Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 11

Recenze (983)

POMO 

všechny recenze uživatele

Skrátenú verziu filmu so všetkými "wao" nájdete vedľa v sekcii videá. Volá sa "Trailer". Scénár za 5 doláčov. Godzilla bola temná štýlovka, Kong je pestrofarebná želatína. Bez jedinej emócie či náznaku napätia. Opičák nastúpi na scénu razantne rýchlo, ale moment prekvapenia zabíja znalosť trailerov. Taktiež údiv z prďáckych monštier, ktoré sme v ňom videli všetky. Škoda. Snaha o atmošku stratených svetov z 50. a 60. rokov tu je, Hiddlestonovi to ako stopárovi svedčí (s Brie Larson by im to v lepšom scenári fungovalo) a John C. Reilly je highlightom filmu. Len Samuel Jackson nevie čo tu robí s jeho militantným magorom, v jeho postave by viacej fungoval řezník typu Stephena Langa z Avatara. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Celovečerní Kong: Ostrov lebek je o dost jiný, než jak se prezentuje v upoutávkách. Má mnohem blíž ke klasickému dobrodružnému filmu a kdo čeká v trailerech naznačovanou serióznost a dospělost, nedočká se jí. Blockbustery nepolíbený Jordan Vogt-Roberts ale umí občas vytáhnout hodně pěkný záběr a především naprosto bezproblémově zvládá velkolepé bitvy monster. A je jich víc, než byste čekali. Bohužel ve chvílích, kdy zmizí Kong ze scény a dojde na lidské hrdiny, je to o řád horší. Jednu chvíli film řeší zcela seriózně (a celkem působivě) válečná traumata z Vietnamu u Samuela L. Jacksona, aby se o minutu později změnil v komediální show Johna C. Reillyho. A mezi tím pobíhá nudný Loki a spousta dalších hrdinů, kteří vám budou úplně u zadku. Celkově je to fajn, ale lehké zklamání zapírat nebudu. Počítám, že za rok si pustím maximálně sestřih bitek, celý film ale asi jen těžko. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takže takto! Z pohľadu scenára, ktorý je typickým, americkým, propagandistickým, vlastenecko zvráteným, amorálnym hnusom - čistý odpad. Lenže mňa zaujímal Kong, monštrá, príroda, a efekty s tým spojené, čo je z môjho pohľadu skrátka diamant. Ako celok za tri, ako zábava (i keď bez duše), ktorej základy sú vyslovene postavené na vizuále - za päť. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Kdybych někdy točil King Konga, vypadal by hodně podobně. Moje krevní skupina. Samozřejmě, scénář by se dal pilovat, postavy prohlubovat, ale o to v těchhle monster bijácích moc nejde a tady je to taktéž vedlejší kolej. 70´s nejvíc. Spousta záběrů (ba celých pasáží) vypadá fantasticky a daly by se okamžitě rámovat, prostě vizuál (i hudba) dle mého gusta a přes ně se moc chyb neprolne na povrch. Kongův Ostrov bavil a klidně chci víc... 85%. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Hrozný béčko, který má přehršel prázdných a nevýrazných postav s minimalistickou osobností. Přitom fotografka, stopař, John Goodman i Samuel Jackson měli velký potenciál a stačilo to jen doladit. Paradoxně je nejlepší v podobě postava komického prvku Johna C. Reillyho. Konec se měl dle mě soustředit spíše na konflikt konga s plukovníkem, než na souboj s CGI potvorou, bylo by to mnohem zajímavější. Přesto přes všechnu tuhle kritiku je to 7/10 s odřenýma ušima a to hlavně díky neuvěřitelně sympatickému obsazení a díky boží, stylový, vizuálně opojný, kreativní režii. Ten film je blbost, ví to o sobě a nebojí se toho využít. Škoda že scénář nepodporuje vizuální drive filmu. Jo. Nadržuju tomu, ale jen trochu. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (47)

  • Podobne, ako verzia z roku 1976, bola aj táto natáčaná na Havajských ostrovoch. Rovnako sa točilo v Austrálii aj severnej časti Vietnamu, vrátane slávnej Halong Bay (tento záliv bol v roku 1994 zapísaný na zoznam svetového dedičstva UNESCO). Vďaka tomu, bol režisér filmu Jordan Vogt-Roberts oslovený Vietnamskou národnou správou pre cestovný ruch (VNAT) s ponukou, aby sa stal veľvyslancom Vietnamu pre cestovný ruch na obdobie troch rokov. (beso74)
  • Po několika záběrech na vyplouvající loď vidíme vrtulníky, konkrétně čtyři UH-1 a jeden Chinook, v dalším záběru je pak ještě vidět těžký Pave Low. Při odletu z lodi je však najednou vidět celkem deset vrtulníků typu UH-1. (SsgtJira)
  • Souboj Konga s obřím hlavonožcem není prvním takovým ve filmové historii. Poprvé Kong bojoval s obří chobotnicí ve filmu King Kong vs. Godzilla (1962). Tato chobotnice však byla „obyčejná”, pouze zvětšená - zatímco jezerní hlavonožec z Ostrova lebek je pravděpodobně hybridem mezi chobotnicí a olihní. (Israha)

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama