Reklama

Reklama

Simpsonovi

(seriál)
TV spot
USA, (1989–2024), 278 h 53 min (Minutáž: 20–25 min)

Scénář:

John Swartzwelder, Dan Greaney, David X. Cohen, Richard Appel (více)

Hrají:

Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Marcia Wallace, Pamela Hayden, Tress MacNeille, Russi Taylor (více)
(další profese)

Série(35) / Epizody(772)

Obsahy(1)

Natvrdlý lenoch Homer, pedantská puťka Marge, drzounský Bart, přechytralá Líza a roztomilá Maggie – to jsou členové rodiny nejslavnějšího a nejpopulárnějšího animovaného seriálu Simpsonovi. Už dvacet let se jich miliony fanoušků na celém světě nemohou nabažit a v pravidelných intervalech nakukují do zákulisí legendárního Springfieldu, aby byli svědky neuvěřitelných dobrodružství bláznivé, ale přesto vlastně normální americké rodinky. Simpsonovi si získali své obecenstvo především neotřelým a trochu drsným humorem, s nímž vykreslují typickou americkou rodinu z městečka Springfield. Ta se skládá z pěti naprosto odlišných lidí, pro které je občas pořádně těžké se sebou vyjít. Nemluvě o ostatních obyvatelích města, v němž to opravdu neustále žije – je tu vlastní upadlá kultura, zkorumpovaná politika, drsná mafie a lenivá policie, ale také prostí občané, kteří se každý týden chodí kát do místního kostela. V neposlední řadě si mohou diváci všimnout jednoho všudypřítomného detailu – Simpsonovi totiž téměř v každé scénce něco nebo někoho parodují – ať už jde o svět filmový, hudební, politický, ale i náboženský. Tvůrci seriálu se zkrátka s velkou odvahou pouštějí do neustálých provokací osob a institucí z reálného života. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (2 489)

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

jako malá jsem to milovala a sledovala každé úterý. Teď už mi to zas tak vtipné nepřijde a jediné, co oceňuju a co tomuhle průměrnému seriálu přidává tu čtvrtou hvězdičku jsou ti slavní lidi, kteří si sami ze sebe dělají srandu. Ale jinak to je pořád to samé dokola, to morální ponaučení... Futurama je lepší. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

První série jsou trochu slabší a mají i trochu méně vzhlednou animaci, ale jakmile se postavičkám pořádně utříbily a ujednotily charaktery, nastala bezvadná zábava. Některé díly jsou sice trochu nepovedené, především ty, které se snaží zbytečně zdůrazňovat správné vlastnosti a trochu moralizují, naproti tomu jiné díly jsou od začátku až do konce naplněny skvělými a originálními nápady. A už jen za to, že tvůrci dokázali být nápadití a vtipní i po tolika sériích si zaslouží nejvyšší hodnocení. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Další z legendárních a přelomových seriálů, tentokrát se však jedná o seriál animovaný. A o seriál, který je prostě úžasný. Těžko sem něco psát, když už tu toho bylo mnoho řečeno. Je zde spousta super postav, je zde mnoho záporných postav, ale je to super seriál, jenž sleduji pravidelně už asi od roku 2000 nepřetržitě. Vždy, když je v televizi, tak si ho nenechám ujít. Prostě mne žlutá animovaná rodinka ze Springfieldu dostala. A mou nejoblíbenější postavou je bezesporu Barny Gamble, věčný opilec a Homerův věrný kámoš. Super živelná postava. Tenhle seriál je legenda a já každý den usedám před TV, abych do sebe nechal plně vstoupit další díl. A vždy jsem samozřejmě natřesen na nové díly. Tanhle seriál má své kouzlo, které těžko slovy popsat, ale stejně tak, jako se usadil v srdcích mnoha lidí po celém světě, tak se usadil i v srdci mém... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Fakt, že prvním a posledním sériím chvilkama dochází plyn nic nezmění na tom, že jsou skvělé! Ale to co se odehrává někdy mezi pátou a desátou sérií je neuvěřitelný průjem geniálních vtipů. Spolu s Cimrmanem jsou Simpsni to nejvtipnější co jsem měl kdy možnost vidět! Geniální český dabing, překonávající originál. Nejlepší díly – Akta S, Radioaktivní muž, Rození líbači…a všechny ostatní. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Uff,dlouho mi trvalo než jsem se rozhodl napsat k Simpsnům komentář. Nejradši bych tady něco napsal ke každé osobě, která tam vystupuje, ale to prostě nejde. Nejvíc se vždycky zagebim u Ralpha Wigguma a taky u scén, kdy řekne někdo úplně ujetou blbost a buď okolo nich prolítne otep slámy nebo ve velkých místnostech někdo zakašle. Totálně mě ale vytočil českej dabing, Homer byl namluvenej přímo královsky a bohužel ho musel pan Bedrna ze zdravotních důvodů opustit. To by mi až tak nevadilo, má na to přece nárok. Ale oni se rozhodli "obsadit" člověka, kterej se ani trochu (hlasově) k Homerovi nehodí. Sice jsem si už na to zvykl, ovšem pokaždé když pronese: "Ty jeden mrňavej...", už to není co bývalo. Řekne-li se slovo kult, vybaví se mi právě tahleta nezapomenutelná záležitost. ()

Galerie (3 370)

Zajímavosti (4 301)

  • Šerif Clancy Wiggum je původem z Irska. (Delock)
  • Celé mená členov agresívnej partie zo 6. ročníka sú Dolph Starbeam, Jimbo Jones a Kearney Zzyzwicz. (martin1m2)

Související novinky

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

29.03.2022

A je to oficiální. Společnost The Walt Disney Company potvrdila, že streamovací služba Disney+ dorazí do Česka a na Slovensko 14. června, základní měsíční předplatné bude stát 199 Kč, roční pak vyjde… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Simpsonovi ztratí známý hlas

Simpsonovi ztratí známý hlas

21.01.2020

Postava Apua Nahasapeemapetilona z kultovního seriálu Simpsonovi prožila v posledních pár měsících svoji vlastní kontroverzi. Spousta lidí se totiž sekla na tom, že postava je de facto jen výčtem… (více)

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

26.08.2019

Teď když Disney vlastní knihovnu studia 20th Century Fox, má pochopitelně práva také na legendární seriál Simpsonovi. Známá rodinka ze Springfieldu se tak zastavila i na víkendové akci D23 Expo, kde… (více)

Reklama

Reklama