Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (53)

plakát

Kaskadér (2024) 

Reklamní kampaň nebyla šťastná. Podle ní jsem čekal šílenou akční komedii ve stylu předchozího režisérova Bullet Trainu, ale dostal jsem o dost víc romantiky, než jsem čekal. To není špatně, ale hodí se to říct. Oproti Trainu tu není jeden fór za druhým, ale i dost vážnějších scén, pořád ale komedie. Nechlámal jsem se celý film, ale většinu času jsem měl úsměv na tváři. Nepustíte si to na pánský jízdě, ale spíš s vaší drahou polovičkou. A romance mezi Goslingem a Blunt se mi moc líbila, speciálně scény, kde si vyříkávají své problémy. Jsou tam trochu klišé, ale nevím, jak moc to filmu vyčítat vzhledem k jeho meta přístupu. V příběhu točí film, kde si dělají srandu z hloupých klišé a pak je sami dělají, já meta rád. Pomrknutí na Dunu a romanťárny Roberts super. Ještě pochválím soundtrack a nápadité akční sekvence. Hlavní postava pěkně využívá, že umí a je zvyklá padat a dostávat rány. Ale čekal bych, že kaskadér v boji s mafií bude víc vystrašený, třeba by to přidalo komediální prvek. Nicméně film funguje skvěle jako pocta kaskadérskému řemeslu, na které se často zapomíná. K ideálnosti mi ještě chybí o něco kratší stopáž. Poslední záběr nádhera.

plakát

Království Planeta opic (2024) 

Takže tu máme sequel k prequelům původní ságy. Ano, drží to laťku Reevesových prequelů, jděte na to do kina. Záměrně tomu neříkám remake Planety z 60., protože sledujeme jiný příběh a i jinou verzi universa planety opic. A jsem fakt rád, že nesledujeme to stejný, navíc tahle verze je za mě zajímavější. Z logických důvodů neodhalujeme, co se stalo, ale stále odhalujeme a sice, co zbylo. Obecně je tu hodně expozice, což může být problém, je to ale zajímavá a moc krásná expozice. To město! Hudba stále skvělá. Místy divně neostrý, ale možná jsem blbě viděl. Noah je důstojnou i sympatickou náhrada za Cesara a diváci s ním, v dobrodružně nabité jízdě, odhalují taje a krásy planety opic. Těch 140 minut pěkně graduje a hned uteče. Překvapil mě dosti zastoupený filozofický rozměr, který funguje. A i u záporáků chápete motivace. Bohužel tu je hodně postav a pro dost z nich tak prostě nezbývá čas. Každopádně na tuhle trilogii se těším, může trumfnout tu předchozí.

plakát

Kočka na rozpálené plechové střeše (1958) 

Miluju Butche i Léto, ale tohle je za mě nejlepší Newmanův film i výkon. Všichni herci jsou parádní, krásně hrají komorní příběh na pomezí divadla a filmu. Opravdu silný námět i zpracování rodiny v krizové situaci, která má už roky problémy s komunikací. A tato krize postupně spouští erupci. Jednotlivé interakce, výměny slov i pohledů, úžasný. Na zážitku určitě přidalo, že jsem se v tom trochu viděl. V naší rodině to není tak vyostřené a nemáme takové kostlivce ve skříni, ale asi každá rodina má do jisté míry s komunikací problémy. Tenhle film má tedy i ohromnou hodnotu přenesené zkušenosti – pučení. Sděluje nám, že nemusíme dělat stejné chyby, můžeme být lepší.

Poslední hodnocení (2 404)

Město bohů (2002)

12.06.2024

Hádkovi (2022)

12.06.2024

Požáry (2010)

12.06.2024

Dobrodružství Žraločáka a Lávovky (2005)

12.06.2024

Vrah naoko (2023)

08.06.2024

Dobré ráno, Vietname (1987)

06.06.2024

The Ministry of Ungentlemanly Warfare (2024)

03.06.2024

Ta druhá Zoey (2023)

03.06.2024

Star Wars: Příběhy z Impéria (2024) (seriál)

02.06.2024

Reklama