Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (674)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Adaptací Beauty and the Beast už za ta léta bylo nepočítaně a dovolím si tvrdit, že tato z roku 2017 nepřináší kromě neuvěřitelné přemíry kýče téměř vůbec nic nového. Celý film je totiž podáván poměrně zkratkovitě, což ve stínu předlouhé stopáže nedělá zrovna dvakrát dobrý dojem. Avšak nechápejte mne špatně - při scénách, kde se zpívá či tančí, film funguje tak jak má, přičemž tento dojem posiluje i výtečný Luke Evans a jeho záporná postava. Bohužel, mimo tyto atributy už mi snímek Beauty and the Beast neměl co nabídnout, pročež film řadím do průměru, byť vizuálně krásného a uchu lahodícího. PS: Doufám, že nejsem jediný, kdo v kině zažil mírný šok, když se na plátně objevil Ewan McGregor a Ian McKellen! (Viděno v kině CineStar Jihlava) „Think of the one thing that you've always wanted. Now find it in your mind's eye and feel it in your heart.“ ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dalo se to ,spíše jako pohádka pro děti, těm se to bude líbit. Jinak velký plus za sympatický francouzský svícen Lumièr a hodiny, ti byli fakt vtipní. Pak napůl homosexualní parťák od Gastona se taky povedl. Něco mi tam ale chybelo a jejich "laska" mi přišla hodně nevěrohodná a hraná, takže mě to ani nijak nedostalo, takže 3/5. ()

Reklama

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

[Výzva od PZ] Nejde zrovna o žánr, který bych (ještě v neděli ráno) vyhledával. Ke zhlédnutí jsem byl "donucen" v rámci výzvy od PZ (pro neznalé Petry Zumrové). Bohužel jako dobrý filmový kritik musím být schopen objektivně ohodnotit film i mimo svůj oblíbený žánr. Každopádně hudebně to až takové peklo nebylo, leč žádná z písní mi v hlavě neutkvěla, což u muzikálu považuji za největší negativum. Herecky to až taková křeč nebyla, i když Hermiona Krásková oplývá spíše vzhledem než uměním zpěvu a herectví. Celý film a přerod vztahu mezi kráskou a "zvířetem" je přes notorickou známost této lehce zoofilní klasiky koukatelný. Největší negativum pak vyjma zmíněných písní zůstává samotné zvíře. Chvilkama bylo prostě až moc roztomilé, než aby se do něj HK nemohla zamilovat prakticky na první pohled. Příště bych prosil pořádné monstrum. 64% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Bude to obrovský hit. Během celého filmu jsem si však říkala, že tohle bylo točené jako sázka na jistotu. Bez žádné inovace - risku, což je vlastně největší škoda. Krásně to vypadá, výprava je úchvatná a vlastně je to velice pěkný film, ale nic víc. Škoda té občasné přeplácanosti, některé scény totiž opravdu patří spíše do animovaného filmu, v hraném to může působit divně a hlavně divák se v tom lehce ztratí (ta šíleně dlouhá scéna tančícího a zpívajícího nádobí). Rodiny budou odcházet z kina spokojené, rodiče nebudou naštvaní, ale když si vzpomenu třeba na nedávnou Popelku, tak se mi na tváři objeví úsměv, na tu Kráska a zvíře zkrátka nedosáhla, ale je to fajn film. (Viděno s titulky, dabing podle mého ubere filmu takových 50% vzhledem k tomu, že jde z poloviny o muzikál). ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

--- Všetky komentáre, ktoré boli napísané na základe dabingovej verzie, sú pre mňa bezpredmetné. --- Bál som sa tohto spracovania ako čert kríža, ale moje obavy boli našťastie zbytočné. Nakoľko som si pred zhliadnutím v kine nevyhľadal info o filme, netušil som, že sa jedná o "remake" pôvodnej rozprávky s takmer pôvodným autorským tímom a pôvodnými audiovizuálnymi motívamy. O to viac som bol okúzlený vkusným spracovaním, ktoré ruku v ruke ctí originál, a zároveň pridáva obohacujúce plus jak po dejovej, tak po hudobnej stránke. Hudba: Zo začiatku som mal pocit, že sa jedná o identické árie, ale po krátkej dobe som zistil, že sú často pozmenené jak formou, tak textom či rytmom. Najviac ma zaujala pridaná ária zvieraťa, "Evermore". Naopak, jediná pieseň, ktorá ma v tomto spracovaní nezaujala, bolo "Be our guest" - jediná bola totiž podaná digitálnymi postavami, čo len utvrdzuje moje presvedčenie o tom, že je treba sa digitálneho sajrajtu vo filmoch zbavovať, keď len je to možné. Dej: Príbeh je rozšírený prvkami, ktoré prehĺbujú psychiku postáv, a vysvetlujú veci, ktoré boli v rozprávke nepodchytené - tam na to nebol priestor ani potreba. Vojnová minulosť Gastona, či príbeh matky Belle prispievajú k celkovejšiemu, celovečernému príbehu. Výkony: Hlavná predstaviteľka po filmoch ako Colonia len potvrdzuje, že je elitnou herečkou, ktorá i krásne spieva. Síce je počuť, že sú na jej hlase použité všetky možné štúdiové kúzla existujúce pod slnkom, to ale nič nemení na tom, že je jej spevácky prednes civilne prirodzený a farbou pohlaďujúci. Herecky sa tradične chmúry viac, než by možno bolo potreba, ale inak je presná a uveriteľná v každom momente. Dan Stevens je neokukaný, šarmantný, dobre spievajúci prírastok Hollywoodu, ktorému sa dá zazlieť len záverečný "pomäkčilý" tanečný výkon. Paradoxne je kúzelnejší ako zviera, než ako človek, čomu ale tak bolo už i v rozprávke. Luke Evans bol skvelou voľbou pre ľuďského zloducha, ktorý sa behom deju charakterom podobne intenzívne premieňa, ako hlavná dvojica, a je to zaujímavé sledovať. Beauty and the Beast je pre mňa najvačším milým prekvapením z dielne Disney za posledné roky. Ps: Všetci, čo píšu, že je to film vyrobený na objednávku pre biznis, nikdy nemohli mať naozaj radi pôvodnú rozprávku z 91.-ho. Pre mňa bola i je jedna z najobľúbenejších, a na tomto filmu je na každom kúsku cítiť, že bol vytvorený zo srdca všetkých zúčastnených. ALAN MENKEN NAVŽDY! ()

Galerie (392)

Zajímavosti (39)

  • Na ušití žlutých šatů pro Belle (Emma Watson) bylo spotřebováno zhruba 55 metrů velmi lehké saténové organzy. Při jejich šití, které zabralo přes 12 tisíc hodin, se spotřebovalo celkem 915 metrů nití a k jejich ozdobení bylo použito 2160 křišťálů Swarovski. (Zdroj: Falcon)
  • Luke Evans (Gaston) nosil v průběhu natáčení umělé zuby, protože jeho vlastní výrazné špičáky působily při natáčení rušivě. (Kiisaki)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama