Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (241)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

No páni. Příběh z Dutozemě aneb jak vytrhnout Kongovi stoličku. V řadě příběhů a dějové linky těchto godzillovských filmů musí být planeta totálně na hovna. New York, Tokio, teď Řím, Rio de Janeiro, Káhira. Titáni si vesele kráčí po zemi, vyřizují si svoje účty. V podstatě chrání lidstvo, ale ze rozjebou nekolika milionové město na sračku. Ale očividně nikdo nezařval, jinak by je nevelebili.  No ale rozjebávaní měst už není v trendu, pojdme rozjebat Dutozem. Ale kde vzít nějaký nápad? Tak jak již tomu bývá zvykem u těchto namrdkuměstofilmů přichází záporák dávno zapomenutý z nejtemnějšího koutu než je nejtemnější kout vesmíru. No tak tady vychází opičí král z ještě víc dutější země než je ta dutá Dutozem na povrch, aby si podrobil Naddutozem v čele s ledovou kralovnou za doprovodu Césara z planety opic a motýla Emanuela. A a na to konto se Godzilla rozhodla, že sežere všechen uran a plutonium na planetě a vydá se zachránit svět. Já nevím no. Je to hloupé, nebo dobré? Asi z hlediska godzillovských filmů je to pořád okej. Dokoukal jsem to, celkem jsem se pobavil. Asi to bylo dobrý. Ale co přijde potom? Škoda že naše planeta není velká jak Jupiter. To by bylo doprdele nápadů a kam by se sral opičák z nejvíc duté země než je ta nejdutější. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto by mala byť definitívna bodka za monsterverse. Čo bol pre Transformers Last Knight, to je pre monsterverse New Empire. Preplácaná hovadina, bez hlavy a päty, kde sa to rube krížom krážom od začiatku až do konca a na ktorej je veľmi citeľne vidieť doba, v ktorej film vznikol a pocitovo mi to pripomenulo minuloročného tiež podobne ustreleného Flasha. Skrátka či už sú efekty kvalitné a poriadne to rachoce a melie sa, je to už veľká chujovina na kvadrát, ktorá mieša dokopy všetko možné vrátane akéhosi revivalu Skull Island (ktorý bol určite lepší). Nečakal som veľa, ale celkom sklamanie. Najlepšou vecou bolo vidieť v IMAX-e trailer č. 2 na Furiosu, ktorá začína vyzerať naozaj veľmi veľmi podareno, a s malým srdiečkom začínam nejako dúfať, že Millerovi sa podarí zázrak a síce trochu inak, ale znova zanechá dojem silný ako Fury road. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

No já se bavil jak debil.   Vypadat takhle půlka comicsovek po endgame, tak si můžeme gratulovat. Vypnout mozek už dlouho nebylo blockbusterově zábavnější. A velmi překvapivě mne nesral ani digitální look. Jenom to bylo tedy zoufale nepůvodní, tu si to vzalo God of War, tu Mandaloriana a Baby Yodu, no a v vlastně proč ne? Dokonce jsem často cítil i emoce. Kong tu vládne a je ho sympatická postava. Líbilo se mi, jak uklidili lidi do role nezajímavé stafáže, kterou si užíval tradiční černošský sidekick i Dan Stephens. No a světe div se, já se těším na pokračování! 7/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kong Skull Island je nepřekonaný z tohodle moderního Monterverse. Být mi 15 jásám radostí, dneska je to prostě jen čistý výplach, který sice v kině neuškodí vidět a vyloženě nepohorší, tak o nějakém velkém nadšení nemůže být řeč. Když se to drželo při zemi, tak to bylo fajn. Souboj opičáků celkem připomněl Planetu Opic a vizuálně je to celkem pěkné, bohužel lidští hrdinové tomu opět podráží nohy, jsou tu zkrátka navíc a zpomalují příběh. V závěru z toho byl už slušný digitální bordel, kde lítaly různé světelné záře od růžové po bílé a to mě už moc nebere. Skoda, že se celý film neodehrával pouze v Duté zemi bez lidí, jen s Kongem a monstrama, to by bylo fajn! 6/10. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Totalni pitomina, kde je videt strasne moc strihani, ze i ten banalni pribeh prestava davat smysl. Akce fajn, ale zadne bojove combo nema na predchozi dily. Predchozi KxG slapala primarne diky MechaG, ktera to drzela az do konce a bylo to proste wow. Tady se hodinu ceka na orangutana s bicikem. Aspon ten malej pisisvor byl dobrej. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (17)

  • Adam Wingard chtěl, aby postava Trappera (Dan Stevens) měla výrazný akční styl osmdesátých let. Jako předobraz sloužila postava Chucklese ze série G.I. Joe (od r. 1985). (NiWi)
  • Původně byl zvažován název „Son of Kong“ – studio Legendary totiž vlastnilo práva na postavu Godzilly pouze do roku 2020, přičemž nebylo jisté, zdali jim je společnost Toho prodlouží. Zajímavostí také je, že stejný název nesl už jeden film z roku 1933. (fiLLthe3DD)
  • Godzilla strávil na obrazovce přibližně osm minut. V rámci kino filmů ze série MonsterVerse se tak ikonickému ještěrovi právě zde dostává nejméně prostoru (pomineme-li Kongovu sólovku z roku 2017, v níž nebyl vůbec). V jedničce (2014) strávil na plátně deset minut, ve dvojce (2019) o minutu déle a v předchozím crossoveru s Kongem taktéž okolo jedenácti minut. Nejméně času však Godzilla dostal v 1. sérii (2023) seriálu Monarch: Odkaz monster (od r. 2023), tam to byly čtyři minuty. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama