Reklama

Reklama

Regina (Hepburn) se vrací do Paříže z lyžovačky ve Švýcarsku. Čeká ji ovšem nemilé překvapení. Její manžel je nezvěstný a spolu s ním i všechny peníze, které měli. Do toho se o ni začnou zajímat agenti CIA a další podivíni, kterým jde všem jen o jedinou věc. Dozvědět se, kde jsou peníze. Manžel je totiž za války zpronevěřil. Napětí, žánrové schválnosti, product placement a další komponenty tento film učinily nesmrtelným. Především muzikálový režisér Donen napíná diváky od začátku do konce. Audrey Hepburnové v roztomilém kožíšku a špercích za několik desítek tisíc dolarů jde totiž permanentně o život. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavé romantické krimi se skvělým Carym Grantem a kouzelnou Audrey Hepburn. Celé se to točí kolem záhadného dědictví, které se všichni snaží získat. Vdova Audrey samozřejmě o ničem neví a netuší, komu může věřit a komu ne. Kdo je agent a kdo skutečný přítel. Stojí proti ní partička zlověstných vojáků, nejhrozivější je ten s hákem místo ruky. Nakonec se vše vysvětlí. Film má pár dost zajímavých zvratů. Je to taky jeden z posledních Grantových filmů. "Jak se vlastně jmenuješ?" ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborná směsice žánrů! Chvíli Vám příde, že se koukáte na romantickou komedie, aby jste v dalším okamžiku zjistili, že jde vynikající špionážní thriller. Škoda, že takovéhle filmy se už v dnešní době netočí :-(. Cary Grant dlouhá léta odmítl vstanout po boku Audrey Hepburn, ale nakonec nabídku přijal a mě nezbývá, než-li mu poděkovat, že se tak rozhodl. Opět jsem se přesvědčil jaká Audrey Hepburn byla jedinečná herečka. Nádherná, charismatická a s nekonečným hereckým talentem. Ale mluvit o herectví Granta a Hepburnové je nošení dříví do lesa. Jak jsem již jendou napsal, škoda, že takovéhle filmy už dnes nikdo nenatočí. Na závěr mi nezbývá než se ztotožnit s názorem, že po celou dobu sledování jsem měl neodbytný pocit, že se jedná o Hitchcockův snímek :)....... ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Vynikající žánrová směsice, která se několikrát hladce překlopí od lehké romance k solidnímu thrilleru, v němž se to hemží tajemnými muži, záhadami a zvraty. Opravdu povedený scénář, vypointované vtipné dialogy, které mnohdy zapůsobí o to víc že se jakoby do příslušného žánru nehodí, a také ústřední herecká dvojice vedou k tomu, že je Šaráda svěžím filmovým zážitkem. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně rozutíkaná věc, u které vás nejvíce zarazí často zvláštně formulované repliky (překlad Jana Jiráka, vyrobila Česká televize Praha 1992). Viděno tedy v dabingu, a nutno říct, že Bohumil Švarc a Veronika Freimanová v hlavních rolích mohutně podporovaní Petrem Kostkou, Lexou Pyškem a Josefem Vinklářem pozvedli tenhle film ještě o stupínek výš. Cary Grant působí mimořádně slizce. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem fajne film, jak by řekli na ostravsku. Audrey Hepburn je kouzelná v každé roli. Bohužel, většinou hrává (tedy spíše hrávala) v naprosto dementních filmech, tudíž mě velmi potěšila její účast v něčem pořádném. Cary Grant by si mohl klidně otevřít stánek a začít prodávat charisma, protože ho má na jednoho člověka až moc. Společně jim to sekne. Ostatní herci jsou také fajn. Mají ostré rysy a rozhodně nesplývají. Děj je napínavý a servírován s pořádnou nadsázkou a lehoulinkým humorem. Samozřejmě v závěru příjde patřičný zvrátek. (pozor! nikoli kratce po ostravsku ,,zvratek") Velmi se mi líbila scénka na pohřbu a vůbec se mi nelíbila sprchovací scénka. Sprchovat se v obleku? No, to snad ne! Takové pěknější 3*. V přehnaném úžasu jsem z filmu rozhodně nebyl. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (27)

  • Thomas Chelimsky (Jean-Louis) bol nadabovaný ženou, francúzskou. (TheRoller)

Související novinky

Film Sokolov

Film Sokolov

06.10.2007

Ve dnech 12. - 14. 10. proběhne v Sokolově již 7. ročník festivalu Film Sokolov. Téma letošního ročníku zní - Podraz. V rámci festivalu budete moci v sokolovském Městském domě kultury shlédnout např.… (více)

Reklama

Reklama