Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující romantická komedie, ve které na plátně zazáří Al Pacino a Michelle Pfeifferová. Pfeifferová představuje Frankie, číšnici v jedné newyorské kavárně. Po sérii bolestných zklamání Frankie nehledá vztah k žádnému dalšímu muži... až dokud se nepotká s Johnnym. Pacino hraje propuštěného trestance, který začal pracovat jako nový kuchař na krátkodobý úvazek. Dočista se zblázní do Frankie. Ale Frankie usuzuje, že se k sobě hodí jako vejce natvrdo a naměkko. Nechápe, co myslí Johnny tím, když říká: "Byli jsme pár ještě předtím, než jsme se potkali". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (166)

Chegi 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem se podíval především kvůli duu Al-Michelle. No a vyplatilo se mi to. Velkou předností je, že není tuctový... narozdíl od jiných romantických filmů zde nevíte, co se stane a to vás drží v napětí, jak to dopadne. A upřímně: Kdo z nás by nefandil Al Pacinovi, ve snaze sbalit Michelle Pfeiffer?? ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Samota ubíjí, láska dusí. Vybrat si můžeš, žít se musí." Chudinku Frankie, samotářku s okoralým srdcem, zbrklý Johnny svou láskou přímo dusí a ovíjí se kolem jejich vztahu jako nějaký DIVOKÝ CITOVÝ BŘEČŤAN. Docela poučné. Břečťan je popínavá cévnatá rostlina, třída dvouděložné (Frankie promine, info z wiki, nikoli narážka na její neplodnost), řád miříkotvaré, čeleď aralkovité. Rostliny zůstávají na zemi plazivé a nepřekračují výšku 5–20 cm. POUZE je-li k dispozici strom, skalka, budova či jiný pevný povrch, například partner, může tato rostlina lásky šplhat, dle wiki až 30 metrů do výšky. Nebo až ke hvězdám a k nebeské romantice, samozřejmě. Z podstaty břečťanu ovšem plyne, že potřebuje partnera typu strom, skála či zeď. Pokud by ve vztahu muž a žena byli oba břečťanem, sice by se mohli plazit po sobě navzájem, ale zůstávali by jen 20cm nad zemí. Poučení: milujete svého ovíjívého Břečťana nebo svou Břečťanku? Zůstaňte pevnou skálou (stromem, zdí), aby se měl/a po čem popínat vzhůru, a bude vám to klapat. Romanticky ideálně i pragmaticky animálně. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Chci být servírka v řecký restauraci a chci, aby se tam přišel ucházet o práci chlápek, kterej zrovna přišel z lapáku, vypadal jak Al Pacino, měl jeho šarm a vyřídilku a mě, zklamanou životem a chlapama, trpělivě a romanticky uháněl. A ještě jeden podružný detail - chci vypadat jak Michelle Pfeiffer :-)). ()

Tery16 

všechny recenze uživatele

Vím, že to nemá být objevný film. Ale přesto, nebýt herců v hlavních rolích, myslím, že by si ho nikdo ani nepovšiml. Čekala jsem něco víc, čekala jsem, že mi osudy postav budou v něčem blízké, že si budu přát, aby jim to všechno vyšlo a aby byli šťastní. Nakonec jsem byla skutečně jen divákem. Frankie a Johnny i přes mnohé kvality není filmem, který mě "vtáhne do děje". ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Ten má v hlavě jenom holky. Jo, otevři mu ji a vypadnou samý chlupatý kosočtverce."ッ No jo fešák Johnny se s tím nepáře, jenže Frankie není jako její kámoška Cora. Tu dlouho přemlouvat nemusel. ッ "Ani jsem si nevšimla, že už seš. Ty si ani nezakašlal. Mám to natrénovaný potichu víš. Proč? No, řekněme, že jsem se pohyboval v místnostech, kde byl orgasmus na plný pecky poněkud nevhodný. To myslíš jako v klášteře? Jo tak nějak."ッBavilo mě sledovat Ala jak usilovně láme Michelle. Jak se to říká? Trpělivost růže přináší a nebo že by úplně nový modrý kartáček, který momentálně není nikoho? ッ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • V původní divadelní hře hrála hlavní roli Kathy Bates. Čekala, že dostane roli i ve filmu, avšak vybrána byla Michelle Pfeiffer. (Terva)
  • Do hlavní mužské role byl zvažován Jeff Bridges. Nakonec byl obsazen Al Pacino. (D3VIL)
  • V jedné z počátečních scén čte Frankie během jízdy autobusem časopis. Na úvodní straně je fotka sestry režiséra Garryho Marshalla, Penny. (D3VIL)

Související novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (více)

Reklama

Reklama