Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (270)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak dlouhé, ale bylo to zkráceno v podstatě jen na finále, poslední půl hodinu, tak by to bylo super, bylo by to intenzívní, ale takhle se to poselství ztrácí v nánosu pořádného balastu, který je takový nijaký. Líbilo se mi však, že se tvůrci odhodlali k drsnějšímu závěru a ne nějakém u americkému happy endu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to přátelské město, takže civilních obětí musí být minimum." Kdybych musel řešil tyto právní, vojenské a morální problémy, tak bych si raději dal ten křupavý chleba od malé vyznavačky hula hop a šel bych protestovat proti vládě dosazené OSN. Já prostě nemám rád, když se někdo mocný ve jménu demokracie a dodržování lidských práv vměšuje do záležitostí suverénních zemí. Nicméně tady se bojuje proti terorismu od monitoru a je to celé takové britsky zajímavé. Všude samé dilema či neschopnost rozhodnout a to mě baví. Tradičně nejvíc úsměvu ode mne dostávají Američani, kteří by pro zpopelnění teroristy klidně vymazali město z mapy. A taky mě potěšilo, že zatímco si v poklidu píšu komentář, tak někde v dáli možná právě odstartovala raketa Hellfire a mě zbývá 50 sekund na dokončení. Teď už jen 35. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

To jako vážně? Vážně si autoři chtějí hrát na citovou vydíračku při kosení afrických mohamedánů a čekají, že jim tenhle nesmysl s ochranou holčičky někdo bude žrát? Ten závěr už byl navíc až příliš uměle slzopudný. Tohle se nepovedlo, ani trochu. 1,5* --- To už dokonce byl značně lepší i ten Ethan Hawkeův Good Kill, kde alespoň ten příběh morálně deptaného pilota dronu byl o mnoho lépe vystavěn. Tohle byla jen jeho značně nedopečená kopie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $18,704,595Tržby Celosvetovo $35,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,360,477Tržby za predaj DVD v USA $2,082,657║ režisér Gavin Hood sa dobre zabýval v Hollywoode a ponúka zručne natočený "výzvedný" film, ktorý má výbornú gradáciu a napätie až do samého konca, veru miestami nechá pekne tŕpnuť diváka, plusom aj herecké výkony /80%/ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Netradicny film, ktory pojednava o dvoch aspektoch. Prvy je moralny o cene vedlajsich strat pri utoku na teroristov. V tomto smere sam nemam jasny nazor a som rad, ze o takychto veciach nikdy nebudem rozhodovat. Rozhodne by ale ludia, ktory o tom rozhoduju mali mat dopredu pripravene nejake pravidla, kedy akciu schvalia a kedy nie, aby o nej nemuseli rozhodovat v poslednej chvili a tym ohrozovali celu akciu. Druhy aspekt je samotny system, kedy ma ruku na spusti dronu neskuseny clovek s pochybnostami. Ked uz sa ti hore nejak rozhodnu, tak by pochybnosti novacika nemali byt prekazkou. Na filme najviac ocenujem, ze tam nebol nejaky sialenec, ktory by sa snazil jednat na vlastnu päst. Vysledkom je rozhodne zaujimavy film, ktory vas donuti zamysliet sa nad tematikou a zaujat nejaky postoj. 6/10. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Herec Aaron Paul sa vo filme pravdivo zmieni, že pochádza z Idaha. Jeho kolegyňa (Phoebe Fox) naopak spomenie, že pochádza z Ohia, čo však pravdou nie je, keďže je britskou rodáčkou. (MikaelSVK)
  • Keď minister zahraničných vecí Spojeného kráľovstva odchádza z výstavy zbraní do svojej hotelovej izby, ktorá sa údajne nachádza v Singapure, v pozadí za hotelovou halou je možné vidieť hory. Singapur nemá hory blízko centra mesta ani predmestia. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama