Reklama

Reklama

Čtyři lvi

  • Velká Británie Four Lions (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (601)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašná ďaha! Závažné, provokativní a od začátku velmi problematické téma je v průběhu neustále zesměšňováno (z pohledu fanatiků i společnosti okolo) aby se ve finále proměnilo ve velmi krutě a drsně zvrhlou explozivní frašku, u níž skutečně nevíte, jestli se smát, nebo brečet. A nejzvrhlejší na tom všem je, že hlavním hrdinům začnete velmi záhy zcela otevřeně fandit... Christopher Morris odvážně tnul do živého, jako už dlouho nikdo a podařilo se mu to na výbornou... Nebýt pomalejšího rozjezdu, je to na plný počet. Slovní přestřelka ohledně zastřelení Wookieho je mimochodem absolutely fuckin' EPIC!! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No jednoduse receno, demence tu pravdepodobne dosahla maximalni hodnoty. Nastesti ne ve stylu prcicek a podobne, tady mame dost zavazny tema, kde i pres fakt, ze to je komedie, clovek se musi zamyslet, ze takovy hovado muze klidne vedle nej bydlet a spolu s faktem, ze pravdepodobne nebylo dost penez a cely to tak vypada dost lacine a ma to neznamy herce, coz ale ve vysledku podporuje syrovost, tak to proste vyzniva vcelku zavazne. Jenze taky to je cernocerna komedie, kdy banda radoby teroristu nema nic lepsiho na praci, nez se celej den nekde poflakovat a vymejlest jak sestavit bomby a co vyhodit do vzduchu. Problem je, ze vsichni do jednoho jsou totalne vymlety, takze se neustale dohadujou, neustale si nadavaj a film pro nejaky to fuck nejde daleko a hlavne neustale neco zesiraj. Proste zavazny tema podany zabavnou formou a ve vysledku 90 minut originalni komedie a naprosto ultimatnich hlasek. "Vyhodime do vzduchu internet" ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl krátký sitcom do Monty Pythona, tak by to bylo dokonalé dílo, u kterého bych se smál od začátku do konce. Je v tom cítí ta chuť britcomů. Jenže při sledování jsem se zpozoroval, že se bavím u filmu až zpětně (mám chuť i zvednout hodnocení). Nechci tím říct, že by mi ty vtipy nedocházeli. Jsou přímo na místě, jen si říkám: "Co to k čertu..." Má ten film pobavit, nebo vyvolat bouřlivé kontroverzní diskuse? Záleží na vás, jak to přijmete. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

„Necháme vyletieť do vzduchu internet!“ Tak táto hláška ma dala do kolien, škoda, že ich nebolo viac. Veľmi vítam snahu urobiť si z islamských psychopatov prdel a dúfam, že sa hercom nič zlého nestane, keď si to náhodou pozrie nejaký kozojebec z Afganistanu. Osobne by som naložil toho ostrého humoru ešte viac, priestoru na to bolo dosť. Chválim provokatívnosť, ktorá dúfam bude inšpirovať i ďalších. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tak tohle neokecají...! Napřed natočili špičkový, fórky našlapaný trailer. Mimochodem, ten jsem si už zařadil do učurávajících (sic!) trailerů, ideálních například pro zahnání depky z podzimních plískanic. No, a pak se k tomu pokusili dotočit film (toho už jsem se zbavil, dal jsem ho kamarádovi), což se jim podle mě hrubě nepovedlo. Dotočený zbytek je už jen průměrná nádeničina, která i ty skvělé fórky z traileru spolehlivě zmrší a rozmělní. Dokonce i ta bombou rozmetaná vrána jako by ještě z cesty do vraního nebe stihla zakrákat: v tom traileru jsem teda bouchla s daleko větším gustem! Body jsou hlavně za to, jak jsem se na ty Čtyři lvy po traileru těšil. Měl jsem asi zůstat jen u toho těšení. Bohužel, ani z teroristického hovna bič neupleteš... A nechoďte na mě s nějakým mravním poselstvím, nastavováním zrcadla islámu a politickou satirou, nebo vám provedu to s tou fazolí :-(! Jo, tyhle urinální pokusy o vtip byly taky o pěknejch pár centimetrů mimo mísu.Cák! Už mi tam chyběla jen záměna zápalné šňůry (či drátu) za katetr... Když už tlačit na politicky nekorektní pilu (včetně počítání s případnými následky), tak aspoň s nějakou fantazií - proč se například někdo z nich (a ne zrovna platonicky) nezamiloval do nějakého pejska...? Mohli se něžně „čumáčkovat“, labužnicky si vychutnat cigaretu po „tom“, umejt si vzájemně nohy (tlapky) a hezky se spolu pomodlit na koberečku, tváří k Mekce... To by byl aspoň „Borat“! A ne tohle nesmyslné laciné močení sami sobě do scénáristických úst... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Na oficiálním britském plakátě filmu je velmi malým písmem napsáno "Pokud čtete tento text, měli byste se nechat vyšetřit". (HellFire)
  • Film bol natočený v anglickom Sheffielde, pričom aj slávny Londýnsky maratón je tiež nasnímaný v uliciach Sheffieldu, nie v Londýne. (odvedle)
  • Scéna na tržišti v Pakistánu se ve skutečnosti natáčela v Indii ve městě Hyderabad. (HellFire)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama