Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rundskop (v holandštině „hovězí hlava“) je thriller o mafii, která v Belgii vydělává na hovězím masu ze zvířat, kterým podává hormony. Vyšetřovatel Daems je nalezen mrtvý, zatímco jeho BMW zmizelo. Co s tím mají společného maskulinní Jacky, Vlámové a Valoni, hormony a temná atmosféra? (Pevek2)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (100)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hm, tak nakonec parádní škoda. Začátek - překvapení jak prase. Super neobvyklé prostředí, super neobvyklé téma, jeden podivín s vepřovou hlavou s trošku už filmově obvyklejším problémem. Tři čtvrtiny filmu se jedná a tutově čtyřhvězdovou podívanou, no jak to bývá, konec může vždy ještě přibrat, či ubrat, no v tomto případě je nevýrazná bodka laciností, díky které nemůžu jít na víc než 3.5*. A je mi to líto....69% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní belgické drama s naprosto excelentním Matthiasem Schoenaertsem. U něj je vidět, že se pro roli opravdu obětoval. Jen se nemůžu zbavit dojmu, že ve filmu je strašně málo lidskosti a emocí a celé je to neskutečně vyumělkované. Býčí šíje totiž nabízí naprosto poctivý existenciální drama, na které evropský film rozhodně slyší. Vše je to ale natolik do očí bijící, že jediná opravdová síla tkví v hlavním herci, který předvádí absolutní výkon. Při scénách z jeho dětství se mimochodem ošívám ještě dnes. Viděno na základě Challenge Tour 2015. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Trochu divný film musím říct. Ono z té Belgie nic normálního asi nevyleze :) Každopádně film o týpkovi, který se nápadně podobá kravám, které s rodinou chovají. Cpe do sebe podobné sračky jako cpou kravám, aby byly takové větší a lepší. Což je záležitost na pomezí mafie. Nicméně našeho hlavního hrdinu trápí jiné trauma, díky kterému se odváží dokonce do parfumérie. Na jedné straně Vám ho musí být líto, na druhé je to hovado. ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se: během začátku jsem asi na čtvrt hodiny usnula, čímž pádem jsem se ocitla v pasti: Jacky, ten chlápek od "D" a ostatní byli muži beze jména a mně chvíli trvalo, než jsem si poskládala výsledný obrázek. Jakmile puzzle zapadly, už se čekalo jen na jedno: až týpek od "D" zvládne svůj úkol (být dobrý kámoš) a Jacky se půjde zblízka podívat na svou vyvolenou. A to čekání už mě tolik nebavilo. V neděli večer v televizi ano, jinak ne. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Na debut pomerne mladého režiséra nesmierne odvážne, a obdivuhodne zvládnuté. Zápletku, ktorá by mohla poslúžiť mainstreamovému krimi thrilleru, Roskam zpracováva ako ťažkotonážnu psychologickú drámu s príchuťou krvavého steaku. Vynikajúci herecký výkon Matthiasa Schoenaertsa. Surový film, ktorý sa nemieni ponižovať úsilím o divácke sympatie. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli roli Jackyho Vanmarsenilleho přibral Belgičan Matthias Schoenaerts 27 kg svalové hmoty. (Conspi)
  • Hlavný predstaviteľ filmu, M. Schoenaerts, študoval pred začatím nakrúcania limburský dialekt. Tento jazyk – limburčina – sa používa v Holandsku, Belgicku a v časti Nemecka, predovšetkým v hraničnej oblasti týchto troch štátov. V Holandsku má štatút regionálneho jazyka. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach po celom Belgicku. Celkovo trvalo len 35 dní. (MikaelSVK)

Související novinky

Belgický býk míří na americký jih

Belgický býk míří na americký jih

02.03.2014

Těžko vyslovitelné jméno Matthias Schoenaerts je stále mnoha lidem neznámé, ale chlapík za ním má již několik let nakročeno k tomu stát se jedním z nejžádanějších evropských herců své generace.… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama