Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních televizních soutěží, která se na obrazovkách udržela a stále jí můžeme sledovat. Myslím, že si i celkem drží svojí úroveň - až na těch pár exotů, co tam kolikrát přijde :D Ale stresovat se tam nad těma pitomejma políčkama, "těžce" si svýma vědomostma vybojovat postup k bankomatu, a pak si vyklikat 500,500,100, tak to bych si asi hodil mašli! ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Aleš Zbořil jednou ve svém rádobyvtipném okénku odpověděl na dotaz, který měl otřást se soutěží v základech. Psala pravidelná divačka, že má soutěž již léta ráda, ale přišla nyní na to, co se soutěží zacloume tak, že se z toho nevzpamatuje. Totiž, když soutěžící vyplní celou spodní řadu, a jeho soupeř zbytek, tak vlastně soutěž končí patem! Šokující že? Od té doby vím, že kreténi nesledují pouze Novu a Volejte řediteli. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdysi dáno mě AZ-kvíz až přímo iritoval, ale když jsme teďko začali doma hrát stejnojmennou stolní hru, tak jsem se i během nudných chvil začal vracet na YT k highlightům tohoto pořadu, ať už těm bizarním či naprosto normálním, a koncept se mi v rámci všech možných patetických vědomostních soutěží líbí zdaleka nejvíce. Sice mi 3/4 otázek přijdou nad síly normálního člověka, ale semtam se dozvím i leccos zajímavého. ()

PB2 

všechny recenze uživatele

Jediná ze soutěží, která se udržela. Riskuj, milionář a podobné jsou pryč, ale AZ kvíz běží každý den. Je to taky jediná z těch soutěží, která není jen o znalostech, ale i o strategii (aspoň trochu). Taková klasika, na kterou se rád podívám, když přijdu z práce. Pokud jste ještě neviděli, doporučuji zhlédnout na youtube video "AZ Kvíz - I takhle se dá(dalo) vyhrát". Komentáře tady na ČSFD bohužel vystihují ubohost uživatelů, kteří nepřekousnou, že někdo ví víc než oni a ke štěstí jim stačí, že někdo pracuje jako "pěstební dělnice". A poznámka pro zabedněnější komentující: bankomat je tak pěkně obarvený jen pro diváky, soutěžící vidí všechny políčka stejnou barvou. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama