Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Bůh odpouští, já ne! Tentokrát se Terence Hill a Bud Spencer vydávají hledat hned ze začátku Billova spolupracovníka, od kterého dostával tipy. Najdou ho a ten na ně pošle toho nejsympatičtějšího záporáka jakého kdy western viděl, Eli Wallacha. Vtipné, zábavné, ale pořád docela hutný western ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Konec v kasínu je výbornej, ale nějak jsem nedokázal přijít na chuti tomu spletenci několika příběhů a hlavně postavě Eli Wallacha. Nejdřív s nimi vyjebe a pak jsou kamarádi (protože jim nic jiného nezbyde). Výtečný původní dabing s Rudolfem Hrušínským a Petrem Štepánkem (Terence mu jde náramně) - vždyť i taková dabérská esa jako Větrovec tam jen štěkali. Komedie vůbec, na to je zápletka příliš iritující, a jako western bych asi hodně předělával. Přesto to není zklamání. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Co do děje je pokračování Bůh odpouští... já ne! možná o něco složitější záležitostí, poněvadž na první díl celkem úzce navazuje. Jednoznačně mu prospěl odlehčenější styl, jenž má z větší části na svědomí nenapodobitelný Eli Wallach, který si tu v podstatě zopakoval roli Tuca z Hodného, zlého a ošklivého. Ačkoliv jeho scény patří jednoznačně k vrcholům filmu, hlavní dvojice se nenechala zastínit a především Spencer exceluje (za vydatného přispění Hrušínského dabingu). I Colizzi, který setrval na režisérském postu, se přiučil od Leoneho a výrazně tím filmu pomohl. Trumfové eso obsahuje řadu skvělých momentů a závěrečný souboj patří k těm nejkrásnějším, jaké jsem zatím viděl. Pro mě jeden z nejlepších westernů vůbec. ()

hemul 

všechny recenze uživatele

Už nie klasicky špageti western, ešte nie komediálny western, a práve preto unikátna záležitosť. Bud, Terence a Eli ako fantastická trojka, urobiť uveriteľnú individuálnu postavu je kumšt, urobiť zmysluplnú dvojicu je kumšt na druhú, ale trojica, klobúk dole, každý je iný a dohromady idú ako hodinky, jeden si chytá blchy, druhý spí, tretí zíva, pre mňa oveľa príjemnejšie a zábavnejšie ako nekonečne nudný Leone. Keby Fellini natočil western, bolo by to asi podobné. ()

chuckboris 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch nejlepších spahhetti westernů. Terence Hill a Bud Spencer zde nechali bejt své komediální výstupy a vzali roli s vážným pojetím. Bud byl vždycky ten větší drsňák, ale tady má Terence Hill takovej pohled, že by mohl jít na olympiádu v zírání s Clintem Eastwoodem. Do toho jim jěště sekunduje nezapomenutelný Eli Wallach. Od prvních minut pětihvězdičkový western, závěr minimálně šestihvězdičkový. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)
  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)

Reklama

Reklama