolestech jako zvíře. Čím víc Argo postupuje ve svém pátrání, tím je mu jasnější, že tenhle vrah má své plány i s ním. Zajímavost: Prajsova rovnice. Dvojité W je fyzická zdatnost, schopnost předávat geny dalším generacím. Zet je specifický rys. Delta... Sobecký gen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

drackula 

všechny recenze uživatele

Film ktorí svojou snahou o akúsi zvrátenú morálku hlavného zabijaka pripomína sériu SAW. Musím skonštatovať, že WAZ je lepší ako posledný Saw 4. Napriek tomu sa tento film nevyhol chybám a v istých momentoch nudným pasážam. Stačilo by film zostrihať o nejakých 10 minút, a máme tu kvalitný snímok ktorého ale ajtak ťahá dole priam nulová originalita a od polovice predvídateľné konanie hlavných postáv. 55 % ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Naprostý extrém.Krapet nechápu,proč všichni srovnávají zrovna se SAW(možná že by to bylo na základě WAZ? :-)),ale ve mě tento ultrasyrový snímek vyvolává spíše vzpomínky na klenoty tipu Sedm či 8mm.Od prvního záběru se na diváka valí depresivní lavina toho nejtemnějšího a nejkrutějšího lidského odpadu,špína a hnus sálá z každé postavy,každé zdi,prostě z každého záběru na cokoliv a kohokoliv.Navíc má Rovnice smrti opravdovou myšlenku,čímž je i zajímavější a i naléhavější.Naprosto všedrtící prostředí a děj je tak přímou palbou na divákovy nejhlubší pudy a emoce a W Delta Z je tím pro mě jedním z nejextremnějších snímků,které k znechucení diváka nepotřebují extrémní záběry,ale vystačí si se zobrazením života na druhé straně.K tomu všemu jednak napomáhá kamera,která je jak živočišná,tak barevně syrově podladěná,tak pak především Stellan Skarsgard,který tu pro mě předvádí životní výkon.Zkrátka,ikdyž jde prakticky o normální kriminálku,divák si společně se všemi zúčastněnými sáhne na naprosté dno a já ve stoje tleskám!!!! ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ona to je hlavně detektivka, než horor. Bohužel to ale moc nefunguje tak jako tak. Sice to dost kazí ta otřesná kamera (vlastně mám pocit, že jediný kdo umí s digitální kamerou je Lynch), ale v první polovině to i tak má celkem povedenou atmosféru a dobře se na to dívá. Škoda, že v druhé polovině to začne nudit a finále je plné stupidních zvratů, jinak by to aspoň ušlo, ale takhle je to spíš průměrné (až lehce podprůměrné) ​a nic zajímavého z toho taky nevypadne. A moc tomu nepomohly ani herecké výkony, které jsou dost slabé. Ale o nic vyloženě strašného se taky nejedná a na jedno zhlédnutí se to dá, ale těžko říct, jestli si na to za pár měsíců vůbec vzpomenu... Lepší 2* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kamera, střih i speciální efekty nepatří mezi nejsilnější prvky filmu, nic méně dokázaly zachytit a vytěžit přesně to, co bylo potřeba k tomu, aby nabudily ponurou atmosféru, kterou tento film určitě má. Pomocí zvukových efektů se podařilo z minima vytěžit maximum a jako celek to nedopadlo nejhůře. Nejlepší byly mučící scény, při kterých toho sice nebylo vidět mnoho, ale zachytily pocit bezmocnosti obětí, bezcitnost vraha i promyšlenou hru, kterou by jistě nechtěl zažít nikdo z nás. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Nevidím v tom žádné přirovnání k saw, ale některé prvky to má. Docela jsem se u toho i nudil, protože to nebylo "nic"..nevím ,co to mělo jako být, ale když někdo řeši vraždy a vrah se jim sám přihlásí, není to moc jako krimi ani napínavé. Režie je děsný klišé, vůbec mi to nedávalo smysl. Scénář byl trochu lepší, ale pořád to film nedělá průměrným.1* za krásnou Melissu George ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy je Eddiemu (Stellan Skarsgård) zatloukáván hřebík pod nehet, můžeme dobře vidět při zpomaleném záběru, že Eddie má na prstu přidaný umělý nehet. (Rocky62)

Reklama

Reklama