Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tak mile bláznivou mladou dívku jen tak nenajdeš. Audrey Hepburnová v hlavní roli americké komedie oceněné dvěma Oscary. Mezi nestárnoucí filmy určitě patří romantická komedie, jež vznikla podle stejnojmenné úspěšné knihy Trumana Capoteho. Vypráví o mladé, půvabné a emancipované dívce Holly Golightlyové, která v New Yorku poněkud lehkomyslné sní svůj sen o skvělé budoucnosti. Zatím však musí žít jen z "příspěvků na taxík a oblečení" od svých stálých pánských obdivovatelů. Její plány naruší seznámení se začínajícím spisovatelem Paulem, jenž se přistěhuje do domu, kde bydlí... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (717)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu jsem si uvědomil, jak to dnešní romantiky mají těžké. Tenkrát totiž stačil jeden jediný úsměv Audrey Hepburn a bylo zaděláno na film roku. Dneska je to tak, že čím bude příběh originálnější a s pointou větší jak Beverly Hills, tak tím pádem budeme mít menší důvod na film hnedka zapomenout. Tady mě ale více těšil Audrey kocour, než Audrey samotná a jelikož se k němu ke konci filmu zachovala jako prašivej pes, tak Snídani u Tiffanyho dávám tři hvězdy. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Překrásný film!!! Už se mi u filmu dlouho nestalo, že by dvě hodiny uplynuly jako lusknutím prstu. A málokdy se mi stane to, že okamžitě po skončení filmu jej chci vidět znovu! Totiž, vemte překrásnou a talentovanou Audrey, dejte jí dostatečný prostor aby se mohla "vyblbnout" a pak prostor pro nějakou tu krásně smutnou scénu a máte z poloviny vyhráno. Pak si připočtěte vynikající scénář, výborné výkony ostatních rolí, (ten japonský domovník byl tak blbý a nehodící se do filmu, až mě začal bavit :-)) a spojte výsledný mix do jednoho filmu. Nemůžete neuspět. Prostě mě, na rozdíl od většiny, nedělá problém tohle zařadit do světového dědictví, nebo chcete-li klasiky, co se filmů týče. A už teď uvažuju, který film "vykopnu" z mé TOP 10!!! Tohle se mi už dlouho nestalo. Přesto všechno, co jsem zde vyjmenoval, měl bych pouze jednu výhradu, ale ta směřuje k pánům s ČT 2: Prosím vás, dávejte podobné filmy v originálním znění s titulky!!! Protože ač mám Postlerovou a Pyška jako dabéry rád, tady mi to vyloženě rvalo uši. P.S. Moon River je jedna z nejkrásnějších filmových znělek!!! (Ne-li nejkrásnější). ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Asi nepatřím k té správné půlce filmového publika, ale: Co to bylo vedle té Audrey Hepburn za poleno? To i ten kocour hrál lépe! Peppardův naprosto prkenný výkon sráží nejen Hepburnovou, ale kazí i dojem z celého filmu. Díky absenci jakéhokoli souznění mezi hlavními představiteli (srv... no v podstatě jakéhokoli jiného filmového partnera) je málo romantický, málo dojímavý, málo komediální, málo uvěřitelný, i když potenciál nastavovat laťku žánru romantická komedie tu evidentně je. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Film mě v některých neobvyklých aspektech svého příběhu mile překvapil a zaujal, ale při celkovém pohledu je prostě matoucí a nesourodý ten všudypřítomný souboj klasického hollywoodského narativu a queer podivínského úhlu pohledu Trumana Capoteho. Nejpatrnější je to asi v postavě Paula Varjaka, kterého se George Peppard ze všech sil snaží hrát jako klasického silného tichého typa, a přitom ta postava je asi všechno, jenom to ne. Patricia Neal je oproti němu strašně skvělá, a jelikož se jí daří dodat své postavě nejvíc podtextu, skryté ironie a sebeuvědomění, tak se mi na celém filmu líbila asi nejvíc. Co se týče Audrey Hepburn, tak jestliže jsem měla dojem, že v My Fair Lady šíleně přehrává, tak tady to rozhodně platí taky. Možná (a nejspíš) to byla v civilu opravdu fajn dáma, ale jakmile začne před kamerou rozbíjet věci nebo se vůbec pokoušet o jakoukoliv emoci, přijde mi to přehnané a neuvěřitelné. Samozřejmě kapitola sama pro sebe je ta absurdní a bizarní karikatura japonského umělce v podání Mickeyho Rooneyho - v rámci nastavené úrovně stylizace versus realističnost mi to prostě hlava nebere. Často u filmů, které jsou literárními adaptacemi, vypichuji, jak moc z filmu vyčuhuje nebo nevyčuhuje původní knižní struktura, a jestli je to dobře nebo špatně, a většinou to zmiňuji hlavně u filmů, kde je to špatně, ale zrovna v případě Snídaně mi to přijde to evidentní lešení jako plus, protože pomalé plynutí, nenápadné a zároveň skrytě komplikované zvraty a odbočky do rozsáhlých peripetií poskytují ideální prostor pro zobrazení vztahu mezi postavami a zároveň i jejich konkrétní osobnostní vývoj. Hlavně proto je mi ve výsledku vlastně dost líto, že se to všechno, stejně jako ústřední písnička, nakonec utopí v patosu. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

výborně natočená romantická komedie. Největší zásluhu na tom mají režisér Blake Edwards a nádherná a skvěle hrající Audrey Hepburn. Škoda, že takovéto snímky už se dnes netočí, stejně jako je škoda, že dnes už není takovýto typ hereček jako byla Audrey, ale to je dáno dobou. Příjemný, milý, úsměvný snímek doplněný výbornou Manciniho hudbou. 1* přidávám za úžasného kocoura :o) ()

Galerie (144)

Zajímavosti (47)

  • Známá oscarová píseň "Moon River" se málem do filmu nedostala. Po předpremiéře prohlásil prezident Paramountu, že se do filmu nehodí a má se vystřihnout. Vždy klidná Audrey Hepburn (Holly Golightly) se ale rozčílila a prohlásila: "Jen přes mou mrtvolu!" (kenny.h)
  • Pro roli kocoura bylo použito celkem devět koček. (Kulmon)

Související novinky

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama