Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (243)

xaver 

všechny recenze uživatele

Ten nápad, kdy se mimozemšťané zamilují do (ne)obyčejné zelňačky, mě prostě dostal. Nádherná poezie všedních dnů dvou "staříků", který chtějí v poklidu a pohodě dožít svůj nelehký život v originálním a neopakovatelném prostředí francouzského venkova. Prostředí, které místo toho, abychom ho uchovali, tak ho ve jménu pěněz a ke škodě našich potomků, systematicky ničíme. A tak musí přijít mimozemšťané, aby alespoň kousek tohto nádherného světa zachránili. Jak symbolické. Dávám devět z deseti, takže za 5*. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Parodie na život a sen o dokonalém světě skrz zelí a sci-fi. Taky jste už ty syntezátorové sci-fi motivy slyšeli v „mimozemšťanech“ ? Možná nemastné neslané, možná na Funese hodně sentimentu a melancholie, nikdy jsem této zelňačce nepřišel na chuť. Společenskou kritiku zvládají Francouzi v jiných filmech lépe, i když připouštím, asi ne tak nevtíravě dojemně jako Louis. Produkce: Films A2 ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ve svém předposledním filmu Louis de Funés jímavě hraje starého, toršku potrhlého mužíčka, jehož (spolu s kamarádem - skvěle nahrávající Jean Carmet) pití vína, polévka a tento svět, řítící se někam úplně pryč, přivede až k uvažování o odletu na jinou planetu. Tragicky směšné. Pěkné. P.S. Louis už zde hraje jinak a i Jiří Lábus mistrovsky posouvá "hlasové herectví" také někam dál, je rozhodně lepší než Krampol, který to s tou drsností v hlase a vykrádáním Filipovského přehání tak, že mu není skoro vůbec rozumnět!!! Ovšem Louisova osobnost zastínila všechny aspekty českého znění. Bože, ten film je tak smutný. Tak krásně smutný... ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Když jsem si prvně pouštěla Zelňačku, tak to byl ten krásný původní dabing (s Filipovským) a já se neustále dobře bavila, příběh je vynikající a de Funès nezklamal. Při dalším zhlédnutí (a i s jiným dabingem, že by Krampol? brr) už mi to nepřišlo tak skvělé, abych udržela plné hodnocení, ale pořád to člověka donutí k úsměvu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Předposlední Louisův film, můj oblíbený. I tohle je spíše drama se spoustou scifi momentů a skvělým mimozemšťanem. Rozhodně lepší než Lakomec a kdyby do dabingu nestrkali Jiřího Lábuse ( koho to napadlo?), dalo by to na*****. Lábus to dělá skvěle, po čase si na něj zvyknete a když jsem teď viděl dabing s Krampolem, tady se mi ze všech filmů líbil nejvíc, nehuhlal, snažil se a bylo to i vtipný. Dabing ČT je sice lepší, ale ten nováckej je taky kvalitní. 85%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama