Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

4567arthur 

všechny recenze uživatele

"Ach děkuji synu, kdyby byl každý tak šlechetný jako vy!... Joo já vím, to by jste se nechali přepadávat vod rána do večera!" Bratři Malý Joe a Bambino se rozhodnou zastavit na návštěvu v rodné chatrči. Bambino ještě cestou stačí ukrást pár koní. Malý Joe však přijíždí s prázdnou, takže se rodiče začínají strachovat o jeho budoucnost. Otec sice Joea nabádá, že krádeže koní jsou perspektivní zaměstnání, ale tomu „slušná" práce nevoní. Joe s Bambinem odjíždí do blízkého města za zábavou. V tamním saloonu Joe objeví svůj talent falešného hráče pokeru. Za vyhrané peníze oba bratři změní svůj zevnějšek, takže vypadají jako federální agenti Washingtonu. Obě ruce ďábla se vydají do San Jose procvičit Joea v krádeži koní. Ve městě se dozvídají od místních lidí o zvláštní misionářské stanici, kde jsou věřící biti jako žito. A tak nezbývá, než aby tam ďábel poslal obě svoje ruce. Volné pokračování Pravý a levý ruky se v kinech promítalo už v roce 1979, tedy o čtrnáct let dříve, jak jeho předchůdce. Pokračování nám přinese opět skvělou hudbu, pár známých tváří a úctyhodnou legraci! Scénky u rodičů hlavní nesmrtelný dvojky jsou moje z celého snímku úplně ty nejoblíbenější! "Podívej.. na tvým místě bych ho utopil rovnou v tý vaně a máš pokoj ne ?... Ee, přece bys nevěřil nějakejm kecům! Mami ?!" ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě vlastně nejkultovnější ze všech filmů této dvojky . Sálá z něho westernová a příjemná atmosféra ,tak jako z žádného jiného . Herci výborní , režie skvělá , scénář vynikající , hudba výborná , takže nevím , co si chcete přát víc ? ( možná trochu zkrácení závěrečné scény , ale to je detail) 90%!!! ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že pokračování není ani lepší ani horší. Opět jsou tu dost vtipné scény, jako třeba ta z restaurace, a dvojice Hill a Spencer spolu řádí. Ale kupříkladu anabáze s mnichy zase tak zábavná nebyla, přičemž závěrečná naháněčka a hromadná bitka ano. Je to velmi zdařilé pokračování, při kterém se do děje zapojí i rodiče obou hrdinů, což je mj. také dost úsměvná část. Ostatně režisér Enzo Barboni spojil s Terencem Hillem a Budem Spencerem většinu svého filmařského života, přičemž těch úspěšných filmů s touto dvojicí bylo víc než těch méně známých. Ještě by měl někdo poupravit informaci ze zajímavostí. Herečka Jessica Dublin by skutečně nemohla být matkou Buda Spencera, ale ne proto, že je mladí, nýbrž proto, že jí v době narození obloustlého herce bylo jedenáct let. Za to matkou Terence by klidně být mohla! ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další příjemně zábavný spaghetti western, kde dva bratři Trinity (většinou vyčuraný Terence Hill) a Bambino (povětšinu nabručený Bud Spencer) pomáhají slabým a chudým proti mocným, kteří ty chudé jen vysávají a ubližují jim. Tentokráte vše začíná, když se oba bratři vydávají cestou zločinu, aby si vydělali a mohli si užívat. Trinitimu se daří v kartách, po nepovedeném přepadení se vydávají za tajné agenty a nakonec se jim podaří odhalit a zneškodnit nekalé obchody bohatého Parkera (Emilio Delle Piane) a tím osvobodit místní misionářskou stanici a její chudé věřící před bestialitou zloduchů. Sami samozřejmě nezískají zamýšlený lup, ale opět je tu plno vtipu, pořádných ran a rychlých koltů. Další zábavné postavy: otec (Harry Carey Jr.) a matka (Jessica Dublin, která byla mladší než oba bratři) obou hrdinů, představený misie (Pupo De Luca), obávaný Stingary Smith (Benito Stefanelli), falešný pokrový hráč Divoký Hendricks (Antonio Monselesan) a půvabná dívka (Yanti Somer), na kterou dělal Trinity stále dojem. Zkrátka další příjemná oddechová zábava, kde nespoutané a nadšené dobro vítězí nad zlem a chamtivostí. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tak takhle. Není jeden, ale dva. A žádný z nich není malý, unavený, ani Joe. Oba jsou špinaví, zpocení, švorcoví a hladoví násilníci a nesmiřitelní sourozenci, jejichž otec je smrdutý ožungr a nemakačenko a máti šlapka na odpočinku. Zápletku vždycky zapomenu minutu po závěrečných titulcích, ani žádnou konkrétní hlášku si zpětně nevybavím, ale stejně se při těchhle fazolových mlátičkách pokaždé mimoděk usmívám. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Scéna v restauraci rozesmála diváky v severní Evropě natolik, že značná část z nich musela být hospitalizována. (Jizni Tlapa)
  • Film měl mimořádný komerční úspěch především v Itálii a Německu, kde se dostal na první příčky v návštěvnosti kin (v obou zemích je dohromady vidělo v kinech přes 26 miliónů diváků). Překvapivý je výrazně menší zájem ve Španělsku, kde přitom podobné filmy patřily k oblíbeným.Tady, stejně jako ve Francii, vidělo film něco málo přes tři milióny diváků. (argenson)
  • Scéna, ve které Trinità a Bambino obědvají v restauraci, nebyla předem napsána. Režisér Enzo Barboni jen zvolal “akce“ a Bud Spencer a Terence Hill improvizovali. (Stocki)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama