Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Překvapení jako hrom. Eminema, ani žádný podobný styl jsem po tomhle poslouchat teda nezačal, ale je to poměrně poutavá procházka po drsném Detroitu a jeho rapových pajzlících. Eminem fajn po všech stránkách (opravdu jak jsem o něm věděl prd, tak mě překvapil), Brittany Murphy taky fajn, Kim Basinger se snaží v roli matky poměrně křečovitě. Slušná zábava. 75% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Luxusní film v čele s Eminemem, který je nejen vynikající rapper, ale i herec. Eminem zde vypráví část ze svého života, jak to měl těžké, když žil v Detroitu, kde černí neměli rádi bílé. Navíc složitá situace v rodině, holka co ho podvádí, ale i přesto všechno to nevzdal a vybojoval vítězství v rappové soutěži a získal si černé občany na svou stranu. Film je velice dobře zrežírován a hudba ve filmu výborná. Je to jeden z mála filmů u kterého jsem si na konci říkal "Sakra ono to už končí ?!, já chci aby to pokračovalo dál!" ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Rap ho drží nad vodou. Navíc mu možná pomůže to někam dotáhnout. Průmyslový Detroit, nevlídné prostředí, zkrachovalé existence, vzory v rodičích, kteří selhali, temná budoucnost u lisu v automobilce. Navrch v rapovém battlu to také není nejrůžovější, protože náš hlavní hrdina ze sebe nedostal ani slovo. Zase. Je potřeba třísknout do stolu a něco změnit. A že to velkohubý Eminem sakra někam dotáhl. A ani jeho herecký debut nedopadl špatně, ba naopak. Leccos utáhne psíma očima, leccos rezignací v lepší příští. A jeho texty ukazují, že má solidně ujetý smysl pro humor. Navíc se spojil se zkušeným Curtisem Hansonem, kterého všichni právem velebili za L. A. – Přísně tajné (odkud si vzal solidní Kim Basinger), a který není laciný, dokáže ze scén vydolovat emoce i nějakou tu pravdu, takže ve finále dobré. A slušně dynamické a živočišné. Jen na příběhu se mohlo víc zapracovat, nějaká vedlejší linie mohla mít větší sílu/dosah. Brittany Murphy moc fajn. Tři nebo čtyři, vyberte si. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Neskutečně banální primitivní příběh, jenž by se dal popsat několika málo slovy, není rozhodně ozdobou tohoto snímku. Přesto jde, díky zručné režii zkušeného harcovníka, o celkem koukatelnou záležitost, která se dá brát z několika úhlů. Pro někoho to může být "sebeoslavná óda" na známého rappera, pro jiného autobiografický příběh, nebo chytrý producentský tah zpeněžit toho, co právě "frčí". Pro mně osobně všechny vyjmenované možnosti dohromady, plus zvědavá návštěva kulturně a mentálně vzdáleného prostředí, ve kterém si lze respekt a úctu vybojovat v rapperském souboji, kde bohatá slovní zásoba a umně poskládaná slova nahradí kordy, či proklatě rychlé kolty u pasu :o) Na jedno (ale opravdu jenom jedno) zkouknutí ucházející počin. Resumé: dvě a půl *. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Rapery, tu .."hudbu"(?), křivé kšilty a tepláky ucourané po zemi ráda nemám, jednoduše mi to nic neříká a nemá to dle mého ani žádnou hloubku . A kdyby takhle někdy přišlo moje dítě domů, tak mu pořádně naflákám. Eminem ale ví co dělá, jeho tvorba mi nijak nevadí a dokonce uznám, když se mu nějaký ten song povede. Docela mě tedy zajímalo, jak se popral s tím svým částečně autobiografickým filmem a musím říct, že mě to trochu zklamalo. Nejde o žádný velký vzestup, jen kratičký úsek v (jeho?) životě týkající se jednoho nevýznamného battlu. Konec je takový nedotažený, zkrátka mám ještě plnou hlavu otázek (chci pokračování!!). Příběhově to MOHLO být silnější a zajímavější. Ale co naplat, Eminem alespoň ukázal, že i jako herec má talent..Lepší 3*. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Píseň „Lose Yourself“ obsadila první místo v hitparádách v Řecku, Izraeli, Itálii, Mexiku, Peru, Novém Zélandu, Norsku, Portugalsku, Rumunsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku, Velké Británii a Venezuele. Také se objevila na Eminemově (Rabbit) albu „Curtain Call: The Hits“ (2005) po boku dalších jeho největších hitů. (Ouwen)
  • Ve filmu se Jimmymu (Eminem) říká Rabbit kvůli jeho velkým zubům. Ve skutečnosti Eminemovi říkala jeho matka ze stejného důvodu „Mickey“ (podle Mickey Mouse). (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama