foto

Julie Gayet

  • nar. 3.6.1972 (46 let)
    Suresnes, Hauts-de-Seine, Francie

Biografie

Julie Gayet se narodila jako dcera chirurga a antikvářky 3. června 1972 v Suresnes. Již v dětských letech propadla kouzlu filmu, divadla a hudby. V osmi letech se intenzívně věnuje lyrickému zpěvu, ve čtrnácti letech se zaměřuje na divadlo. Jako sedmnáctiletá odjíždí do Londýna, kde navštěvuje kurz Jacka Waltzera, člena Actor´s Studio.  Vedle toho se vrhla rovněž na studia dějin umění a humanitních věd. Velkou školu života absolvovala díky povolání svého otce, jenž ji v dětství často vodil mezi své pacienty na lůžku, které měla rozveselit svým vystoupením a současně získávala první povědomí o životě a smrti.
Její herecké začátky sahají do roku 1993, mihne se v první části Kieslowskeho slavné trilogie TŘI BARVY: MODRÁ. Skutečnou první rolí pro ni však byla až účast ve snímku A LA BELLE ETOILE. Zde si ji všimla režisérka Agnès Varda, jež ji následně obsadila po boku Michela Piccoliho do snímku LES CENT ET UNE NUITS, jímž chtěla Varda vzdát hold kinematografii jako takové. Pro Julie Gayet to byla opravdu velká herecká příležitost, neboť film byl ozdoben přítomností záplavy hereckých superhvězd.
V roce 1996 se objevuje v úspěšné komedii DELPHINE 1 – YVAN 0 A především v dramatu SELECT HOTEL, v němž zazářila v roli drogově závislé prostitutky, za což byla ověnčena cenou Romy Schneider.  Největší deviza Julie Gayet po celou její kariéru spočívá právě v její univerzálnosti a proměnlivosti. Jako příklad mohou posloužit rozmanité role – lesbička Eva v PROČ PRÁVĚ JÁ (1999), nevidomá dívka v melancholické komedii MÁ KAMERA A JÁ (2002), zamilovaná kadeřnice v romantické komedii ZMATENÉ VZTAHY (2000) či „femme fatale" Klára v netradiční romanci KLÁRA A JÁ (2004).  Julie Gayet se nebránila ani filmu v koprodukci Francie a Alžírska BAB EL WEB (2005). Svůj nezaměnitelný hlas propůjčila Julie jedné z postav v animovaném filmu TAJEMSTVÍ TETY ELEANORY (2009).
V roce 2010 si vyzkoušela post producentky rovnou ve dvou filmech, nejdříve v dramatu ZNOVU VSTAŇ, v němž si rovněž střihla i hlavní roli a následně v rodinném dramatu LES SECRETS. Svoji žánrovou paletu v roce 2010 rozšířila o kriminální thriller SANS LAISSER DES TRACES. V roce 2011 se po sedmnácti letech před kamerou setkává u romantické komedie s Mathieu Demym ve snímku L´ART DE SÉDUIRE. V roce 2013 kývla na nabídku zahrát si v duchařské komedii LES AMES DE PAPIER.
Julie Gayet je známa tím, že nikdy neodmítla nabídku k účasti na debutovém snímku a vždy začínající režiséry a herce podporovala. To je také jeden z důvodů, proč se vrhla i do oblasti filmové produkce. V roce 2003 se provdala za argentinského herce Santiaga Amigorena. V tomto svazku se narodily dvě děti, přesto jejich manželství nevydrželo. V roce 2013 se stala předmětem bulvárních spekulací, že udržuje poměr s francouzským prezidentem Hollandem. Tyto spekulace získaly reálný základ na začátku roku 2014, když časopis Closer zveřejnil článek, jenž měl dokazovat, že prezident a herečka jsou milenci. Tento článek vyvolal ve Francii hotovou mediální bouři.

Michal "claudel" Fridrich

Herecká filmografie

Filmy

2019 C'est quoi cette mamie ?!
2018 Apatride
Dévoilées (TV film)
Le Gendre de ma vie
2016 C'est quoi cette famille ?!
Marion, 13 ans pour toujours (TV film)
2015 Cafard - vyp.
Je compte sur vous
Ta mère!
2014 Ça va passer... Mais quand? (TV film)
2013 L'autre maison
Papírové duše
Portraits de maîtresses
Zamini
2012 After
Nos plus belles vacances
2011 Carré blanc
Emma (TV film)
Kdybych nevyhrál Zlatou palmu v Cannes
L'Art de séduire
Nebezpečná hra (TV film)
Praktický průvodce Bělehradem za zpěvu a slz
Shape of Art to Come, The
2010 Clandestin (TV film)
Famille décomposée (TV film)
Sans laisser de traces
Santův učeň
Svatební dort
V comme Vian (TV film)
2009 J'étais à Nüremberg (TV film)
L'Apparition de la Joconde
Tajemství tety Eleanory
Znovu vstaň
2008 Elles et moi (TV film)
2007 Dětství
Fourmis rouges, Les
Polibek, prosím
Un certain regard
2006 Hotel Harabati
Le Lièvre de Vatanen
Le Rainbow Warrior (TV film)
Můj nejlepší přítel
2005 Bab el web
2004 3 garçons, 1 fille, 2 mariages (TV film)
Aimez-moi les uns les autres
Ce qu'ils imaginent
Klára a já
Obchod je obchod (TV film)
2003 Après la pluie, le beau temps
Beau sexe, Le
Miláček Rita
Rêver
2002 Má kamera a já
Novo
Sang d'encre (TV film)
Un monde presque paisible
Víření fluida
2001 Vertiges de l'amour
2000 Nag la bombe
Zmatené vztahy
1999 Gens qui s'aiment, Les
Paddy
Proč právě já?
1998 Baby Blues
Je ne veux pas être sage
Le Plaisir (et ses petits tracas)
Play
Sentimental Education
Ça ne se refuse pas
1997 Marianne
Pédagogie
1996 15 sans billets
Delphine 1, Yvan 0
Les 2 papas et la maman
Les menteurs
Sans transition
Sélect Hôtel
Vive le cinéma!
1995 Les Cent et une nuits de Simon Cinéma
1994 L'histoire du garçon qui voulait qu'on l'embrasse
1993 Malá apokalypsa
Tři barvy: Modrá
À la belle étoile

TV seriály

2017 Jen jediný pohled (TV seriál)
2015 Dix pour cent (TV seriál)
Julie et Joey (S01E05)
2014 Profil zločinu (TV seriál)
Na seznamu (S05E04)
2013 Alias Caracalla, au coeur de la Résistance (TV seriál)
Les Rebelles du 17 juin 1940 (E01)
Odysseus (TV seriál)
Le Retour d'Ulysse (E06)
Mélénas (E05)
2009 Histoires de vies (TV seriál)
2007 Legenda o třech klíčích (TV seriál)
2005 Prokletí králové (TV seriál)
1994 3000 scénarios contre un virus (TV seriál)
Vie de Marianne, La (TV seriál)

Dokumentární

2009 La traversée du désir
2003 Foot fait son cinéma, Le (TV film)
2002 Un jour dans la vie du cinéma français (TV film)
1993 Zone interdite (TV seriál)
1988 P.O.V. (TV seriál)
1987 La marche du siècle (TV seriál)

Producentská filmografie

Host

TV pořady

2008 La grande librairie (TV pořad)
Ma plus belle émotion de tournage (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2006 Jamel comedy club (TV pořad)
Jour de fête (TV pořad)
2003 93 Faubourg Saint-Honoré (TV pořad)
La méthode Cauet (TV pořad)
2000 L'invité (TV pořad)
On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1992 Le cercle de minuit (TV pořad)
1981 20 heures le journal (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace