Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružstvá a príbehy začínajúcich študentov v posledný školský deň v Texase, v máji roku 1976. Na strednú školu Roberta E. Lee, školský ročník '77, nastupujú noví začiatočníci. Nováčikovia chlapci sú fyzicky týraní a ponižovaní, zatiaľ čo dievčatá väčšinou čelia slovným útokom a zahanbovaniu. Výrazné sú dve postavy. Nováčik Mitch Kramer (Wiley Wiggins) sa stáva hlavným terčom útokov starších študentov a spomedzi seniorov je to Randall "Pink" Floyd (Jason London), hviezda v tíme ako rozohrávač. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekal něco na styl Flákače, ale toho jsem se kupodivu nedočkal, Něco málo k zamyšlení tam sice bylo, ale hlavně je ten film výpovědí o životě jedné generace a dál to už nezachází. A je to škoda, protože ze začátku se tam vše zajímavě vyvíjí a skutečně to má i potenciál, ale pak se to celé rozplizne. A tak je zde nakonec nejstěžejnější, jak moc si dokážete oblíbit postavy. Mě osobně moc nezaujala ani jedna a kromě pár povedených scén mě moc nezaujal ani ten film. Něco do sebe to ale stejně má, natočené a zahrané je to taky docela solidně, jen jsem od Linklatera čekal víc... Soundtrack ale skvělý, to musím uznat. Slabé 3* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Linklater je dobrý vypravěč a dokáže zaujmout hlavně minimalistickým pojetím svých příběhů, což dokázal se svou romantickou trilogií s Ethanem Hawkem. Bohužel v tomhle případě se mu nedaří tolik zaujmout a film stojí za vidění snad jen kvůli plejádě začínajících herců, kteří zde ve většině případů začínali svou hereckou kariéru. ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele

Skvělý písničkový doprovod, výborně a reálně napsané postavy, v jejichž většině se buď uvidíte nebo poznáte své známé a kamarády, a perfektně zpracované jednodenní a zpravidla nedůležité minipříběhy, které jsou ale pro zúčastněné pravým opakem. Zkrátka a jednoduše dokonalý film se skvadrou dnes už hereckých hvězd, kteří chrlí jednu hlášku a myšlenku za druhou. Miluju ten film. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Režisérský enfant terrible Richard Linklater vzpomíná na svá středoškolská léta obdobným stylem jako o dvacet let dříve George Lucas. Omámení a zmatení stejně jako Americké graffiti nic zásadního neřeší, nesměřují k žádným určitým cílům a pro mnohé bude problém strávit s nimi celou noc. Ač kvůli neobratné retro stylizaci (působilo to na mne příliš současně) nešlo o srovnatelně „nadnášející“ jízdu, rád jsem se pobavil pohledem na některé nedozrálé hvězdičky (kdo napoprvé pozná Bena Afflecka, vyhrává dvacet deka dobrých pocitů) a ještě radši zaposlouchal do vymazleného soundtracku, který právem spolknul největší část nuzného rozpočtu. Nabídka dále čítá pěkná auta, trapné vtipy a zvonové kalhoty. Buď berte, nebo nechte být. Možná pochopíte, čím si Omámeni ve Státech vysloužili kultovní status a oblibu u Quentina Tarantina. 75% ()

Tyler:D 

všechny recenze uživatele

Linklater si tentokrát zaspomínal na svoje teenagerské časy a mňa znovu sklamal. Toto bol v poradí už 6. film, ktorý som od neho videl a znovu som sa väčšinu času nudil, znovu mi chýbal hlbší príbeh, ale hudba bola výborná aj herci boli v pohode (Afflecka som ani nespoznal). Takže priemerný film, pri ktorom netreba veľmi rozmýšľať. 50% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Reklama

Reklama