Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

monolog 

všechny recenze uživatele

Není to až tak špatnej film, to vůbec ne. Od povídky se liší a marně žhavím hlavu, abych se rozhodl, jestli to prospívá nebo ne. Povídka mi přišla obyčejná a dnes bych si ji vůbec nepamatoval, nebýt filmu. Hodně se mi líbily různé nápady typu monovlákna nebo vůbec zde zobrazená společnost. Já vůbec miluju hlavně ty zobrazovaný společnosti ve scifárnách, příběh považuju za důležitej, ale když je tam dobře zobrazena společnost, jsem na vrcholu blaha. Pro Keanu je to vlastně taková malá příprava na Matrix (o kterým si nedovolím říct, že je lepší, je akčnější, ale nic víc říct mě nepřinutíte ani s kouřící pistolí). Dolph je správnej švihlák a tohle je jeho pravděpodobně jediná role, ve které se mi líbil a trošku za něco stála. Postmodemovou společnost navíc miluju, takže hodnotím jak vidno a to, že těch 300 giga už se dneska vejde na prostor velikosti několika cigaretových krabiček neřeším. Brzo prej má být uvedená do prodeje nějaká nová technologie, kde se vejde na jedno DVD asi stokrát víc dat, než dosud, zajímavý, co? (březen 2006) ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Já tedy nevím, co proti tomu všichni mají. Když film vyšel, byli jsme z něj všichni vysraní a diskutovalo se, jak je to ve srovnání s Gibsonovou verzí a tak nějak to většina lidí brala jako přípravu na zfilmování toho zásadního díla, navazujícího na Johnyho Mnemonica, kterým měl být Neuromancer. To se bohužel nikdy nestalo a místo toho natočili Matrix, který kromě herce neměl s původním dílem nic společného. Kromě neuměle udělaného akvárka na konci proti Johnymu nemůžu říct ani popel. ()

Reklama

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Dukaz o tom ze nez se Keanu Reeves stal hvezdou Matrixu musel si projit taky solidnima srackama ultraslatanina kterou nezachrani ani pritomnost Dolpha Lundgrena ted bych z dovolenim pridal tak trochu po cesku interpretovanou scenku po premiere filmu kritik zpovida rezisera jee dobry den pane Longo a vam se pane Longo ten film jako libil?! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Díky zajímavému pohledu na svět blízké budoucnosti film neshodím níže. Samozřejmě triky jsou v dnešní době pomalu úsměvné, ale Mnemonicovi ve finále nejvíce podrazí nohy závěrečná půlhodina s delfínem v hlavní roli. Padouch yakuzy docela zaujme svým vybavením a když je řeč o japonské mafii, tak dorazí i Lundgren. Jeho role je ovšem mnohem menší, než se mě kdysi zdálo. 50% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní obsahu na obale DVD sa tento film javil ako predchodza Matrixu,ale toto je len trápny odvar a odpad..!Slovo"kultový"by som v tomto prípade určite nepoužil..!Hlavná myšlienka a nápad je viac než dobrý.Scenár nieje taktiež na zahodenie,ale to prevedenie na filmové plátna je viac než hrozné..!Na tento rok vyšlo omnoho lepších snímkov!Robert Longo si vykopal vlastný hrob(veľké sústo)!Je to škoda,pretože ak by sa tohto snímku chytil niekto iný(....),možno až potom,by šlo o kult!2* za Keanu Reevesa,ktorého určite potešil scénar,ale nakoniec sklamal režisér..!Johny Mnemonic ťahá scifi-akčné snímky na dno! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Jane March byla původně připravena hrát Jane, tuto postavu nakonec ztvárnila Dina Meyer. (ČSFD)
  • Val Kilmer měl hrát hlavní roli, ale kvůli jeho obsazení v projektu Batman navždy (1995) se tak nekonalo. (ČSFD)
  • Hlavní postava filmu se objevuje i v knížce od W. Gibsona "Neuromancer". (starblade)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama