Reklama

Reklama

Dvoudílná minisérie natočená podle populárních fantasy románů anglického autora Terryho Pratchetta. V první části je naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) na dovolené v Ankh-Morporku. Vzplane oheň a on uprchne z města s nekompetentním čarodějem jménem Mrakoplaš (Sir David Jason). Dvojice se vydá na dobrodružnou cestu, aniž by si byla vědoma, že se ji pokouší vystopovat arcikancléř Neviditelné univerzity, aby znovu zachytil silné kouzlo v Mrakoplašově hlavě… Ve druhé části naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) a neschopný čaroděj Mrakoplaš (Sir David Jason) spojí síly s úctyhodným hrdinou Cohenem (David Bradley) a zachrání obětní pannu Bethan (Laura Haddock). Sledováni čaroději a žoldáky, které vyslal nelítostný nový arcikancléř Neviditelné univerzity se tito čtyři vydali do Ankh Morporku. Mezitím se zlověstná červená hvězda zvětšuje… (TV JOJ)

(více)

Recenze (256)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Ano. Jsem fanouškem Pratchetta. Tato skutečnost nutně mlží můj náhled na film, ať chci nebo ne. Ale i přes růžové brýle, kterými jsem to sledoval, jsem se nemohl zbavit dojmu, že postavy co vidím, tam jen stojí a přemišťují se jak figurky nikoli na Zeměploše, ale na "desce" Člověče nezlob se. Chybělo mi tam víc dialogů mezi postavami, abych se mohl nějak ztotožňovat. nechci nějaké psychodrama od fantasy filmu, ale přeci jenom.... Ale kam se hrabe pokaděnej Eragón....... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Kniha The Colour Of Magic s uzasne barevnym obalem nadrzene ciha v me osobni knihovne uz cca 10 let. Celou tu dobu mam v planu ji vyhovet a precist, ale proste se tak nikdy nestalo. Kdyz vezmu v uvahu mou silne stagnujici ctenarskou karieru, kdy mam momentalne rozectenou nejakou knihu uz asi rok a na obzoru se navic objevilo filmove zpracovani Barvy Kouzel, jednoduse jsem usoudil, ze to bude podstatne schudnejsi cesta a ke knize uz se nikdy nedostanu. Nemuzu tedy porovnavat s predlohou, ale o to vic jsem si mohl vychutnat veskere originalni napady, ktere jsou v dile obsazeny. Vsechny ty vychytavky jako ze se jedna o Discworld na hrbetu 4 obrich slonu, kteri stoji na krunyri mega zelvy levitujici vesmirem, skritkove manageri ve fotacich, inteligentni truhla, ktera sama pobiha atd. Temito detaily byla naplnena predevsim prvni cast (film je rozdelen na 2 pokracovani, takze pozor na to). Po prvni casti, ktera byla pomerne solidne naslapnuta, graficky skvele zmaknuta, byli tam draci, vse bylo nove a zajimave, vypadalo to na solidni 4*. Bohuzel cele pokracovani uz bylo jen jakesi nedustojne dovypraveni, ktere se neslo v neskutecne pomalem a nudnem tempu, dalsich novych napadu uz moc nepribyvalo a cele to spadlo o level niz. Ve vysledku se ale navzdory rozvleklosti stale jedna a povedene, zajimave a originalni fantasy, ktere se i misty snazi zaperlit vtipem, zejmena skrze lahudkoveho Death Reapera s hlasem Christophera Lee. 6/10 ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tříhodinové kolosy dávám s pauzou uprostřed, ať už jsou od Kubricka nebo od Agnieszky Holland. Tady jsem byla nucena sledovat v kuse, neb si ho vyžádala starší dcera (zatímco synek si zalezl do postele s IPadem.) Když přihlédnu ke skutečnosti, že fantasy není můj oblíbený žánr a do Pratchetta jsem se nikdy nezačetla, není divu, že se to odtrazilo na hodnocení. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

"Říká, že je turista." - "A... co to jako znamená?" - "Podle mě je idiot." ~~~ Pratchetovky jsou TAK fantaskní, až fantasmagorické, že musím skutečně uznat, jak omezenou fantazií (ne)oplývám. Jednoduše mi to přicházelo už moc uhozené, příliš mnoho nápadů splácaných dohromady. Několik zajímavých a vtipných momentů je, celek mě ale moc nenadchl, nemluvě o, pro mě poněkud přepísklé, délce :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Další televizní film stanice SkyOne podle knihy Terryho Pratchetta. Tentokrát vás Jean Vadim zve na cestu po Zeměploše ve velkolepém stylu, který nezná mezí. O hodně výpravnější a efektnější než Hogfather působí Colour of Magic od první chvíle. Bystří uvidí i pár "hrozně podobných záběrů" jako byly třeba v LOTRovi. Výprava je fantastická stejně jako hudební doprovod. Obojí dělá velkou službu televizní produkce anglického studia, které je tak o dvě třídy výše než vše ostatní, co televize natáčí. Bohužel je tu i pár zhoršení oproti minule. Máme tu jiný, epický příběh, díky kterému procestujeme velkou částí Zeměplochy a i kousek mimo ni. K tomu se váží nové postavy, které pro mě osobně nejsou lepší než v minulém filmu. Taková SMRTKA si užije pouze pár kratších momentů a i přes dabing Christophera Leeho působí nevyužitě. Oproti tomu hlavní dvojici, kouzelníka Dvoukvítka a první Zeměplošného turisty, si užijete více než dost. Pro někoho to bude plus pro někoho mínus, protože kápnout do sympatií není vždy jednoduché a některé i vedlejší postavy jsou tak na hraně zajímavosti a "tohle jste mohli vynechat". K tomu nejdůležitějšímu a to je humor. Ten je opět trochu problematický, někomu sedne druhým ne, ale nenasmál jsem se jako v případě Hogfathera i přes větší délku. Oproti tomu některé vtipy jsou prostě ultimátní. Od vědců, kteří se snaží přijít na nejdůležitější otázku vesmíru, želvy a tak vůbec až po přestřelku ve stylu bullet-time. Přesto je to na televizní tvorbu neuvěřitelná podívaná, kterou si musí opravdový milovníci užít, v co nejlepší kvalitě... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Herec Richard da Costa (Zavazadlo) hraje též Knihovníka. Pro tuto roli samozřejmě studoval v ZOO pohyby skutečných orangutanů. Mimochodem v tomto snímku není nikdy vidět v lidské podobě. (Bakllazaan)
  • Film měl premiéru v Curzon Cinema v Londýně 3. března 2008. (Terva)
  • Opět si zde zahrál malou roli sám tvůrce Zeměplochy Terry Pratchett jako Astrozoolog 2 (ten bílým plnovousem). (Bakllazaan)

Reklama

Reklama