Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V temné atmosféře losangeleského tajného hráčského doupěte se scházejí karbaníci. Uznávají jen jediné pravidlo: podvádět. Po dálnici k L.A. se velkou rychlostí blíží automobil. Řidič drží v ruce balíček karet, které s lehkostí snímá: kouzelník, který předvádí své triky. Falešný hráč Vernon. Jeho stará láska Tiffany je žena, která by vyřízla muži srdce, kdyby jí to mělo rychle vydělat prachy. Všichni mají společný cíl: chtějí vyhrát nad Deanem, nepřekonatelným falešným hráčem, kterému ostatní dají všechny své peníze, jen aby mohli říct, že seděli u jeho stolu. A tak přichází ke slovu ON. Velký učitel podvodů a triků Steven (Sylvester Stallone) - král všech hráčů. Karty jsou rozdány a hra začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

gotham 

všechny recenze uživatele

V mém hodnocení asi hraje roli to, že pracuji v kasinu, takže je to film z prostředí, které mě zajímá. Myslím si, že je to velmi dobře natočené hráčské drama, jenom ten Jamie Foxx je tam jaksi navíc. Ale Stallone, Byrne i Townsend jsou vynikající, a i když těch podvodů je místy až moc, tak pořád film působí velmi rafinovaným a sympatickým dojmem. 70% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Film je o karetních hráčích. Víc se snad o ději nedá napsat, protože se každých pár minut mění pozice, a každý každého podráží (nedoporučuji si uprostřed filmu odskočit - mohli byste s překvapením zjistit, že je vše úplně jinak :) .. Jako hlavní postava je uváděn Sly Stallone, ale jak již zde ostatní říkali, ve filmu se objevuje až v poslední půl hodince, a to stejně spíš jen tak okrajově.. Daleko větší role jsou přiřčeny Stuartu Townsendovi, Gabrielu Byrne a Thandie Newtonovi. Stuart to umí skvěle s kartama, na Nyah ... oops to se mi sem zapletlo z Mission Impossible :) .. na Tiffany se skvěle kouká a Byrne všechno plánuje. Docela pěkné, bohužel jen na jedno podívání... ()

Reklama

Strike 

všechny recenze uživatele

Solidní film, který pobaví(teda na poprvé určitě). Většina hlavní herců hraje sympaticky (hlavně Towsend). Sly je taky obrovsky v pohodě. Co se týče ženských rolí, tak Thandie Nowton je solidní mrcha. Je každopádně to nejhezčí co se ve filmu objeví. Naopak ,,plasticlady" Griffith je hrozná, nechápu proč ji tam někdo obsadil. Takže prostě pohodovj film, který má v sobě možná trochu více zvratů(podrazů) než bylo nutné. Konec se dal snadno uhodnout už ve chvíli kdy se Sly objevil poprvý. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Vůbec můj nejoblíbenější film z prostředí karbanu a mafie. Všeobecně vzato se jedná o solidní film, který má plynulý děj, navíc za mě geniálně obsazený, alespoň co se týče herců jako je Stuart Townsend, Sylvester Stallone, Melanie Griffith a Patrick Bauchau nebo Hal Holbrook. Obrovským mínusem tohoto filmu jsou herci Gabriel Byrne, Thandiwe Newton a hlavně věčně nafrněný a ukecaný Jamie Foxx. Opravdu protivnější herce do toho nemohli sehnat. Ovšem i přesto děj je plynulý a výkony i tak přesvědčivé, že dostáváme porci o podvodníčkách, kteří se mezi sebou snaží přelstít.  Spoiler: Začíná finální hra o spoustu peněz, postupně jsou vyřazeny přísedící a u stolu tak zůstanou pouze Dean (Sylvester Stallone) a Vernon (Stuart Townsend) za dohledu Maliniho (Patrick Bauchau) a přihlížející Eve (Melanie Griffith), Miller (Gabriel Byrne) a Tiffany (Thandiwe Newton). Začíná tak finální hra mezi Deanem a Vernonem, načež napětí houstne, jelikož příhozy se nesou v duchu statísíců a milionů, když jsou na stůl dávány cihličky s vysokými částky. Až dojde na finální odkrytí karet, co kdo má a kde je má oblíbená scéna: Dean (Sly) se otáčí na Eve a říká: Vždycky jsem věděl, že to jednou přijde... Políbí Eve a hned na to řekne: Jenomže ne, dneska, tři dámy... Jsi dobrej, opravdu, ale pokud tu budu já, tak budeš vždycky druhý. 80% ()

Slam7 

všechny recenze uživatele

Jo už nejsi nejmladší, chtělo to změnu, a sednout si za pokrovej stůl je určitě snažší, než se rvát v ringu nebo běhat po Vietnamu s bouchačkou v ruce. Samozřejmě všichni ví o kom mluvim a ačkoliv tady nemá tu pravou nefalšovanou hlavní roli, tak on byl jedinej důvod, proč jsem se na tenhle film podíval a výsledek???????? Nadřenej drsňák z akčních filmů je mnohem lepší! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Během filmu můžete několikrát vidět Stalloneho, jak si natírá ruce olejem. To dělá spousta karetních mágů, udržují tím jemné ruce, a zlepší se také manipulace s kartami. (PußyMagnet)
  • I když všechny karetní triky jsou reálné, některé nejsou popsané a mnohdy zaberou hodně času i zkušeným harcovníkům, i přesto se je však herci naučili. (PußyMagnet)
  • Karetní triky na začátku filmu provádí scénárista/režisér Damian Nieman, R. Paul Wilson, Jason England, a Earl Nelson, všichni známí karetní mágové. Earl Nelson a R. Paul Wilson dokonce učili kvůli filmu Sylvestera Stalloneho a Stuarta Townsenda jak dělat správně karetní triky. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama