Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá učitelka z New Yorku April Epnerová (Helen Hunt) měla poslední rok pocit, že konečně dala svému životu řád. Jenže manželství, na kterém si tak zakládala, najednou krachuje - manžel Ben (Matthew Broderick) totiž prohlásí, že šlo o omyl, a April opustí. Šokovaná, raněná a bezdětná skoro-čtyřicátnice s biologickými hodinami hlasitými jako budík po babičce má pocit, že rozchodem s manželem přišla o poslední šanci pořídit si vysněné miminko. K tomu ještě musí řešit problémy ze svého dětství. Její adoptivní matka umírá a April se setkává se svou biologickou matkou, velmi energickou a velmi výstřední Bernice (Bette Midler). A aby toho nebylo málo, vypadá to, že "sex na rozloučenou" s Benem asi nezůstal bez následků. Dokáže April pod tlakem okolností najít novou životní rovnováhu? A pomůže jí v tom Frank (Colin Firth), sympatický rozvedený otec jednoho z Apriliných žáků? ... Helen Hunt, držitelka Oscara za hlavní ženskou roli v komedii Lepší už to nebude (As Good as It Gets, 1997), debutuje jako režisérka nezávislou tragikomedií inspirovanou románovým bestsellerem Elinor Lipmanové. Hvězdně obsazený snímek, v němž herečka ztvárnila hlavní roli, získal cenu diváků na MFF v Palm Springs. Do role trpělivého gynekologa obsadila Helen Hunt Salmana Rushdieho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený, lehce Allenem zavánějící helenohuntovský kus. Helen je přírodní žena make upem neposkvrněná a na čerstvou čtyřicátnici si už těžko hrající. Colin Firth jako vždy odzbrojující i když tentokrát dostal jen minimum prostoru, zato Broderick ho dostal až dost. Skvělá Bette Midler, sympatická muzika. Doporučuji ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Podívaná kolísavé kvality.. klady jsou jednoznačně Colin Firth, který si připsal nejlepší hlášky a vtípky a Matthew Broderick, který si střihnul skvělou figurku trouby.. mínusem pak poněkud chaoticky nastříhaný závěr a některá nelogická konání April.. šokem pak Helen Hunt, kdysi krásná ženská, ze které se stala vyhublá sestra smrtky... ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je pak míchanicí velmi vážných a bolavých scén a lehkonohého vtipkování i situačního jančení. Žánrové rozháranosti si zkrátka všimne každý a bývá častým důvodem kritiky ve stylu "Huntová si měla ujasnit, co chce točit".Troufám si ale říct, že ačkoli se sociálně naprosto míjím s cílovou diváckou skupinou "ženy: 40+" a v průběhu sledování filmu jsem si připadal jako v dokumentu National Geographic o zcela odlišné vývojové linii homo sapiens sapiens, než jsem já sám, přece jen bych měl pro snímek Konečně spolu ospravedlňující vysvětlení.A April vskutku neví coby a chová se způsobem, který z ní v očích méně empatického jedince činí hysterickou a liknavou poběhlici. Zvratů je v ději tolik (vyspala jsem se s tímhle, ale pak jsem řekla tomu druhému, že...), až by to vydalo na seriál. ()

DiegoC. 

všechny recenze uživatele

ČO? Bolo to dosť hrozné. Možno len preto, že nie som veľký fanda do romantických komédií, ale myslím si, že je to dosť hrozné. Klišé, nič nové, žiadna zaujímavá pointa, nudný scenár,... Dobrý film sa spozná okrem iného aj podľa toho, že Vás počas prvých desiatich minút zaujme a chcete vedieť, čo bude ďalej. Ja som po desiatich minútach chcel odísť z kina. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Neromanticka prabieda, v ktorej sa Helen Hunt ako reziserka snazi vyhnut klasickym zanrovym klise, avsak tie maju niekedy v romantike opodstatnenie a preto Konecne spolu vyznieva ako nudna bachorka, ktora viac menej nema co ponuknut. Ano, Colina Firtha, avsak jeho cesky dabing je tak zly, ze mi to film vylozene kazilo. Mozno nebyt naozaj zleho dabingu, bol by som zhovievavejsi. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Film byl u nás poprvé promítán na MFF v Karlových Varech v sekci Horizonty. (HOODY)
  • Film získal cenu diváků na MFF v Palm Springs. (HOODY)
  • Film, na který se April Epner (Helen Hunt) dívá chvíli poté, co poprvé potká svoji matku, je Le Mans (1971). (Itar)

Reklama

Reklama