Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

Happens 

všechny recenze uživatele

Pročetl jsem si komentáře kritizující jednotvárnost mimického výrazu Hardyho. Myslím, že je to právě to nepřehrávání jako na divadle, ale prostě ta realita vsunutá do filmu, která mě ohromila, to, jak podal zdání nedrsného muže, který na závěr odhalí svou tvář. To, jak byl celý film, ušlápnutý, místy možná i trochu retardovaný, ale konstruktivní a bez zbytečných emocí. Tleskám nad zdánlivě nad podáním zdánlivě jednoduchého a obehraného scénáře. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe oddychová dráma s Tomom Hardym, ktorá nepôsobí zaujímavo a efektívne na každého, len na toho kto v tom nájde niečo viac. Nevadilo, mi že sa tam vystrelilo len dvakrát, ale na ten moment sa oplatilo čakať až takmer do konca a tak tiež nemožno zabudnúť pripomenúť silne emočné zapojenie šteňaťa. Hardy to zahral zas raz perfektne. 80% ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!! Obrovské zklamání. Jsem moc rád, že jsem si tenhle film nepustil na nový rok, ale až dnes, to by mě při mé pověrčivosti smůla asi neopustila. Zkusím krátce, jasně a výstižně popsat, co mi na tomhle filmu nejvíc vadilo. Herecké výkony - podle mého velmi subjektivního názoru velmi nepřesvědčivé, až podprůměrné. Hardy, i když ho mám moc rád, byl absolutně nevěrohodný a tahle role mu vůbec nesedla. Nečekal jsem podobného „ Bronsona“, ale přece jen něco, kde by mohl trošku odfouknout svému testosteronu. Naomi ta byla totálně tragická,(podobně jako v Mrtvém muži) a spolu Mathiasem, který bere pořád stejné role, tvořily opravdu herecky velmi bizarní pár, kterému jsem nevěřil ani nos mezi očima. Scénář - ten vyšel skoro stejně, jako bod číslo jedna. Já vlastně pořád čekal, až se to nějak rozjede, ale nedočkal jsem se ani na konci. Klišé s kostelem,policistou a čečenskou mafií. Hloupá vložka se psem, která měla asi zaplnit stopáž a možná ještě hloupější s přepadením baru, kterou jen velmi nepatrně vylepšil trošku akčnější konec Takže když to nakonec celé nějak sečtu, vychází mi z toho hodně podprůměrný film, kterým jsem si akorát zkazil dnešní večer Nic víc, nic míň.. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

"Poklidná gangsterka" s minimem násilí - přesně typ role, díky které James Gandolfini proslavil ikonu žánru (a mou srdcovou záležitost) jménem Tony Soprano. V mých očích tentokrát trochu nezvykle na druhé koleji až za skvělým Hardym, ale když jsem to překousl já, vy můžete taky ;). Poklidné tempo v podobných dílech není pro každého a film sám o sobě vyloženě nevyčnívá z řad nadprůměrných, po všech směrech kvalitativně zvládnutých žánrovek, nicméně pocitově prostě musím jít do plných - 90%. R.I.P. Jamesi ! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Pre belgického režiséra Michaëla R. Roskama je snímka Špinavé prachy prvým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama