Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (304)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Česká kriminální parodie je celkem vzácný žánr, který samozřejmě vede Trachta či Carter. Tento nový film v mých očích ovšem není žádný propadák. Chybí mi však jakýsi drajv, náboj. Protože jako celek má příběh hlavu a patu, občas jsem se i zasmál, ale nějak mi připadalo, že je to více slepenec scének. Přestože mnohé vtipy byly recyklovány, chválím spoustu nových a pěkné jazykové hříčky. Obsazení je povedené, ale do šatů na závěrečném večírku by to chtělo opravdu jinou herečku. ()

Pavkan 

všechny recenze uživatele

Cesta do filmového pekla byla dlážděná dobrým úmyslem natočit povedenou parodii, jenže kde není smysl pro humor, tam ani smrt nebere. Upřímně jsem se zasmál jednou jedinkrát, a to Pavle Beretové a její neodolatelné výzvě "Dáte si kávu?". Neschopnost tvůrců ovšem pěkně ilustruje to, že i tenhle vtip dokázali rozmělnit a opakováním zcela zničit. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Šmídmajer je lepší producent než režisér, a toho y se měl do budoucna držet. Takhle trapný a nevyvážený pokus o parodii jsem dlouho neviděl, a to jsem se na tenhle film i docela těšil. Kdyby to režíroval Troška, tak tomu asi dodá nějaký punc originality, ale tohle je zoufalství už od úvodních trapných, rádoby vtipných titulků (skutečné postavy, chlupatí) a jede to pak celou dobu. Špatně načasované, zbytečně protahované scény (s tou sekyrkou už to bylo úděsné, ale pořád žádný střih, který by to trápení ukončil), každou chvíli sponzor okatě v obraze, trapně přehrávající Vagnerová (které to ani moc nesluší, ale to kupodivu žádné herečce zde - všechny vypadají děsně staře, utahaně, bokatě, s tlustýma nohama a podbradky, snad jen s výjimkou Jungmanové a modelky Srbové) a celkově vtípky, že by se jim ani puberťák nezasmál a snad ani desetiletí kluci na záchodcích ve škole. Některé vtipy jsou jen čisté wtf (papuče staré, šourající se ženské - ha, překvapení, dveře neotevře stará ženská, ale Klára Issová, ha ha ha). A příběh je ještě tupější než kterýkoliv díl Specialistů, a to je tedy myslím co říct. Hvězda za Olomouc, za nic jiného. V českých zemích musí být hodně zle, když tak dobří herci dají vniveč svůj talent (pane Táborský, proč?!) do tak pochybného podniku. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem byl naposledy v kině, běžela tam upoutávka na novou českou komedii - parodii na kriminálky. Upoutávka byla docela vtipná, nenapadlo mne, že jsou v ní vyplácány všechny dva vtipy... Docela jsem se na to těšil, výborné herecké obsazení slibovalo solidní zážitek. Řízek Novotný, sexy Vagnerová, Táborský, Myšička... Nicméně mělo asi zůstat u upoutávky. Tohle bylo jedním slovem strašné. Český film je na tom finančně asi dost dobře, když je možno točit takovéhle brutality. Humor tu není prvoplánovitý, ale předprvoplánovitý. Pointu divák chápe ještě než herci vysloví samotný vtip. Tak moc je tam humor hloupý až blbý. Srovnání s Kameňákem je na místě, přičem ten jako film složený ze vtipů má alespoň ty vtipy. Tady není nic. Jediné co hodnotím kladně, že v tom nehrála ,,Dagmara'' Sypal. Tohle je prostě odpad a nemělo to být nikdy natočeno! - ODPAD ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Český pokus o variaci Bláznivé střely? Podle traileru jsem to čekal daleko horší, ale po slabší první půlhodině ( nebo jsem si na ten styl zvykl ) se jela smršť gagů, vtipů, groteskních scének jak palba kulometu a mně ten styl i seděl a pár věcí bylo opravdu vtipných, ale jako celek je to prostě v českých podmínkách tak nějak neuvěřitelné, nehledě na to, že pár vyloženě trapných věcí potopilo asi i to dobré. Tři hvězdy za snahu a za bezchybného Davida Novotného. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu hrál Ladislav Dostál s jeho manželkou a synem zavražděnou rodinu klenotníka. „Poprvé jsem viděl, jak naživo dělají maskéři průstřel hlavy. Ten jsem schytal já. Na čele mi ho dělali silikonem asi půl hodiny. Žena byla zapíchnutá vývrtkou a syn dostal zásah šípem do zad,“ řekl Dostál. (ČSFD)
  • „Krimikomedie Případ mrtvého nebožtíka si příliš nezakládá na vizuální ani zvukové extravaganci, ale vzhledem k tomu, že jsme točili na smetišti i ve vepříně, bude nejspíše útočit hlavně na čich,“ uvedl David Novotný. (SONY_)
  • „Každý večer spotřebují televize desítky mrtvol, aby uspokojily své diváky. Uvědomil jsem si, že lidé jsou zahlceni kriminálkami na každém kroku a že přišel čas si z toho udělat trochu legraci,“ uvedl režisér a producent Miloslav Šmídmajer. (SONY_)

Reklama

Reklama