Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 1

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (124)

mortak 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholů filmografie Alaina Delona, kterému role Toma Ripleyho sedla jako ulitá. Jediným problémem adaptace je kniha sama, protože se vzpírá filmovému tempu, což se o dost více projevilo ve verzi s Damonem. Tady naštěstí Delon, který skoro nevyjde ze záběru, dává na literárnost předlohy zapomenout. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám ve svém okolí žádného mimořádně bohatého "kamaráda", kterého bych mohl zabít, odebrat mu identitu, peníze i milenku. Jenže já nic z uvedeného ke svému životu nepotřebuji, takže jsem se mohl plně věnovat tomu, zda je mi sympatičtější Phillipe, žijící z peněz papínka, či Tom, žijící z peněz Phillipa. Samozřejmě jsem se přiklonil na stranu prostého chlapce, neboť ten si musel svou zářnou budoucnost vybojovat a musel si přitom vyslechnout nejeden akt nadřazenosti od později padlých boháčů. Mně se Tomova hra prostě líbila a o moralitě v nemorálním prostředí rozhodně nehodlám moralizovat. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Prefíkaný Tomáš Ripley, dostáva naozaj jednoduchú „domácu úlohu”, spočívajúcu skrátka v tom, aby priviedol domov do San Francisca márnotratného syna Filipa  Zelenéholista, ktorý sa akurát zdržiava na talianskej Riviére, za čo by mal následne zinkasovať tučnú odmenu vo výške 5000 dolárov... Na tom by ani nebolo vskutku absolútne nič zaujímavé, snáď okrem toho, že sa ani jednému z nich nechce odísť do „Zlatého štátu”, nebyť zlomového momentu, akejsi dlhoočakávanej situácie, odkedy nastane nielen výmena stráží, ale zároveň aj privlastnenie si cudzej identity, a všetko čo s ňou potom súvisí, vrátane toho, že zlomyselný protagonista začne používať naraz obidva „občianske preukazy” , čo so sebou automaticky prináša kopec pozoruhodných konštelácií, ktoré ma až do samotného záveru nenechávali na pochybách, ako sa vlastne celý tento príbeh vykryštalizuje... ? Ozaj, ešte sa skúsim opýtať: „Nepripomínajú vám náhodou tieto predchádzajúce vetyfilm Talentovaný pán Ripley, ktorý si odbil svoju premiéru v roku 1999, pod režisérskou taktovkou Anthonyho Minghellu ?” Pretože Tony sa práveže inšpiroval týmto Originálom, ktorý bol naprosto kľúčovým pre nasledujúci vývoj kariéry → charizmatického Francúza Alaina Delona. Teraz ani nemienim kvalitatívne porovnávať oba zmieňované tituly, keďže určite každý jeden z nich, má svoje nespochybniteľné kvality, a predsa doplním, že na frekventovaných „Zhnitých paradajkách”, jasne svieti vyššie hodnotenie pre zrovna komentovanú pôvodinu, čo ma ale neoprávňuje nikoho odhovárať od sledovania kópie, lebo v obidvoch prípadoch si môže prísť divák na svoje, záleží len od jeho vkusu ! ()

kebom 

všechny recenze uživatele

I keď som od tohto filmu očakával veľa, zase to až taká bomba nebola. Hádam z celej prvej polovice filmu nebolo jasné, o čom to vôbec má byť a vôbec som nerozumel, o čom sa vlastne postavy bavia. Kratučká scéna s Romy Schneider pôsobí v celkovom kontexte priam smiešne. Kto akú úlohu zohráva nebolo zrozumiteľné a prehnane žoviálne dialógy tiež nepridali na dôveryhodnosti deja. Asi najhoršou scénou je, keď A. Delon prechádza po trhovisku a v pozadí vidno policajtov zjavne odtláčajúcich zvedavcov z dosahu kamery - trapas. Celkovo však ide o vynikajúci námet, ktorý však tvorcom z väčšej časti pretiekol pomedzi prstami. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Pane jo, ten Delon je ale sviňa, co? Remake jsem neviděl a ani mě moc nezajímá, ale tohle byl výborný film. Možná kdybych ho viděl dřív, tak bych dal i plnej knedlík, nicméně i když dávám jenom čtyři, tak uznávám, že se tenhle thriller opravdu povedl a chladný výraz Alaina Delona na tohohle psychouše sedí skvěle. Mimochodem je moc milé upozorňovat na účast Romy Schneider. Během těch deseti vteřin, které stráví na plátně/obrazovce by jí člověk nemusel postřehnout. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Plein Soleil je rovněž název francouzského televizního filmu v hlavní roli s Florence Pernel a Vaniem Vilersem natočeného v roce 1973. (Cucina_Rc)
  • V jedné z prvních scén se v epizodní roli objeví Romy Schneider, která v době natáčení byla přítelkyní Alaina Delona. (vesper001)
  • Natáčení na moři bylo velmi komplikované a velká část záběrů je improvizace. Vlny dosahovaly velkých rozměrů a vlnami zapříčiněný pohyb jachty přesahoval i 2 metry. (theSaint)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno