Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (402)

argenson 

všechny recenze uživatele

Navnaděnej Ženou v kleci jsem si dal i Zabijáky a dostalo se mi luxusního filmovýho zážitku. Dáno jistě i tím, že už tady funguje ztotožnění s ústřední dvojicí vyšetřovatelů, ačkoliv ani jeden z nich není prvoplánovej sympaťák. Zabijáci jsou přes řadu časově rozházených retrospektiv přehledným příběhem plným napětí. K tomu dobře udělaný a postupně odkrývaný vedlejší dějový linky (fyzikář). Plus bonusově jedna naprosto výborná vtipná hláška (ta se skupinovou lobotomií). Trochu mě zamrzel lehce nedotaženej motiv zločinů. Heslo „zlatá mládež se nudí“ je trochu málo, v tomhle byla Žena v kleci o fous lepší. Přesto bez debaty dávám Zabijákům plnej počet. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První případ Oddělení Q, Žena v kleci, mě sice vyloženě nezklamal, ale byl jen o něco lepším průměrem. Tohle je ovšem jiná, což je dáno i tím, že film nemusí řešit představování hlavních postav. To už udělala jednička. V tomto případě jsou karty rozdány cca po dvaceti minutách, takže nejde o to zjistit, kdo je vrah, ale o to se mu dostat na kobylku a najít svědka, jehož totožnost je také známá. Takže relativně přímočaré, což zase není u skandinávských kriminálek pravidlem, a stále si uchovávající tradiční severskou syrovost. Herecky přesvědčiili všichni zúčastnění, přičemž mě se nejvíc líbily Danica Curcic a Sarah-Sofie Boussina, které obě ztvárnily postavu Kimmie. Těším se na další "qéčkařské" případy. 85% ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ani překrásná tklivá hudba doprovázející závěrečné titulky mě nepřinutila litovat hlavní (anti)hrdinku, protože nebýt těchhle typů, bylo by na světě hnedle líp. I přes obrovský odpor, který k postavě Kimmie cítím, jsou "Zabijáci" bezkonkurenčně nejlepším dílem Q-série. Od prvního do posledního záběru geniální. Nørgaard se našel, Nørgaard je bůh. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„THOMAS A MARIE JORGENSENOVI. DVOJČATA. POBODANÍ. MARIE BYLA PREDTÍM ZNÁSILNĚNÁ“… „ALE TADY STOJÍ, ŽE JE PŘÍPAD VYŘEŠENÝ…“ /// Druhej celovečerák o kodaňským krimi oddělení „Q“, je na tom podobně jako ten první. Nenudí, ale moc nepřekvapí. Prostě standardně dobrá kriminálka, který se stydím dát „jen“ 3*. Severský atmosféry a drsnýho (místy až brutálního) příběhu jsem si užil dostatečně. Škoda, že na konci místo vrnění blahem řeším, proč mě to nestrhlo stejně jako Muži, kteří nenávidí ženy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Zabijáci“, kterou v roce 2008 napsal Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen, číst nebudu. 2.) Mám rád, když si ženský hrajou s ohněm. 3.) Thx za titule ,,majo0007“. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zatiaľčo v komentároch sa to hemží čitateľmi knižnej predlohy a znalcami Q trilógie, ja som sa k Zabijakom dostal ako k najprijateľnejšej z večernej televíznej ponuky. Dodatočne som si prečítal, že som už prvú časť - Ženu v klietke - videl, ale komplikovaný príbeh s použitím hyperbarickej komory na nezaujal, a nič než zabudnutie si nezaslúžil. Ani tento príbeh s ústrednou politicky korektnou dvojicou detektívov zo mňa nespravil fanúšika severských detektívok. Nedokážem sa naladiť na štýl ich výstavby, mentálne odlišnosti severanov i menšiu uveriteľnosť niektorých epizód. Neupieram im ich objektívne hodnoty, preto tie tri hviezdičky. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Podobne ako vo filme, Pilou Asbæk (Ditlev) v roku 2001 naozaj absolvoval internátnu školu v Herlufsholme – veľmi konzervatívnu internátnu školu vyššej triedy. (Arsenal83)
  • Režisér Mikkel Nørgaard musel dlho obsadzovať mladých hercov, pretože film obsahuje veľa sexuálnych a násilných scén: "Veľmi dlho som obsadzoval mladých hercov. Koniec koncov, bolo to o tom, že som potreboval ľudí, ktorí by dokázali uniesť násilné scény, ale ktorí boli tiež pripravení objaviť sa v sexuálnych scénach filmu nahí. Bolo nevyhnutné, aby do násilných scén išli „všetko do toho“, aby sa stalo uveriteľným." (Arsenal83)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama