Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem rokov o ňom nikto nič nepočul. A keď sa vrátil, nikto mu neveril. Na druhej strane, jeho dobrodružné cesty do krajiny Liliputánov sú dodnes neprekonané. Príbeh, ktorý Guliver rozpovedal, prežil až dodnes a tento film je toho dôkazom. Ohromujúce filmové spracovanie podľa románu Jonathana Swifta s hviezdnym hereckým obsadením... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

monolog 

všechny recenze uživatele

Jonathan Swift napsal svýho Gullivera jako obrovskou satiru na lidi a vůbec tehdejší společnost. A co platilo tehdy, platí i dnes. A do filmu se jim povedlo přenést právě ten úžasný prvek satiričnosti a humornosti knížky. To, co má v sobě třeba pan Bean. Takovou tu naivitu velkého dítěte, přesto ale jistou úskočnost a sobectví. Všimněte si dobře, jak Lemuel vypráví těm cizincům o své (naší) zemi. Jak jim vysvětluje třeba soudnictví nebo odívání a tak. To je naprosto k popukání, protože to vysvětluje s takovou naivitou, že prosě nemůže ironizovat ani kritizovat to. On to obhajuje, ale ty obhajoby vyznívají ještě mnohem hůř, než kdyby se na to vybodl. Co se mě týká, jde o nejlepší zpracování Gullivera, jaký znám, přestože konec je dost jinej od předlohy. Ale je to tak zábavný a akční a humorný, s dobrou výpravou i triky a výtečným představitelem titulní role, že je škoda, že to nebylo v kině. A taky oceňuju, že je tu celá jeho cesta po Brobdingnagu, Laputě i ostatních zemích, kterými Lemuel Gulliver prošel. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tento film dříve /jako malá/, než jsem věděla, že nějaká kniha - známý román - Gulliverovy cesty existuje... Možná, že kdybych knihu nejdříve četla a až pak skoukla film, líbil by se mi méně. Nicméně to tak nebylo - a mě se film velice líbil, myslím, že je i poučný. Pár malých motivů a zápletek bylo slabších a podivných, ale celkově byl film dost dobrý, myslím, že se také bude každému dítěti líbit. Ted Danson se do hlavní role hodí a když slyším o Gulliverových cestách, už si jako Gullivera nemůžu představit nikoho jiného než Teda. Čtyři hvězdičky oprávněně, kdybych to měla porovnávat s jinými filmy jako naoř. Forrest Gump, asi bych dala méně, ale jelikož je to film spíše pro děti ale je udělaný i tak, že se na něj můžou dívat i dospělí, myslím že 4 hvězdičky si film zaslouží. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý špektákl, který sice zredukoval myšlenkový potenciál Swiftova veledíla na nutné minimum, nicméně co ubral duchu, přidal formě – opravdu se je na co dívat a výtečný Ted Danson v hlavní roli dokáže evokovat sympatie k postavě osudem a různými živly zmítaného doktora Gullivera. Navíc i těch pár stěžejních myšlének scénárista Simon Moore zachovati ráčil. Náramně jsem se bavil, což se mi u televizních "výpravných" snímků stává zřídka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pýtate sa ma, či mu verím? Tak ma teraz dobre počúvajte, vy panák v obleku. Verím v NEHO.“ Spolu s MERLINOM môj najobľúbenejší trojhodinový Hallmark a obecne moja veľmi obľúbená televízna mini-séria s príjemnou až "poučnou" atmosférou. Určite má svoje mínusy (hoci je trikov veľa, nie vždy sú práve najkvalitnejšie). Ale sympatická atmosféra, zaujímavý scenár (len čo začnú nudiť kone, prídu liliputáni a sú vystriedaní Omarom Sharifom) a skvelý Ted Danson (ktorého mám rád od sitkomu "Na zdravie!" a mrzí ma, že sa napriek snahe nikdy nestal "vyloženou" hviezodu). Veríte na víly alebo ste skôr Dr. Bates? ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Podivný kompromis mezi diváckou atraktivitou a věrností původní filozofii díla. Osobně si myslím, že bylo pamatováno na obé, ale ty "výchovné" scény vyznívají občas do ztracena, zatímco toho, co má zaujmout, je až moc. V každém případě si však každé rozumné zpracování jakékoli klasiky zaslouží pozornost. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • První filmová verze románu Jonathana Swifta z roku 1726, ve kterém jsou znázorněny všechny čtyři knižní díly. (ČSFD)

Reklama

Reklama