Reklama

Reklama

Ripley

(seriál)
  • USA Ripley
Trailer 2
USA, 2024, 7 h 30 min (Minutáž: 45–76 min)

Tvůrci:

Steven Zaillian

Režie:

Steven Zaillian

Předloha:

Patricia Highsmith (kniha)

Scénář:

Steven Zaillian

Kamera:

Robert Elswit

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Andrew Scott, Dakota Fanning, Johnny Flynn, Pasquale Esposito, Eliot Sumner, Vittorio Viviani, Bokeem Woodbine, Kenneth Lonergan, Bruno Crucitti (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mladý podvodník vyrazí do Itálie splnit zvláštní úkol a nahlédne přitom do světa mocných a bohatých. Život, o kterém snil, tak má na dosah. Stačí se k němu jenom prolhat. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce vůbec možná to nejlepší, s čím NF na své streamovací platformě přišel. Jakože za celou svou historii! Steven Zaillian adaptaci slavného románu od Patricie Highsmith přetavil v audiovizuální opus, kde každý záběr budete hltat plnými doušky! Fakticky by většina stopáže šla přenést na malířské plátno, až o tak moc precizní práci s kamerou se jedná. Jinak jsem rád, že došlo k několika změnám oproti filmové verzi z roku 1999. Zejména konec se malinko odlišuje. Plus hlavní představitelé jsou čtyřicátníci. A mně to popravdě sedlo. Andrew Scott si tímto řekl o nějakou cenu. Tak dokonale pojmout Ripleyho, jeho vynalézavost, prolhanost, nedostatek základní lidské empatie...To si zasluhuje uznání! První část se malinko táhla, ale po scéně na lodi se příběh rozjel do šílených otáček. Jo, tady jsem si pošmákl. Luxus! Za mě dávám 8,5/10 ()

gumolit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patricia Highsmith napísala 5 románov o Tom Ripley. Dá sa povedať inteligentnému zlodejovi, podvodníkovi a  vrahovi , ktorý musel zabíjať len z nutnosti a nie veľmi rád. Priznám sa čítal som prvé tri diely a čo si spomínam boli presne také temné, pomalé a veľmi ťažko sa mi dostávali do hlavy no zostali tam. Filmové spracovania boli zatiaľ 4 (najlepší podľa mňa bol ten prvý s Alain Delonom aj keď záver samotná spisovateľka odsúdila). Momentálne vyšiel seríál z ktorého mám dobrý pocit už len preto že presne preniesol atmosféru kníh a Andrew Scott ako Tom Ripley je zo všetkých jeho stvárnení zatiaľ najlepší. Artové chladné spracovanie seriálu a k tomu hnusný, chladný Andrew. Nevadilo mi že niektoré mužské postavy hrali ženy , to už je u Netflixu asi normálna vec.  Čiernobiely obraz tomu dodáva šmrnc a kamera pribúda na bodoch. Nie je to seriál pre každého to ani omylom , pre filmových fajnšmekrov jednoznačne áno. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zatím seriálový peak roku 24.. Obrazově je to vymazlené tak, že každý záběr je jak fotka H.C. Bressona (a ta Leica na tohle řekl bych odkazuje) kdy černo-bílá je fakt hluboce černo-bílá s téměř až taktilní strukturou (na to je fakt radost koukat). Obsahově je to metronomicky přesné. Drží to náladu a těžiště knihy.. jak v přesných charakterech, tak v jemném vtipu a té neuchopitelnosti s jakou Ripley tancuje na minovém poli vlastních lží.. Je to plné drobných detailů a režijních nápadů které diváka vtáhnou do každé (!) scény. Jednotlivé peripetie knihy si už přesně nepamatuju, ale mám pocit, že poslední cca třetinu už Zaillian adaptuje knihu hodně volně (a stále kvalitně) a snad i chystá půdu pro pokračování... Drobnou výtku bych měl snad jen k finále, které (SPOILER) z Toma udělalo trošku většího masterminda než ve skutečnosti je (nebo by měl být). ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Ripley, preč je slnečné, farebné prostredie s Matt Damonom. Prichádza priam noir atmosféra, hra s tieňmi a svetlom je priam ..... JE geniálna ! Nápad storočia dať tomu takéto temné, neradostné a záhadne spracovanie. Časté zábery na predmety ktoré možno niečo v pár minutách prinesú alebo aj nie...roztodivné odkazy kamsi do neznáma...a schody...schody ? áno áno v tomto seriáli hrajú veľkú úlohu schody...a je to zase geniálne implementované do deja. Vitajte v novom podaní Ripleyho, spomalenom, temnom, plnom čiernej a bielej, hry s pohľadmi očí, starých čias kedy stačilo málo a ľudia vám verili všetko. Aj vaše slovo. Nádhera a priam balzam na dušu. Tá atmosféra je priam magická ! Zábery v noci sú niečo čo by mohlo visieť aj na stene.Spolu so Shogunom veľmi milé seriálové prekvapenie tohoto roku. 100 % ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černobílé provedení (a pomalu co záběr, to wallpaper na pc), spousta italštiny, napětí a bravurní Andy Skot. Krasojízda, která bohužel kvůli prvním dvoum jmenovaným fíčurám nemá šanci oslovit širší publikum, což je rozhodně veeeeeeeeeeeeeelkááááááááááááááá škoda. Jedna z nejlepších minisérií, které můžeme na obrazovkách vidět. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (3)

  • John Malkovich si zde zahrál malou roli padělatele dokladů Reevese Minota. Jedná se o odkaz na film Ripleyho hra (2002), kde Malkovich ztvárnil právě Toma Ripleyho. (Kubeska)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno