Reklama

Reklama

Kde domov můj?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2016, 25 min

Režie:

Zbyněk Fiala

Scénář:

Ondřej Broukal

Kamera:

Daniel Šperl

Účinkují:

Aleš Háma (moderátor), Jan Kopal, Pavel Dorotka
(další profese)

Obsahy(1)

Kde domov můj? je nová zábavná kvízová hra pro tři soutěžící. Je zaměřená na znalosti, které se týkají naší vlasti, a to ze všech možných oborů např. historie, geografie, politiky, vědy či sportu. Soutěž má tři kola. Soutěžící si vybírají otázky z daných témat, s různou obtížností (vyjádřenou počtem bodů). V prvních dvou kolech vždy vypadne ten s nejnižším počtem bodů. Ve druhém kole vybírají dva zbylí soutěžící z množiny otázek, které mohou být na jakékoli téma a jsou odlišeny pouze bodovým ohodnocením. Zajímavostí je, že každý z nich může jednou navrhnout téma otázky svému soupeřovi. Finalista ve třetím kole správnými odpověďmi vyhrává peněžitou odměnu, lišící se vzrůstající náročností otázek. Pořad moderuje Aleš Háma. (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

Everyone 

všechny recenze uživatele

Upravená verze soutěžního pořadu Riskuj!/Risk!, resp. Jeopardy!. Méně otázek, výrazné zúžení témat, za to více vaty (kecání) okolo - před každým kolem...naštěstí moderátor Háma to před prvním kolem tlačí směrem k turismu, takže celkový dojem z této části není tak špatný...před druhým kolem je tématem zaměstnání a záliby a zde to opět končí klasickým kolovrátkem...zahrádka, štrikování a filatelie, no, věru to mě opravdu nezajímá), modifikovaná pravidla v počítání (proč násobky 5 bodů?; proč se nesčítají správné odpovědi v prvním kole?), nižší výhry....Jak je nízká kadence otázek, nemůžu hodnotit vysoko (8+12+5 = 25 otázek (případně +1 za závěrečný risk a jiné rozstřely) za 25 minut, pff - napr. pořad Duel 50 otázek za stejný čas, AZ-kviz - odhaduji, že průměrně padne 45-55 (ale i 70) - protože 3 (3 souboje) x7 (sedm polí na propojeni) x2 (dva soutěžící, i když teoretické minimum je 21 za celý díl)). První kolo by mohlo být bohatší na otázky, onen nešťastník se ani neohřeje a je s úsměvem požádán, aby se vrátil ke své rozštrikované šále. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po několika dílech, třeba ale u soutěže vydržím a hodnocení změním. To se ale bude muset změnit atmosféra soutěže, spád a nálada, která je zatím bohužel víceméně ospalá. Aleš Háma si teprve zvyká, ale v Taxíku byl pohotový a vtipný hned od začátku. Třeba mu studio tolik nevyhovuje. Bodování je nepovedené, stejně jako u "Míň je víc". Oceňuji, že nám tvůrci soutěží přibližují naší zemi, ale formát soutěže a její realizace se mi zatím příliš nelíbí. ()

Reklama

OJan 

všechny recenze uživatele

Mezi každodenní diváky nepatřím, avšak občas mi nějaký ten díl neunikne. O žádnou vlajkovou loď soutěžních pořadů se rozhodně nejedná. Tvůrci Kde domov můj? si z podobných projektů jako například AZ-kvíz, Taxík nebo Riskuj! vypůjčili různé prvky, a tak tím pádem soutěž nepřináší zhola nic nového. Ze začátku se alespoň do pořadu hlásili všechny věkové kategorie, které dle pravidel mohou, což tento pořad udržovalo průměrným. Nyní však v každý všední podvečer můžete sledovat jen souboje tří seniorů a pouze sporadicky se objeví někdo, kdo ještě v důchodu není. Že by se však člověk během sledování nic nového nedozvěděl se říct nedá. |40%| ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

My chceme AZ kvíz! Familiérní Háma blábolí hovadiny, v prvním kole je polovina otázek pro mateřskou školku a komu nejrychleji kliká tlačítko, nahrabe si rozhodující náskok. Na konci ohromí nejštastnějšího tipaře haldou peněz, které se mu v případě jeho správných finálových odpovědí pokusí sebrat poslední, bonusovou otázkou. Nene, to si radši pustím zapovězenou a televizním menu přeskakovanou Telku a Riskuj s Honzou Rosákem nebo Petrem J. Svobodou! A ještě ty otázky na dílnu ČT, to se asi chtějí pomstít Vašutovi a jeho vědomostem o novácké "zábavě". A úponě největší výser je, jak pokaždé otrocky přečte sáhodlouhou vysvětlující odpověď s milionem detailů, které nikoho nezajímají. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Lenost psát komentáře mnou stále cloumá, ale když se naskytne takovýhle skvost, neodolám. Je to vlastně taková kopírka Riskuj, ale ještě jednodušší. Ano, i to je možné. V prvním kole máme tři aspiranty na ztrapnění se a Aleš Háma jim pokládá zapeklité otázky z učiva prvního stupně základní školy. Ve druhém kole teda přitvrdí na látku druhého stupně ZŠ no a kdo má nejvíc bodů, může vyhrát prašule, teda pokud ví nějaký další kraviny, jako že spojené s vybranými kraji. Ale tak co bych čekal od pořadu a Alešem Hámou, že. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Pro moderátora Aleše Hámu to nebyla první zkušenost s moderováním televizní zábavní soutěže. Dříve moderoval např. soutěž Taxík (od r. 2008). (majky19)
  • V jednom z rozhovorů Aleš Háma uvedl, že během jednoho natáčecího dne se připraví čtyři nové epizody. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (majky19)

Reklama

Reklama