Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný, extravagantní, virtuózní klavírista a bavič Liberace v sedmdesátých letech minulého století zaujal americké publikum svými působivými i provokativními výstupy tak jako málokdo. Byl hvězdou na pódiu i na televizní obrazovce, v soukromí si nejednou dopřával nákladné výstřednosti. Měl velký úspěch především u ženského publika. Jednoho dne se Liberace zamiluje do svého mladého řidiče, ten je zase okouzlen světem, v němž se pohybuje. V době, kdy nebylo možné veřejně přiznat homosexuální orientaci, společně tajně prožijí pět let... Životopisné drama, vyprávějící o komplikovaném, dramatickém vztahu dvou rozdílných mužů, natočil známý režisér Steven Soderbergh, jenž film postavil na kombinaci hereckých hvězd. Hlavní dvojici pod jeho vedením ztvárnili Matt Damon a Michael Douglas. (Česká televize)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (322)

*CARNIFEX*

všechny recenze uživatele

Matt Damon je jedným z mojich troch najobľúbenejších hercov. Podľa obsahu filmu som tušil do čoho idem. Po 20 minútach, prvých dvoch scénach som si uvedomil (nech my všetci gay-ovia odpustia), že na dopozeranie tohto filmu nie som a ani nebudem pripravený. Nedokážem ani posúdiť herecké výkony oboch hlavných „hrdinov“. Navzdory tomu, že ma mimo mnohopočetných bozkávacích či sexuálnych scén, film bavil, nedokázal som ho dopozerať a musel som ho vypnúť. Prišlo mi totiž (nech my všetci gay-ovia OPÄŤ odpustia ), zle. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhšej dobe životopisný príbeh, aký mám rada. Teda idúci pod povrch a ukazujúci súkromný život, bez veľkých príkras. Iste viem si predstaviť, že životný štýl "Waltera" Valentina Liberace nemusí byť každému po chuti a radšej by na plátne videl inú verziu jeho životného príbehu. Mne osobne táto podoba filmu vôbec nerušila ba priam naopak, bavila ma. Každý človek je svojím spôsobom výnimočný a je skvelé ak filmár dokáže túto jeho výnimočnosť ukázať. Zvlášť ak je ukázaná tak, že by sa nepáčila ani tomu o kom je... ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Všechno je tu rozdané jako v klasickém životopisném filmu - slavní herci v předem oscarových rolích, na první pohled dojemný příběh, dobová látka... Soderbergh ale směřuje jinam než do jistých vod patetického usmíření. Nebojí se zajít do bizarní krajnosti fyzické přeměny hlavního hrdiny, který podlehne lásce zhýralého pianisty. Na konci Liberaceho zbude zvláštní, až nepříjemný pocit. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Behind the Candelabra je už druhým přepisem vzpomínek Scotta Thorsona na roky, které prožil ve vztahu s Liberacem. První film vyšel prakticky okamžitě po Liberaceho smrti - Liberace: Behind the Music. Téma je jasné, přelom 70. a 80. let, v hlavní roli gay celebrita, která si nemůže dovolit být otevřená a příběh mladého milence, který dopadne... špatně. Scott Thorson měl sice štěstí, nenakazil se HIV, ale na Liberaceho přání si nechal pokazit obličej plastickou operací. Závěr jejich vztahu pak došel až k soudním tahanicím o výživné, kdy se něco podobného řešilo u homosexuálního páru. Poselství tohoto filmu spadá do série životopisů jako byl Milk nebo pozdější Bohemian Rhapsody. Atmosféra je totožná se Spinning Gold. A důvod, proč je Michael Douglas v hlavní roli tak skvělý? Odpověď je prostá. Jako syn slavného otce zažil všechny ty velké osobnosti jako Burta Lancastera, Tonyho Curtise nebo Franka Sinatru, jak odlišně se chovali na veřejnosti a jak v soukromí. Michael Douglas se nemusel nic učit, jen oživil vzpomínky na svět, ve kterém vyrostl. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Silná káva. Velmi silná. Tohle je pro mě neskutečně silná káva. Od začátku filmu až do jeho konce jsem pociťovala žaludeční nevolnost a měla problém udržet ve svých útrobách s chutí polknutou večeři. Moje vnitřnosti si hrály „na babu“ a měnily zcela libovolně místa. Nadšení z hereckých výkonů se mísilo se znechucením z viděného. Jsem totiž do morku kostí přesvědčená o tom, že tohle patří za zavřené dveře, do osobních záležitostí, prostě – do soukromí. A vážně nevím, jestli budu blinkat nebo zatleskám představitelům hlavních rolí. Možná zvládnu obojí nad bílou keramikou. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Hlavní roli měl původně hrát Nicolas Cage, který chtěl na post režiséra dosadit Miloše Formana. Ve stejné době společně plánovali ještě životopisné drama Amarillo Slim, ale i z toho nakonec sešlo. (Edgerton)

Související novinky

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Příliš teplý Soderbergh?

Příliš teplý Soderbergh?

07.01.2013

Steven Soderbergh se už před několika lety pokoušel natočit biografii slavného televizního baviče a zpěváka Liberaceho, který byl v padesátých až sedmdesátých letech minulého století nejlépe placeným… (více)

Reklama

Reklama