Reklama

Reklama

Ben byl vždycky jiný. Je to autista. A nyní, v čase dospívání, je jeho jinakost vidět lépe než kdy dřív. Jeho život se dělí na dvě poloviny. V té první, která přináleží existenci ve virtuální realitě online počítačové hry ArchLord, je nebojácným hrdinským rytířem, který si vždy ví rady a nikdy neselhává v boji s bezprávím. A druhou polovinou je pak jeho reálné bolestné bytí věčně utlačovaného tichého outsidera, pro nějž je každý nový den dalším strašlivým peklem. Když ale začne školní šikana přesahovat únosnou mez, rozhodne se Ben, kterého ve vynikajícím belgicko – nizozemském koprodukčním dramatu ztělesnil Greg Timmermans, k protiútoku. Pak mu však nečekaně zkříží cestu Scarlite, jeho věrná družka ze hry, kterou nikdy dříve doopravdy nepotkal. Možná by však i ona mohla zapadnout do jeho plánu. Posledních dvacet minut snímku pak dokazuje, že nominace na Evropskou filmovou cenu a tři trofeje z mezinárodního filmového festivalu v Montrealu nebyly v případě debutového snímku režiséra Nica Balthazara uděleny vůbec náhodně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (275)

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Emocionálna nálož zabalená v malom nevyráznom filme, pri ktorom som celý čas pociťoval (päťhviezdičkový)-neopakovateľný feeling. Už len samotné spracovanie a prevedenie toľko emocii s plátna na diváka sa tak často nevidí. A pri všetkej surovej forme, je to jedna z najkrajších filmových romancii-pointa.:) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do Benova světa a do jeho nelehkého života, a který mu ztěžují i lidé v jeho okolí. Jenže některé spůsoby "kamarádství" mají své meze a právě na tyto poukazuje tento snímek. Zkloubení reálného života a počítačové hry bylo netradiční, o to více se mi zamlouvalo a za použití dobré kamery dosáhlo "za málo peněz, hodně muziky" :-) 77% ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený film o šikaně. Jasně pár věcí se musí brát s rezervou- např to, že autista je umístěn ve třídě totálních dobytků co co ho neustále šikanují. V průběhu filmu se objevilo několik moc pěkných scén, povedené bylo i prolínání online herního světa s tím reálným offlinovým, ale třešničkou na dortu byl především překvapivý konec...8/10. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak ještě Severní Korea, Afgánistán a Jamajka a bude film o šikaně natočen všude. Tenhle snímek, téměř z BENeluXu byl však trošku jiný. O šikaně sice pojednával, ale nebylo to úplně jediné téma. Trošku odbočím, rozpočet 1,5 mil euro? To bylo myslím za tu loď co si pronajmuli ne? Nebudu vám tady vypisovat o čem film je, k tomu nechť slouží velmi pěkný obsah, z kterého se vše dozvíte. Co však v obsahu nenajdete, je velmi působivý závěr, který překvapí a který bych vám nerad prozradil, proto budu mlčet. Film je také prošpekován dokumentárními vsuvkami, které někomu možná mohou být na obtíž. Dle mého názoru se však do filmu spíše hodily. Technicky je film celkem slušný na to, že pochází z Belgie, či odkud. Ovšem i na krátkou stopáž se hrozně táhne a to mě celkem obtěžovalo. Myslím že 3* je tak akorád. Zase takový zázrak to skutečně není. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavě a osobitě natočený film o šikaně. V první polovině vidíme klasické dění a průběh šikanování. Zde ale není obětí "normální" jedinec, ale co je horší, autista. V druhé půlce film mění svůj styl, dostává se lehce do jiného žánru, aby se nakonec vrátil zpět a parádně celou věc zakončil. Podobně by měly končit všechny případy šikany, bez obětí! Navíc je zde skvělé propojení hlavného herce s hrdinou PC hry ArchLord. Pro mě vcelku osobitý film. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Predstaviteľ 17 ročného Bena, Greg Timmermans, mal v dobe natáčania o 10 rokov viac. (TomX2)
  • Samotná predloha filmu, román Nica Balthazara, bol inšpirovaný skutočným príbehom chlapca s autizmom, ktorý spáchal samovraždu kvôli šikanovaniu. (Arsenal83)
  • Ben (Greg Timmermans) má vo svojej izbe na stene mapu Antarktídy pochádzajúcu ako príloha z mesačníka National Geographic. Tiež je možné vidieť v jeho izbe čísla tohto magazínu. (vander19)

Reklama

Reklama