foto

James Fox

  • nar. 19.5.1939 (81 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Narodil se v Londýně, divadelnímu agentovi Robinu Foxovi a herečce Angele Worthingtonové, jejíž otec byl slavný dramatik Frederick Lonsdale. Je mladším bratrem Edwarda Foxe a filmového producenta Roberta Foxe. Jeho nevlastní bratr je Daniel Chatto. Jako většina z rodiny Foxů studoval v Harrow a stejně jako jeho bratr sloužil v Coldstream Guards.

Začátek jeho kariéry byl velmi slibný, poprvé se objevil v roce 1950 ve filmu THE MINIVER STORY a hned tentýž rok dostal hlavní roli v komedii THE MAGNET. Po dlouhé filmové pauze, kdy se věnoval především divadlu, si zahrál hlavní roli ve filmu WHAT EVERY WOMAN WANTS. V šedesátých letech se stal velmi populárním, hlavně díky rolím ve filmech jako SLUHA, KRÁL KRYSA, BÁJEČNÍ MUŽI NA LÉTAJÍCÍCH STROJÍCH, SPRÁVNÁ DÍVKA, nebo ISADORA a také díky jeho vztahu s herečkou Sarah Miles. Avšak po roce 70 se nervově zhroutil, příčinou byla smrt jeho otce a také velká závislost na DMT. Po desetileté absenci se však znovu vrací na obrazovku hlavní rolí ve filmu NO LONGER ALONE a v následujících letech je stále více obsazován do velmi úspěšných snímků.

V roce 1973 se oženil s Mary Elizabeth Piper se kterou má 4 syny a jednu dceru. Jedním z jeho synů je i herec Laurence Fox a jeho neteří je herečka Emilia Fox.

deadboy

Herecká filmografie

Filmy

2018 Surviving Christmas with the Relatives
2014 Effie Gray
Rosamunde Pilcher: Mé srdce patří tobě (TV film)
Unknown Heart (TV film)
2013 A Long Way from Home
Dvojník
The Great Train Robbery (TV film)
2012 Bez záznamu
2011 W.E.
2010 Kid
Wide Blue Yonder
2009 Bunny a býk
Margaret (TV film)
Sherlock Holmes
Vraždy v Yorkshiru: 1980 (TV film)
2007 Célébration (TV film)
Pan Osamělý
2005 Karlík a továrna na čokoládu
Útěk z Colditzu (TV film)
2004 Magická hlubina 2
Princ a já
2003 Pohádka mého života (TV film)
2002 The Falklands Play (TV film)
Trial & Retribution VI (TV film)
2001 Mystic Masseur, The
Prokletý láskou
Shaka Zulu: Boj o pevnost (TV film)
Ztracený svět (TV film)
2000 Sexy bestie
Vila na kopci
Zlatá číše
1999 Mickovy modré oči
1998 Jinnah
Soupeři
1997 Anna Kareninová
1996 Gulliverovy cesty (TV film)
Never Ever
1995 Starožitníkův krám (TV film)
1994 Headhunters (TV film)
Riskantní poslání (TV film)
Zbraň poslední zkázy (TV film)
1993 Soumrak dne
Srdce temnoty (TV film)
1992 As You Like It
Question of Attribution, A (TV film)
Rukojmí
Vysoká hra patriotů
1991 Strach ze tmy
1990 Boys in the Island
Never Come Back (TV film)
Ruský dům
1989 Quinnův případ
Sbohem, králi
She's Been Away (TV film)
1988 Beryl Markham: A Shadow on the Sun (TV film)
Sun Child (TV film)
1987 Letní sezóna
1986 Comrades
New World (TV film)
Studená válka
Úplní začátečníci
1984 Cesta do Indie
Road to 1984, The (TV film)
Tarzan
1983 Anna Pavlovova
Útěky z dětství
1978 No Longer Alone
1970 Představení
1968 Duffy
Lásky Isadory Duncanové
1967 Arabella
Správná dívka
1966 Štvanice
1965 Báječní muži na létajících strojích
Král Krysa
1963 Sluha
Tamahine
1962 Osamělost přespolního běžce
What Every Woman Wants
1951 One Wild Oat
1950 Magnet, The
The Miniver Story

TV seriály

2015 London Spy (TV seriál)
Blue (E03)
Smrt v ráji (TV seriál)
Unlike Father, Unlike Son (S04E08)
She Was Murdered Twice (S04E07)
2014 1864 (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 3 (E03)
2013 Utopia (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)
Panství Downton (TV seriál)
The London Season (S04E09)
2012 Merlin (TV seriál)
Žal druhých (S05E04)
2011 Zákon a pořádek: Spojené království (TV seriál)
The Wrong Man (S05E01)
2010 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Šílená Molly (S13E05)
2009 Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Tajemství lásky (S03E01)
2008 Harley Street (TV seriál)
2004 Slečna Marplová (TV seriál)
Mrtvola v knihovně (S01E01)
Hercule Poirot (TV seriál)
Smrt na Nilu (S09E03)
2003 Špióni z Cambridge (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
2001 Armadillo (TV seriál)
2000 Metropolis (TV seriál)
1998 Kings in Grass Castles (TV seriál)
1995 Choir, The (TV seriál)
1994 Dwelling Place, The (TV seriál)
1993 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1991 A Perfect Hero (TV seriál)
1990 Cadavres exquis de Patricia Highsmith, Les (TV seriál)
1982 Love Is Old, Love Is New (TV seriál)
Nancy Astor (TV seriál)

Dokumentární

2011 Stars Of The Silver Screen - Frank Sinatra (TV film)
2007 Brando (TV film)
1999 Making of a Mobster: 'Mickey Blue Eyes', The (TV film)
1998 Donald Cammell: The Ultimate Performance
Joseph Losey: The Man with Four Names
1993 Hollywood U.K. (TV seriál)
1992 Secret World of Spying, The (TV film)