Reklama

Reklama

Nicota

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Počas nočnej zmeny nájde Daniel (Aaron Poole) zraneného chlapa a ihneď sa ho snaží dostať do nemocnice. Tých v okolí nie je mnoho, takže musí využiť tú, ktorá má byť čoskoro uzatvorená. Po príchode na miesto však zisťuje, že pacienti s personálom sa ocitli pod útokom monštier a aj keby chceli uniknúť, čakajú na nich vonku členovia neznámeho kultu s dýkami v rukách. (Marceloo)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (188)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na horory, kedysi môj najobľúbenejší žáner sa už v poslednej dobe ani nedá moc pozerať, to už je len samá ohraná ducharina alebo ultralacná vyvražďovačka, prípadne nejaký ten stereotypný homeinvasion a tak som skutočne rád za film, ako je práve Void. A pritom ani toto nie je nejaká vysokorozpočtová áčková záležitosť, práve naopak, ale tvorcovia to točili s láskou a rozpočet použili tam, kde ho aj bolo najviac treba a to je najdôležitejšie. A pritom spočiatku to vyzerá tak neškodne, štandardná skupina ľudí, často využívané prostredie nemocnice a nejaké to menšie tajomstvo, ale prakticky úplne nečakane sa objavia nejaké tie výborné prvky a už mi bolo jasné, že ma to bude veľmi baviť, čo sa aj stalo. O nejakej výraznejšej originalite sa tu síce moc hovoriť nedá, film neustále pripomína mnoho iných filmov, už len od Carpentera som si spomenul na tri filmy, Vec, Vládca temnôt a Prepadnutie 13 okrsku, k tomu ešte Hellraiser, Horizont udalostí a pár ďalších, ale keďže všetky tieto filmy sú originálne, nápadité a ich kombinácia je točená s láskou, tak si na to nemôžem sťažovať. Dejovo mi to prišlo po celý čas dostatočne zaujímavé, len som dúfal v nejakú jednoznačnejšiu pointu, toto bolo také nedotiahnuté, ale v tomto žánri mi to zase moc neprekáža. Po hororovej stránke môžem hlavne chváliť, film síce nie je až tak napínavý, atmosférický a nepríjemný, ako by mohol, ale aj tak sa mu darí držať slušnú tajomnú atmosféru a hlavne ponúkne skvelé masky a efekty, ktoré mi tak chýbali. Nájde sa tu viacero parádnych monštier, ktoré teda vedia vyvolať rešpekt a nechýba ani pár drsných úmrtí. Obsadenie určite mohlo byť aj lepšie, postavy sú síce ideálne, ale obsadené dosť nevýraznými hercami, ale zase stále lepšie, než nejakí otravní teenageri a časom som si zvykol aj na týchto hercov. A režijne to v rámci možností ani nemohlo byť moc lepšie. Takže pre mňa je Void mimoriadne príjemné prekvapenie, pocta klasikám prevažne osemdesiatych rokov, ktorá má nielen zaujímavý scenár, ale konečne som zase videl aj parádne monštrá točené klasickým štýlom. Len viac takýchto hororov. 78% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Zatímco tuhle LIVINGDUMB to viděl na Festivalu mongoloidních sestrošuků, já si to pustil normálně v televizi a nikterak zklamán nejsem. Je to sice pocta osmdesátkovým klasikám jejich nestydatým vykrádáním, kde se prostě Ze záhrobí vyřítil Pinhed s Vládcem temnot v zádech a spolu s Kthulíkem se vši vervou trhají latexové masky, až stříká prasečí krev, hnis z roztaveného eidamu a zmítají se loutková chapadla, nicméně má to moc milou dobovou patinu, svižně to odsejpá a velkého Vindoma Érla může označit za neherce jen naprosto tupé hovado. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Naprosté zklamání ve všech ohledech. Postavy a jejich osud mi byl naprosto ukradenej, páč byli nevýrazný, celý film se nehorázně táhnul a to měl jen 90 minut, přišlo mi že to šlo 3 hodiny. Nudná utahaná břečka, kde stříká hodně krve, je nechutná a správně gore ale na druhou stranu je to fakt o ničem. Nakej kukluxklan shit. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Při letošním prozatimním suchu tu máme vynikající očekávaný kousek. The Void má plusů hned několik. Odehrává se v prostředí nemocnice, což vždy mělo, má a bude mít svou atmosféru, poněvadž jak už řekla jedna z hereček dle statistiky nejvíce lidí umře právě tam. Tempo je rychlé a na věc se jde víceméně od začátku, což je taky velmi vítaným plusem. Postavy uzavřené v nemocnici né všechny spolu spolupracují, což opět vytváří nepříjemné dusno ve vzduchu. Největším plusem je však poctivá maskérská práce a mechanické efekty, které dají zavzpomínat na 80. léta a překvapivě to nevyznívá vůbec trapně naopak! Monstra mají šmrnc, jsou děsivá a o gore zde taky není nouze. Mínusem jest, že se většinou odehrávají ve tmě, tedy v plné kráse jdou vidět zřídka kdy, ale čert to vem, podobné horory se už vůbec netočí a je třeba je ocenit. Story 6/10, Atmosféra 8/10, Gore 7/10, Vizuál 7/10, Akce 7/10, Napětí 7/10,Humor 0/10. Zábavnost 7/10, Lekačky 4/10. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Krásná práce maskérů evokuje filmy jako The Thing, Hellraiser a dalších béčkových sci-fi hororů 80. let. Radost sledovat, kór když film jede hned od začátku pekelným tempem a ambientní hudební složku stvořili kapela Lustmord. K dokonalosti chybí jen krůček. Chtělo by to více takových atmosférických lahůdek. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v kanadském městě Sault Ste Marie. (Homerking)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2016 na filmovém festivalu Fantastic Fest. (Homerking)

Reklama

Reklama