foto

Fares Fares

  • nar. 29.4.1973 (48 let)
    Bejrút, Libanon

Biografie

Fares Fares je švédsky herec libanonského pôvodu, narodený 29. apríla 1973 v Bejrúte. V roku 1987 sa s rodinou presťahoval do Švédska a domov našli v meste Örebro. Má brata Josefa, ktorý je režisérom a niekoľkokrát si zahral hlavnú úlohu v jeho filmoch. Debutoval v snímke Jalla! Jalla! (2000) práve pod režisérskou taktovkou svojho brata. Otcom Faresa Faresa je Jan Fares, ktorý je taktiež hercom a spolu si aj v niekoľkých filmoch zahrali. Faresova filmografia zahŕňa snímky ako Kopps (2003), Bang Bang Orangutang (2005) či Kill Your Darlings (2006).

V roku 2012 debutoval v Hollywoode vo filme švédskeho režiséra Daniela Espinosu Safe House s Denzelom Washingtonom v hlavnej úlohe. Objavil sa aj v oscarovom počine Kathryn Bigelow – Zero Dark Thirty (2012). V súčasnej dobe sa striedavo objavuje vo filmoch hollywoodskej a škandinávskej produkcie. Najbližšie sa predstaví v snímke Child 44, opäť v réžii Daniela Espinosu.

Fares sa objavil aj v dvoch videoklipoch švédskej speváčky a skladateľky Lykke Li – I Follow Rivers (2011) a I Never Learn (2014).

Roland "rolly" Szopka

Herecká filmografie

Filmy

2021 Violence of Action
2018 Složka 64
2017 Případ Nile Hilton
2016 Komuna
Rogue One: Star Wars Story
Vzkaz v láhvi
2015 Dítě číslo 44
2014 Zabijáci
2013 Žena v kleci
2012 30 minut po půlnoci
Nepřítel pod ochranou
Sleepwalking in the Rift
Snadný prachy II
2010 Snadný prachy
2009 Metropie
2008 Na chvíli svobodní
2006 7 miljonääriä
Kill Your Darlings
2005 Bang Bang Orangutang
Zozo
2004 Dag och natt
Fakír z kouzelné země Bilbao
Salto, salmiakk og kaffe
2003 Policajti
2001 Leva livet
2000 Honem! Honem!
Před bouří

TV seriály

2020 Partisan (TV seriál)
Ashes to Ashes, Dust to Dust (E05)
Missing People (E04)
Jaune du Doubs (E03)
další epizody (5)
2019 Černobyl (TV seriál)
The Happiness of All Mankind (E04)
2018 Deep State (TV seriál)
Old Habits (S01E01)
Westworld (TV seriál)
Les Écorchés (S02E07)
Akane No Mai (S02E05)
Virtu e Fortuna (S02E03)
další epizody (4)
2016 Tyran (TV seriál)
Jak se má žít (S03E09)
Krize v Abudínu (S03E08)
Spojenci (S03E07)
další epizody (8)
2015 Tyran (TV seriál)
Kainovo znamení (S02E01)
2014 Tyran (TV seriál)
Na rybách (S01E10)
Preventivní lék (S01E07)
Poslední možnost (S01E05)
další epizody (7)
2008 Maria Wern (TV seriál)
2007 Leende guldbruna ögon (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)

Dokumentární

2006 Making of 'Kill Your Darlings', The (TV film)

Hudební videoklipy

2011 I Follow Rivers (hudební videoklip)

Host

TV pořady

1992 Gomorron (TV pořad)

Fanoušci tvůrce