Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 1

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (125)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Skôr dráma, ako komédia... pekne nasnímaná, dobová žánrovka o legendárnej komedialnej dvojke z ranného obdobia kinematografie, ktorá má čo ponúknuť. Či už sú to skvelé herecké výkony, práca s kamerou alebo krásne historické kulisy. Dej sa zameriava na obdobie kedy už L a H neboli na vrchole slávy a rozhodne nežili život hereckých hviezd. Tak ako je to v prípade dnešných hollywoodskych detí... Pocitovo však len priemerne zábavná záležitosť, ktorej chýba výraznejšie tempo, pútavejšie dialógy ale aj väčšia gradácie deja. Jedna projekcia bude stačiť, no fanúšikovia historických snímkov k nej majú o dôvod viac... 55 %!! ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nadherny zivotopisny film o jednej z najslavnejsich komickych dvojic na filmovom platne Stanovi Laurelovi a Oliverovi Hardym,ktori sa nezabudnutelne zapisali do dejin,herecky vyborne zvladnute,obcas to bolo vtipne,niekedy zase smutne,jednoducho zivotny pribeh dvoch muzov,ktory k sebe neoddelitelne patrili,mne sa to lubilo a ich grotesky dodnes milujem...:-) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pánové Coogan a Reilly dostali neřešitelný úkol, ale poprali se s ním se ctí. Skuteční Laurel a Hardy, ať už je k sobě jako dvojici strčil kdokoli, ruku mu vedlo samo nebe, protože taková chemie se nedá napodobit. I když se Coognan i Reilly poctivě snaží a předvádí dokonalé grimasy i pohyby, magického kouzla původní dvojice prostě dosáhnout nemohou. I tak bych jejich výkony hodnotila vysoko. ----- Snímek potěší tím, že si nevybral období, kdy jsou komici na vrcholu, ale zvolil jen jednu epizodu jejich kariéry, která je na konci. Tím pádem je pochopitelně posmutnělý. ____ Dobrý nápad byl proložit jejich poslední turné klasickými gagy, zde využitými v běžných situacích (mělo jich být víc). Zbytečné bylo ale točit příběh kolem jakési jakože roztržky, která však v tomto podání nevypadala nijak osudově, a proto ani důležitě. Vůbec se mi nezdálo, že by pány nějaké staré nedorozumění trápilo nebo kazilo jejich přátelství. ----- Mnohem silnější je příběh v momentech, kdy hrají na ztracených štacích před poloprázdnými sály, kdy musí bojovat o uznání svého umění a podbízet se nějakými lacinými skeči v kinozpravodajství (ale možná, že jako profíkům jim to zas tolik nevadilo). ____ Postrádala jsem větší svižnost a soustředěnost. Stejně jako nějakou nosnou myšlenku, snímek je však především klasickým životopisem. Přesto je zajímavý a pro někoho, jako já, kdo jejich životopisy nezná podrobněji, i poučný. Protože by mě ani nenapadlo, že dvě tak nezpochybnitelné ikony musely na sklonku svých profesních životů urputně dokazovat, že pořád ještě umí, to co uměli vždy – rozesmát. SHRNUTÍ: Dělat živelnou srandu vyžaduje profesionalitu a dřinu. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Film o dobových velikánech svého oboru, bohužel zdaleka ne velký film s velkým příběhem. V poslední době je často zvykem natáčet životopisné filmy formou nahlédnutí do krátkého období ze života osobností, místo obsáhnoutí dlouhé životní poutě napříč celou historickou epochou, a jako divák občas tápu, zda je to vždy správné řešení. Dvojice hlavních herců odvedla naprosté maximum, až neuvěřitelně trefným způsobem dokázala napodobit a ztvárnit legendární duo Laurela a Hardyho, i díky tomu vznikla pěkná, melancholicky prodchnutá pocta, která se příjemně sleduje. Ale občas se mi film i přes kratší stopáž táhl, i některé skeče z jeviště (včetně toho s vejcem a ořechy, který je zde asi 3x, ale ani nijak zvlášť vtipný mi nepřipadal) se tu opakují, jakoby tvůrci neměli pořádně co dalšího nabídnout a mimo Coogana s Reillym asi film ničím dalším neutkví v paměti. I proto se nakonec přikláním jen k lepším 3 hvězdičkám. Z konkrétních scén se mi vedle scénky se dvěma východy líbily zejména gagy zakomponované do reálu, tedy se zvonkem u recepci a s kufrem na schodech, jen škoda, že s podobnými momenty nepřišli tvůrci v daleko větší porci. [70%] ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Masky i mimika obou herců jsou dokonalé, skoro jsem věřil, že se koukám na skutečného Laurela a Hardyho. Proto jsou zdaleka nejzábavnější části filmu ty, kde předvádějí nějakou grotesku. Části věnující se jejich osobním životům (které představují mnohem větší část stopáže) už jsou nepříliš zajímavé. Zásadní chybou je už námět - film se věnuje sklonku jejich kariéry, kdy už jen dělali divadlo v Anglii pro hrstku diváků. Mnohem radši bych se koukal na jejich vzestup ke slávě a točení němých grotesek:( ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Při závěrečných titulcích beží v malém okně na pravé straně taneční scéna z filmu Na divokém západě (1937), kde pánové Stan Laurel (Stanley) a Oliver Hardy (Ollie) předvedou svůj talent. Je také ukázáno několik archivních fotografií z britského turné. Taneční scéna se objevila i ve filmu, odehráli ji hlavní herecké hvězdy Steve Coogan (Stan Laurel) a John C. Reilly (Oliver Hardy). (Rominator)

Reklama

Reklama