Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

„Filmový labužník zírá, divák jenom vejrá, jak nám zkonil netopejra,“ aneb Joel Schumacher nebyl stvořen pro Batmana tudíž nemohl Batmana stvořit. Po poutavých temných a zvláštně groteskních vyprávěních Tima Burtona přišli (v jeho samotné produkci) s „lacinou“ neonovou fraškou, netopýra udělali víc sexy, mocně vymodelovali latexovou prdelku (já si nemůžu pomoct, mě prostě necharismatický Val Kilmer nesednul), přihodili jeho dávného comicsového parťáka Robina a z padouchů udělali excentrické magory, kdy Jim Carey (nepřehlédnutelná hlavní postava filmu) předkládá svoje gumárenský post-grimasoidní „sežral sem vodpornéj citrón“ a Tommy Lee Jones ala Dvě tváře asi nechtěně parafrázuje Nicholsonova Jokera. Navíc prostor, který odvrácená strana mince dostala, koncentrace hollywoodských stár stejně četná, jako nášlapné miny na předměstí Bagdádu, udělali z hlavní postavy mnohdy pryžového komparsistu. Jeho boj se vzpomínkami tak vyznívá spíše comicsy, teda komicky. Ani pro mě nezajímavý hudební doprovod Elliota Goldenthala, ani slušný český dabing už na mém finálním hodnocení nic nezmění. Batman Forever zůstane v mé paměti jako modernistický paskvil, který ještě sám tvůrce dokázal „vyšperkovat“ v mnohem absurdnější blábol v jeho následném kýčovitém pokračování. Kdysi jsem dával za tři hvězdičky, po dalším shlédnutí ale jdu ještě níž. Sorry for Jim, nesorry for Joel! [4/10] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vezmete si desiatu?“ – „Zastavím sa v bufete.“ Tim Burton mohol márne produkovať, Schumacher to pojal po svojom (čo je vlastne chvályhodné...?). Po katastrofe s Batman sa vracia (kedy McDonald´s napchal figúrky do hambáčov a potom decká v kine dostali film, z ktorého dodnes majú temné nočné mory) sa asi zmene atmosféry nemôžeme čudovať. Bláznivá atmosféra sa Joelovi ale v určitej chvíli či už vymkla spod kontroly, alebo je taká monštruózna schválne, tak či onak diváka takmer až bije po hlave. Diabolské zlo (Two Face Tommyho Lee Jonesa a Hádankár Jima Carreyho, inak skutočne originálna dvojka - mimochodom, Harvey Dent bol už u Burtona, ale vtedy ho hral černošský herec, ehm) definitívne prebilo samotárskeho hrdinu. To je len dobre, lebo Val Kilmer bol zlou voľbou, je nesympatický. Mizernou voľbou bolo tiež angažovanie Nicole Kidmanovej (resp. mizernou voľbou bolo vôbec PRÍSŤ s takou strašnou postavou) a otravného Chrisa O´Donnella, ktorého Robina som mal česť počuť s dabingom Richarda Stankeho, takže mučenie sa zdvojnásobilo. Scenár je zaujímavý snáď len v tom, že schizofrenický kráľ mincí Tommy Lee Jones chce zabiť Netopiera a Hádankár zasa Waynea... ale inak žiadna sláva. Kulisy sú monumentálne, no bez života a pôsobia dojmom umelej hmoty, lepenky a lacného papiera a drevotriesky. Zmysel pre humor detinský, v lepšom prípade senilno-sterilný. Faceova maska je tak okato latexová, že to musel byť dajaký tajomný umelecký zámer či čo. BATMAN NAVŽDY, inak svojho času obrovský komerčný hit, ešte nedosahoval extrému hnusnej štvorky. Ale bradavky boli už tu. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Toporné výkony Vala Kilmera a Chrise O'Donnela vyvažují obstojným výkonem herci v záporných rolích - zvláště Tommy Lee Jones (i Jim Carrey, jakkoliv ho příliš nemusím). Na můj vkus příliš barevné a blboučké, vhodné tak pro kindermany do 10 let věku, není to však taková tragédie jako "Batman a Robin". Snesitelných 44% - taky za tu nadupanou soundtrackovou písničku od U2. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bylo jasny, ze se zmenou rezisera se zmeni i celkove vyzneni filmu, ale i tenhle dil je povedenej. Schumacher udelal film oproti druhemu super temnemu dilu vic pristupnejsi lidem, coz je pro vetsinu plus, ale ja mam precejen radsi tu temnou atmosferu, ale i tady je atmosfera slusna. Val Kilmer v roli Batmana je celkem slusnej, ale pro me je to nejmene zapamatovani hodnej predstavitel Batmana. Taky me nasvalo, ze zmenily auto, to puvodni bylo daleko lepsi. Radsi jsem, kdyz Batman pracuje sam, ale musim rict, ze Chris O'Donnell nebyl zas tak spatnej a nastesti tu moc nebyl. Jediny co nechapu, proc maj na obleku bradavky a kdyz si ho oblekaj, je zaber na jejich zadky, asi nejaka Schumacherovo uchylka. Zaporaci jsou tu paradni, horsi nez ty v Burtonovo Batmanech, ale super. Tommy Lee Jonesovi role dobre sedla, ale jednoznacne lepsi je dokonale silenej Jim Carrey, ten to rozjel neuveritelnym zpusobem. Prislo mi, ze v jinejch filmech jsou zaporaci proste zli, kdezto tihle dva byli totalni magori. Dale tu je Nicole Kidman, ktera neni nijak zvlast dulezita, ale aspon ji to slusi. Bal jsem se zmeny skladatele, protoze nikdo neni lepsi nez Danny Elfman, ale nakonec se hudba povedla, hlavne diky faktu, ze dost kopiruje Elfmana. Vahal jsem mezi 4* a 5*, protoze tohle uz zacina vypadat jak popcorn, ale nakonec dam 5*, protoze jsem se dobre bavil a krom toho, nebejt predchozich dvou dilu, tak bych byl naprosto spokojenej, protoze bych nemoh porovnavat s necim lepsim a to je prave podle me problem Schumacherovo Batmanu, ze vzdy budou porovnavany s dokonalejma Burtonovo dvema dilama. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna s Two-Facem hezky navnadí (let několikatunového trezoru na tak směšném lance velkoryse promíjím), pak je to však do Edwardovi proměny v Hádankáře trochu slabší. Tommy Lee Jones a Jim Carrey byli dobrá volba. Sedí k sobě skvěle a pěkně Batmanovi zatápí. Robin díky Bohu moc prostoru nemá, proto zůstávám na pěkných 70% ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Je všeobecně známo, že režisér Joel Schumacher nebyl s výsledným sestřihem příliš spokojený. Až v červenci roku 2020 (měsíc po režisérovi smrti) se potvrdily zvěsti, že skutečně existuje cca o 45 minut delší verze. Oproti požadavkům studia Warner Bros. je o něco temnější a zásadním způsobem dovysvětluje charakter Bruce Wayna (Val Kilmer). (CamilleS)
  • Oblek Robina vážil 18 kg. (cariada)
  • Podle prvních scénářů se ve filmu měl objevit i Strašák/Scarecrow. (Němi)

Reklama

Reklama