Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

klerik 

všechny recenze uživatele

Po toľkých zlých recenziách vlastne veľké prekvapenie. Nicole ma svojím herectvom nikdy nijak extra nezaujala ani v oceňovanejších filmoch, a aj tu je rovnako profesionálna. Na Grace sa moc nepodobá, ale to je jedno, film je to dobrý. Hlavne politicko-konšpiračná línia sa mi páčila. Vedľjšie úlohy hrajú skvelí herci, čo je o to dôležitejšie, o čo majú menej priestoru. Záver možno nie je až taký silný, ako asi tvorcovia chceli, ale vrámci nastoleného príbehu, ide o primerané vyvrcholenie... Vďaka bohu za to, že nejde o ďalší nudný životopisný film, kde sledujeme niekoho život od narodenia až po smrť... Ja netuším, aký život skutočná Grace žila, a je mi to jedno, tento film je fajn... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naivní a hloupý kýč. Americká bloncka se přivdá do knížecí rodiny, překoná problémy odlišné mentality a nakonec zachrání Monako. To bych blil velebnosti. Navíc Nicole Kidman tady zrovna dvakrát nezáří. Vlastně bych řekl, že je naprosto příšerná a ten závěrečný slzopudný projev by se měl pouštět na DAMU, jak se to taky nemá dělat. Alespoň že ten Roth to nějak vyvažoval. Facku by zasloužilo i ostudné nevyužití Langelly a Jacobiho. I tak je to především zásluha mužské části ansáblu, že jsem to nešoupnul do odpadu. No a své si na tom odvedl i fakt, že je to tak blbý, že jsem to vydržel až do konce. 25% ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ona Kellyová byla v podstatě dost nezajímavá osoba, aspoň tedy v poslední fázi života. Takže tenhle film je radši o něčem úplně jiném, tedy o francouzsko-monackém konfliktu, a příběh Kellyové do toho dost nefunkčně roubuje. Kdyby se Dahan vykašlal na ni jako hlavní postavu a vyprávěl ten příběh přirozeněji, bylo by to nejspíš pro dobro věci. Kidmanové je mi jenom líto. 1 a 1/2 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film stojí a padá s hereckým výkonem Nicole Kidman, která díky botoxu vypadá pořád skvěle. Příběh o tom, jak jedna herečka zachránila Monako před anektováním Francií. Čekala jsem, že se dozvím něco o životě monacké kněžny, ale dozvěděla jsem se pouze něco o jednom výseku monackých dějin a to ještě poněkud omezeně. Škoda. Třeba se dočkám někdy jindy. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem chtěla do kina, pak jsem si to rozmyslela, protože jsem se bála, že to bude podobné životopisnému snímku o Dianě, který se mi vážně nelíbil. Nyní jsem tenhle film dokoukala a musím uznat, že jsem mile překvapená. Film jako celek je dobrý, líbí se mi příběh, napětí mezi Monackou a Francouzskou vládou, ale hlavní hvězda Nicole Kidman, kterou mám opravdu ráda mi v téhle roli nesedla. Ano, je krásná a maskéři se na ní museli hodně vyřádit, (i když stejně vypadala uměle) ale její herecký výkon se mi nelíbil tolik jako v jiných filmech. Ta role (podle mě) nebyla pro Nicole ta pravá, ale jinak film hodnotím jako průměrný. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Snímkem byl zahájen filmový festival v Cannes. (Decim28)

Reklama

Reklama