Reklama

Reklama

Křížová palba

  • Velká Británie Free Fire (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1978, jsme v americkém Bostonu a všechno ovládá maskulinita a boj o nadvládu. V opuštěném skladišti se se setkávají dva irští gangsteři (Cillian Murphy a Michael Smiley)  s dvojicí překupníků zbraní (Armie Hammer a Sharlto Copley). Mezi nimi leží tři bedny zbraní a dva žoky peněz. Potom začnou létat první kulty a obchodní jednání se promění v zoufalý boj o přežití. Režisér Ben Wheatley se při přípravě filmu řídil zejména svojí láskou k drsným kriminálkám ze staré školy a jeho cílem bylo vytvořit film, který bude podobně drsný, sevřený a stylový. (Morien)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dve bandy idiotov po sebe skoro cely film strielaju v jednej opustenej budove. Aj ked sa medzi postavami najde viacero povedomych xichtov, tak mi vsetci pripadali otravni a prial som im co najskôr smrt. Bohuzial prestrelka, ktora sa spustila po nezazivnom uvode, bola este nudnejsia ako predstavenie postav, pretoze samotne prestrelky boli strasne neprehladne. Neustale sa striedali zabery na strielajuce postavy a ja som sa absolutne neorientoval v priestore a rozmiestneni postav. Problem nebol v rychlom strihu, ale v blbom rozmiestneni a nasnimani postav. Takze som si neuzil prestrelky ani po cisto technickej stranke. Vysledok vyzera jak nejake amaterske cvicenie ceskych studentov filmovej skoly. Akurat je hviezdnejsie obsadene. 3/10. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jak se může zvrtnout nákup zbraní v odlehlém skladišit ukazuje britský film Free Fire. Bohužel i přes opravdu zajímavé herecké obsazení film začně brzo nudit, jelikož po prvotní eskalaci nastává zákopová válka a po většinu filmu vládne patová situace, která není úplně atraktivní a přehledná. Ve finále se dění trošku rozhýbe, ale ani to nedokáže zachránit matný dojem. Sharlto Copley opět přehrává, ale jeho postava je díky tomu nejzajímavější. Vzhledem k obsazení se dá také odtušit kdo nakonec odejde ze skladiště jako vítěz, bohužel. Celkově se jedná spíše o zklamání. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Rovnou říkám, že nevím, jestli bych se na film chtěla kdy podívat znova, ale tohle jedno koukání jsem si užila, jak se patří. Moji milovaní krasavci Cillian a *redacted* nezklamali a vypadají tak fotogenicky, jak bych od nich s takovým množstvím "facial hair" ani nečekala. Ze začátku jsem se při pohledu na přehlídku umělých obleků, podezřelých účesů a nacvičených přízvuků trochu bála, co z toho vyleze, ale nakonec mi ta briskně (prý je podle Slovníku spisovné češtiny správně jenom bryskně, ale to vypadá tak strašně, že se mi nechce to "i" přepsat ani za nic) plynoucí bitka skoro až přirostla k srdíčku. Příjemný (možná až příliš optimistický soundtrack vzhledem k tónu událostí) soundtrack fungoval jako vítaný bonus. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dvě bandy, jedna zbraně prodává, druhá kupuje. Dva týpci, jeden z každé strany, však mají mezi sebou nevyřízený účet. A když je kolem plno zbraní, je jasné, v co se to zvrhne. Tak asi do 45. minuty to docela jde, má to vtip a nezbytnou nadsázku. Pak ale zřejmě tvůrci došli k názoru, že to potřebuje obměnit, tak se začnou mlátit a střílet i někteří týpci v rámci jedné bandy, nadsázka s humorem se ztratí a místo stereotypu nastane chaos. Na to, že se to začne brát vážně, měli těch nábojů po kapsách všichni nějak moc. Jestli něco stojí za to, pak herci, kterých je podle mě ale na takový film škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Wheatley je divný režisér a potvrdil to i tady. Free Fire je sice prostá střílečka s jistým komediálním přesahem, ale je podaná tak nějak bezpohlavně a i když se tu prakticky jen křičí a střílií, je tu až neskutečné množství hluchých míst. Notabene po čase to začne být jako kolovrátek a člověk těžko drží pozornost. Že se to daří je především zásluha herců, kteří mají velký podíl na tom, že film dosahuje alespoň průměru. Velké zklamání. 50% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Ben Wheatley řekl, že jednou z inspirací byla skutečná F.B.I. zpráva o přestřelce v Miami. (SONY_)

Související novinky

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

04.09.2019

Dobrých zpráv není nikdy dost, a tuhle navíc čekal málokdo. Filmový reboot herní série Tomb Raider s Aliciou Vikander (Krycí jméno U.N.C.L.E.), který v kinech vydělal jen 274 milionů celosvětově –… (více)

Reklama

Reklama