Reklama

Reklama

Pavučina

Trailer 1

Osmiletého Petra trápí záhadné, neustálé ťukání, ťukání ze zdi jeho ložnice - ťukání, o kterém jeho rodiče tvrdí, že se mu jen zdá. Jak se Peterův strach stupňuje, věří, že jeho rodiče (Lizzy Caplan a Antony Starr) by mohli skrývat strašné, nebezpečné tajemství, a zpochybňuje jejich důvěru. A co může být pro dítě děsivější než tohle? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (200)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Občas si pustím novější horor a nepřestávám mít pocit, že v polovině z nich je barák o dvou místnostech, který má však zevnitř rozlohu i světelné podmínky hradu, a po kterém jako ještěrka čile běhá cosi s loknami rozšafně do tváře a chrčivým hlasem. Splněno na 100%, přidány dva záběry na pokoutníka a hrdě nazváno Pavučinou. Zrovna pavoučí motiv, abychom ten horor udělali teda joo děsivý, hezky upomíná na celkově otřesnou práci s vedlejšími motivy, náznaky a vodítky (nejen proto, že často ani není co naznačovat a kam vést). Například scény s obrázkem, který otočí na hlavu dosud skvěle fungující model rodiny patro-přízemí-podzemí, jsou svou doslovností až dusivě tupé a člověk skoro zlostí prokopává papundekl, že tvůrčí tým není schopný stokrát viděné scény oživit vůbec ničím. Ale u matky nestačí, že se chová zvlášně, je třeba, aby doma nosila oblečení jako z 50. let, protože 50. léta mají moc ošklivé konotace (...). Ohledně nejen epesní výzdoby třídy dýněmi se hodí okřídlené "kolik jich tam chcete?" - "všechny". Neexistuje zde žádná každodennost, ani v obraze ani v jednání postav, od začátku do konce filmu mají všichni v hlavě just dýně a Halloween a problémy se synem, případně dýně, Halloween a problémy s rodiči. Proto musí kluci kamerovatí látat například i jakési školní uvědomění hlavního hrdiny pouze jednou použitým voiceoverem. Smutné. Jedna hvězda za poučení: když chcete věznit svého nechtěného parchanta, nepořizujte si dřevěný příbytek. Někdo by mohl uslyšet klepání. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Cobweb zaujme predovšetkým tým, že napätie buduje vďaka atmosfére a absentujú tu klasické ľakačky. To ale neznamená, že tá atmosféra a budovanie napätia je dokonalé. Cítiť, že ide o materiál skôr do Kabinetu kuriozít a 50 minút by bohato stačilo. To platí ako pre dej, tak pre ústrednú myšlienku. Čo z nás (u)robí kruté okolie, s tým môžeme síce bojovať, ale úspešní byť nemusíme. V tomto smere si tvorcovia svojim spôsobom nechávajú otvorené dvierka pre druhú časť. Určite je plusom, že samotné monštrum vidíme iba v náznakoch, tieňoch a v celkovej kráse v podstate nikdy. Či to stačí k tomu, aby sme tento horor vyhlásili za originálny, by som pochyboval. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Hahaha, to bola švanda. Temer 4*, lebo mi to trochu pripomenulo skvelého Barbara, ale naozaj len trochu. Musel som si to behom pár hodín pozrieť dva razy, čo sa mi naozaj stáva max. trikrát do roka pri nejakom filme, možno ani to nie. Nie snáď, že by Pavučina bola natoľko geniálnym filmom, ale po prvom pozretí mi pripadala strašne zamotaná. Je to irónia, lebo v skutočnosti je to po dejovej stránke jeden z najjednoduchších hororov roka. Je však tak divne natočený, zahratý, zrežírovaný a napísaný, že vzbudzuje presne opačný dojem. Po prvom pozretí som množstvu scén nechápal. Unikalo mi, prečo sa niektoré postavy správali tak, ako sa správali. No po repríze do seba všetko zaklaplo, je to ozaj nenáročný scenár. Áno, obsahuje pár divných momentov, ale dá sa ponad ne povzniesť. Ak ju rodičia kŕmili, logicky zrejme každý deň, ako je ale potom možné, že si nevšimli, že sa dokázala pohybovať voľne po dome? Ak dokáže behom okamihu drasticky vyvraždiť štyri osoby, naozaj máme veriť tomu, že jej robí problém preraziť drevené steny a učiteľku len škrabne a schová sa? A na konci bola fakt mizerne zamaskovaná; predtým vyzerala ako regulárna obluda a zrazu to bola normálna herečka s čudnou tvárou. Rovnako tak si nie som istý, čo chceli povedať takým záverom, aký použili. Je na 100% jasné, že po záverečných titulkoch učiteľka samozrejme všetko nahlásila a spustilo sa masívne vyšetrovanie, ktoré muselo byť senzáciou roka, navyše „ona“ nemala ako utiecť do príchodu polície. Alebo mala? Ako sa jej vlastne podarilo utiecť na prvý raz? A prečo šli dnu, ak vedeli, že je 99%-ná šanca, že rodičia budú doma? Fakt netuším, či to, že nepoznáme odpovede, je dôkazom fušerstva tvorcov (medzi ktorými nechýbal Seth Rogen ako producent), alebo je to tam naschvál, aby sme si potrápili mozgové závity. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Většinu stopáže napínavá a precizně natočená cesta do nitra jedné podivné rodiny, v níž pouze nejmladší člen tuší smrtelné zlo za stěnami. Sovy zase jednou nejsou tím, čím se zdají být, a diváka čeká nejedno překvapení. Obrovská škoda závěru, který pohřbívá pečlivě budovaný pocit strachu a všudypřítomného nebezpečí, nicméně fanoušci hororů by neměli Pavučinu minout. O talentovaném režisérovi Samuelu Bodinovi snad v budoucnu uslyšíme nejenom díky dalšímu seriálu na Netflixu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Příjemný malý horůrek se slušnou atmosférou, který se zpočátku tváří celkem přímočaře, aby divákovi brzo došlo že hodně věcí bude trochu jinak než se zdá. Na konci tomu sice lehce spadne řetěz a asi by bylo lepší kdyby hlavní bubák zůstal skryt, ale nic to nemění na tom, že za ty první dvě třetiny si Cobweb ty čtyři zaslouží…70% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama