Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Fr 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že je to pohádka o tom jak měl G.C. peška na ryby, ale na oplátku mohl zažít bouři století. Bohužel to není pohádka. Děj je přizpůsoben tomu, že se jedná o katastrofu, která se doopravdy stala. Po seznámení s osádkou lodi Andrea Gail a jejich rodinými příslušníky, až zjistíme že rybářům se prý sny nezdají a proto jsou tak statečný se vydáme na moře, kde zažijeme menší ale hlavně TO větší dobrodružství. Vedlejší dějovou linii podtrhává příběh o záhranu jachty a osádky vrtulníku a musím podotknout, že dodává dramatičnosti příchodu bouře k těm, kteří mohli zůstat v klidu a přijít o úlovek, nebo ,,to skusit projet". Bouře je opravdu dokonalá a velice hezky provedena, výtečná hudba Jamese Hornera skvěle podbarvuje celý snímek a je veliká škoda, že dvd nemá zvukovou stopu v dts. Protože to by se museli utopit i moji sousedi v paneláku! Přesto je to dle mě dramatický průměr s občasným dost dobrým efektem. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

"I'll be asleep, and all the sudden there he is, that big smile. You know that smile. And I say, 'Hey, Bobby - where you been?' but he won't tell me. He just smiles and says, 'Remember, Christina: I'll always love you; I loved you the moment I saw you; I love you now; and I love you forever. There's no goodbyes - there's only love, Christina; only love. Then he's gone. But he's always happy when he goes so I know he's got to be okay - absolutely okay." ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Wolfgang Petersen si může připsat další poctivě odvedené řemeslo. Jeho bouře sice není zas tak dokonalá, ale v přehlídce komerčních a spíše oddechových dobrodružství v posledních několika letech si přesto zasluhuje hrdé a významné postavení. Už proto, že to není žádný Roland Emmerich a jeho apokalypsa na 500 různých způsobů. Dokonalá bouře se mnohem více snaží o vyprávění, snaží se o přiblížení k hlavním hrdinům a celou dobu usiluje o to, aby závěrečné přírodní běsnění naplno zasáhlo i diváka u televize. A navíc se jí daří skvěle skloubit dramatickou tvář s výbornou vizuální stránkou, což je hlavně při gradování příběhu uprostřed oceánu obrovským plusem. A že scénář občas působí trochu ledabyle a neuspořádaně, to se dá v tomto případě docela dobře tolerovat. 80% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Wolfgang Petersen veľkofilmy skrátka vie. Teda, nie že by toto bol veľko film, ale sú v ňom dosť veľké vlny. A je to natočené fakt dobre. Herecké obsadenie je skvelé a dobrodružstvo rybárov na čele s kapitánom Clooney-m je fajn zrežírované. Kamera zaberá presne to čo má, efekty na tu dobu slušné, strih a tempo filmu posúvajú film pekne dopredu, James Horner hraje to čo má a zo svojimi obvyklými tonmi príjemne sprevádza film. Pokiaľ sa film točí v týchto vlnách, tak je to dobre, lenže ta dejová línia zo záchranou ostatnými tam bola zbytočná a ubralo to filmu ako na tempe, tak na kráse. Oblúbený soundtrack: There's No Good Bye Only Love. 70% - 3* ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že jsem o Andrea Gail četl brzy po bouři století, která udeřila na východním pobřeží. Bylo jen otázkou času, kdy se někdo pokusí tento příběh přenést na plátna kin. Díky za to, že to zkusil Wolfgang Petersen, který vloží diváka doprostřed akce. Bez přehánění mohu říct, že jsem ještě nikdy nezažil film tak stresující, jako tenhle (kámoš, který šel do kina se mnou poté dostal mořskou nemoc). Film začíná pomalu a uváženě a postupně připravuje diváky na to, co má přijít. Petersen využije několika minipříběhů ke stavbě napětí. Nato mistrovsky dokumentuje idylický plavbový výlet. Následné napětí v podobě bouře Vás nenechá chladným. Navíc vše vypadá realisticky. Vlny vypadaly tak skutečně, že jde místy těžko poznat rozdíl mezi CGI a skutečností. Zážitek je (teď mne nenapadá jiný výraz) divoký. Film musíte vidět. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)
  • Michaela Ironsidea, který ve filmu hraje vlastníka baru, si kdosi z místních během natáčení spletl se skutečným majitelem podniku. (akisha)
  • Když film Dokonalá bouře vrcholí, zazní v doprovodné hudbě obdobný motiv jako při katastrofické scéně s požárem ve filmu Avatar (2009). Ne náhodou hudbu k oběma filmům složil James Horner. (selfesteem)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama